I dag bliver smartwatches ”smarte”

Nu bliver Apple Watch en ”smartphone”. Læs her hvorfor et smartwatch nu endelig giver mening.

Apple Watch med indbygget mobilforbindelse kan nu købes i Danmark. I første omgang er uret kun tilgængelig for kunderne hos 3, men jeg forventer, at det på et senere tidspunkt også bliver tilgængeligt hos de andre mobiloperatører.

Apple Watch har indbygget elektronisk sim-kort, kendt som eSIM, der giver uret adgang til mobilnetværket. Uret får det samme telefonnummer som din nuværende iPhone.

Når du kommer uden for Bluetooth rækkevidde fra iPhonen, kobler uret sig automatisk på mobilnettet. Alle opkald og SMS-beskeder lander herefter på uret.

BAGGRUND: Hvad er eSIM? - Fremtidens sim-kot

Uret bliver en smartphone

Apple Watch udvider i den grad sit potentiale, når det parres med et Bluetooth headset. Ikke nødvendigvis Apples egne AirPods. Andre mærker vil fint kunne fungere sammen med uret.

Med et headset kan du uforstyrret føre telefonsamtaler med uret som telefon.

Hvis du overfører musik til Apple Watch, eller har abonnement på Apple Music, kan du endda høre musik (også streaming) via Apple Watch. Spotify understøtter aktuelt ikke muligheden.

Med andre ord. Læg din smartphone derhjemme, og brug udelukkede Apple Watch på gå- og løbeturen eller når du er på besøg hos vennerne.

VIDEO: Her taber AirPods til en skarp konkurrent

Du betaler ekstra for muligheden

Apple Watch Series 3

Apple Watch Series 3 med mobilforbindelse med genkendes på den røde Digital Crown på siden (Grafik: Apple / MereMobil.dk)

Hvis du vil have et smart smartwatch kræver det i første omgang et Apple Watch Series 3 med mobilforbindelse. Du kan genkende denne version af uret på en rød prik på siden.

Dertil kommer et ekstra abonnement til 30 kroner om måneden. Der åbnes med tre måneders gratis prøveperiode, men det skal altså af med 360 kroner ekstra om året i abonnement.

Om det er pengene værd kan kun du afgøre.

Jeg har i en uges tid haft mulighed for at pre-teste mobilfunktionaliteten i Apple Watch Series 3. Der er ingen tvivl om, at det fungerer upåklageligt.

At du hidtil skulle have din smartphone med sammen med et smartwatch, er jo i virkeligheden ret usmart. Altså at have to devices med, som viser det samme indhold i to forskellige størrelser. Mobilfunktionaliteten med headset, musik, beskeder og samtaler tager helt klart det næste skridt inden for denne kategori.

Jeg kan sagtens se for mig, at jeg på mødedage uden for kontoret udelukkende har en iPad, Apple Watch og headet med.

Læs desuden min anmeldelse af Apple Watch Series 3, hvor jeg netop bemærker, at uret i versionen uden mobilforbindelse ikke giver mening, i forhold til Apple Watch Series2.


VIDSTE DU: MereMobil.dk udgiver et teknologiprogram som podcast. Få spændende techhistorier direkte i ørerne. Lyt via web, Android eller Apple Podcast.


Synes du denne artikel var interessant? Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få hver uge de bedste artikler, så du altid er opdateret. Ved tilmeldingen får du med det samme 10 af vores bedste guides og tips tilsendt.


Mere til historien

Samsung har et stykke tid haft en version af deres Gear S3 smartwatch med e-sim, men denne version har ikke været tilgængelig i Danmark.

Apple Watch-brugere får for lidt søvn

God nat! Apple Watch-ejerne sover for lidt.

(mere…)
Ny niche: Klassisk musik som streaming

Interesserer du sig for klassisk musik? Nu kan du streame over 5 millioner værker.

(mere…)
Flere sensorer på vej til Apple Watch

Et nyt patent indikerer, at Apple kan være på vej med ny måde at integrere sensorer i Apple Watch.

(mere…)
Apple klar med en masse nyt tilbehør

KORT NYT: Apple har sendt en masse nyt tilbehør på markedet til både iPhone, Apple Watch og AirTag.

(mere…)
Påskegul iPhone 14 og iPhone 14 Plus er klar

Apple har netop præsenteret iPhone 14 og iPhone 14 Plus i en gul farve. Specifikationer og pris har ikke ændret sig.

(mere…)
Den mest solgte smartphone i 2022 var iPhone

Den mest solgte smartphone i 2022 var en iPhone, men ikke en af dem fra iPhone 14-serien.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
8 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2023 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram