3 har snart flere kunder end Telia

9

Kundebasen vokser og vokser. Hvis Telia stagnerer eller falder, så trækker 3 forbi og bliver den tredjestørste.

Teleselskabet 3 har altid været den lille spiller på mobilmarkedet i Danmark, men det er ved at ændre sig. Målet er 1,5 millioner kunder. Det vil bringe 3 forbi markedets nummer tre, Telia.

Hi3G Danmark, som virksomheden hedder, der står bag 3 og Oister, hentede i oktober, november og december 20.000 nye kunder ind i folden.

Spoler vi tiden et år tilbage har Hi3G Danmark nu 57.000 flere kunder, skriver Berlingske. I alt har 3 og Oister nu 1.331.000 mobilkunder. I fjerde kvartal 2016 havde Hi3G 1.200.985 kunder.

I slutningen september 2018 offentliggjorde Telia, at de havde 1.444.000 kunder i mobilforretningen.

– ”Jeg er godt tilfreds med udviklingen i kundebasen, der er drevet af, at vi gør dét, som vi er bedst til. Nemlig effektiv marketing som medfører, at mange starter en ny kunderejse hos os. Samtidig har vi et benhårdt fokus på kundeservice,” siger Morten Christiansen, CEO for 3 i en pressemeddelelse.

Selvom der kommer flere kunder ind, så betyder det ikke en højere omsætning. Faktisk faldt opsætningen i Hi3G Danmark med 37 millioner kroner når fjerde kvartal 2018 sammenlignes med det samme kvartal i 2017.

Driftsresultatet (EBITDA) ligger på det laveste siden foråret 2016 – 137 millioner kroner, skriver Berlingske. Indtjeningsmargenen er faldet til 19 procent.

Årsagen til væksten i kundedatabasen hos 3 tror jeg blandt andet hænger sammen med 3LikeHome, der efterhånden dækker en stor del af verden. Seneste er landene Vietnam, Malaysia, Sydkorea og Taiwan blevet tilføjet. Men jeg tror også, at 3’s hurtige tilgang til at være klar med dual-SIM på iPhone og adgang til brug af Apple Watch på netværket har en betydning.

Selvom 3 er kendt for at være hurtige og innovative, så kritiseres de ofte for netværket, som ikke anses for at være nær så godt som det Telia, Telenor og TDC har.

ANMELDELSE: Apple Watch Series 4 er det bedste smartwatch du kan købe

Mere til historien

Tallene dækker både privat- og erhvervskunder i teleselskabet 3 samt Oister.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
9 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer