Frankrig udelukker Huawei fra 5G-netværk

Huawei kommer ikke til at bygge 5G-netværk hos teleselskabet Orange i Frankrig. Tyskerne overvejer lige nu situationen.

Huawei er ikke kun udelukket fra at opbygge 5G-netværk i Storbritannien hos den største operatør British Telecom. Nu går Frankrigs største operatør Orange i de samme fodspor.

Orange vil, ifølge Børsen, ikke lade Huawei opbygge det kommende 5G-netværk i Frankrig. Operatøren siger ikke direkte, at Huawei udgør en sikkerhedstrussel, men Orange vil handle på sagen mens der stadig er tid til det.

- ”Myndighederne har efterlyst forsigtighed. Det kan være indbildning, at fordi de er kinesere, så er de også spioner, men man skal tage sine forholdsregler,” har det ifølge Børsen lydt fra adm. direktør i Orange, Stephane Richard, i fransk radio.

Tyskerne har endnu ikke trukket Huawei-stikket ud af netværket, men Deutsche Telecom er angiveligt ved at ”revurdere sin indkøbsstrategi”. Debatten om Huawei ”følges nøje”.

Det skal understreges, at Huawei aldrig er taget i spionage eller overvågning af eksempelvis vestlige interesser. Huawei forsikrer da igen og igen også, at der ikke er noget om snakken.

I Danmark har operatørerne endnu ikke dømt Huawei ude, men virksomhedskunderne hos TDC, samt politikerne, kan tvinge TDC’s ledelse til at tage stilling til om Huawei stadig er velkommen som netværksleverandør. Det mener teleanalytiker John Strand, adm. direktør i Strand Consult, skriver ITWatch.

Hvis Huawei i fremtiden ikke skal køre TDC’s netværk så risikerer landets største teleselskab at stå tilbage med en milliardregning.

Mere til historien

Bekymringen omkring Huawei går blandt andet på om den kinesiske regering kan pålægge Huawei, via netværket, at spionere på bestemte virksomheder eller personer. Det frygtes også, at kineserne har bagdøre i udstyret, der kan lægge telekommunikationen ned i vesten, når regeringen ønsker det.

Dansk universitet frygter aflytning

Frygten for, at TikTok eller andre SOME-tjenester misbruger mobiltelefoner til at høste data breder sig.

(mere…)
FBI undersøger TikToks overvågning af journalister

FBI og det amerikanske justitsministerium stiller nu skarpt på TikTok-ejeren Bytedance. Det handler om overvågning af Kina-kritiske journalister.

(mere…)
Hackere kan udnytte ny version af ChatGPT

Den nye version af ChatGPT kan sætte turbo på cyberkriminalitet, da den kan udnyttes af hackere.

(mere…)
USA-krav: Sælg TikTok ellers forbyder vi appen

Amerikanerne strammer kravene til TikTok. Kineserne skal ud af ejerskabet.

(mere…)
Nu vil TikTok imødekomme vestlig frygt

TikTok vil finde partner i Europa og sikre, at europæiske brugeres data ikke overføres til Kina.

(mere…)
Huawei mistænkes (igen) for overvågning

Noget tyder på, at Huawei systematisk overvågede gæsterne på deres stand ved Mobile World Congress. Arrangøren ser med alvor på sagen.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
32 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2023 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram