Huawei: I kan stole på os!

SIKKERHED: Huaweis topchef i Danmark forsikrer nu politikerne om, at de kan stole på Huawei.

Jason LanYang, adm. direktør for Huawei i Danmark
Jason LanYang har været direktør for Huawei i Danmark siden den 1. januar 2017 (Foto: Huawei)

Efter fornyet bekymring over Huawei, som leverandør af mobilnetværk og infrastruktur, har Huaweis danske administrerende direktør sendt et åbent brev til Folketingets Forsvarsudvalg samt Energi-, Forsynings og Klimaudvalg.

Ifølge Politiken er budskabet, at de danske politikere ikke skal lade sig rive med af den internationale kritik, skriver avisen.

Den britiske efterretningstjeneste, MI6, har advaret mod at samarbejde med Huawei. Briterne har besluttet at fjerne Huaweis udstyr fra 4G-netværket hos British Telecom. Huawei kommer desuden ikke til at spille en rolle omkring opbygningen af 5G-netværk i landet.

- ”Jeg vil forsikre jer om, at Huawei lever op til alle love og regler på de markeder, hvor selskabet opererer,” skriver Jason LanYang, adm. direktør for Huawei i Danmark, i brevet.

Advarsler mod Huawei tages alvorligt i Danmark

Sikkerhedschef: Ingen beviser

Tidligere har André Ken Jakobsson, postdoc, Militære Studier på Københavns Universitet til DR udtalt, at udviklingen omkring Huawei skal tages meget alvorligt. Center for Cybersikkerhed (under Forsvarets Efterretningstjeneste) mener også, at de nye rapporter omkring Huawei ”gør indtryk”.

I Danmark har Huawei opbygget TDC’s mobilnet som de også vedligeholder. Derfor er Huawei også en stor del af den danske infrastruktur.

Huawei har tidligere på internationalt plan afvist alle påstande om, at selskabet kan udgøre en sikkerhedstrussel. Nu er turen så kommet til en forsikring af, at Huawei er en troværdig leverandør af mobilnetværk, overfor de danske politikere.

Thomas Lund-Sørensen, chefen for Center for Cybersikkerhed siger i Politiken, at der ikke er fundet beviser for, at Huawei har forvoldt sikkerhedsmæssige problemer. Han noterer dog, at virksomheder i Kina har pligt til at hjælpe staten med efterretningsarbejde, såfremt bliver bedt om det.

På smartphone-markedet i Danmark kæmper Huawei og Samsung lige nu om andenpladsen. Huawei bringer en del innovation til markedet. Særligt den seneste topmodel Huawei Mate 20 Pro roses af mange som et bedre bud på en topsmartphone, end hvad Samsung kan levere.

Huawei er på intet tidspunkt blevet fanget i urent trav på sikkerhedsområdet. Netop det faktum, at sikkerhedsspørgsmålet bliver ved med at forfølge firmaet gør, at flere og flere udviser større og større forsigtighed.

Mere til historien

Bekymringen om Huawei går blandt andet på om de kinesiske myndigheder har bedt Huawei indbygge bagdøre i deres systemer, så kineserne kan spionere samt lamme infrastrukturen i vesten. Men der er som sagt aldrig fundet beviser på, at dette rent faktisk skulle være tilfældet.

Skal droppe Huawei-udstyr i fibernet

TDC Net må ikke længere anvende Huawei-udstyr i deres fibernet.

(mere…)
App optog lyd i hemmelighed

Et sikkerhedsfirma opdagede, at en app i Google Play Store gik fra at være nyttig til at blive ondsindet.

(mere…)
Apple og Google går sammen for at forhindre sporing af brugere

Uønsket sporing af personer via Bluetooth-trackingenheder er et problem. Nu vil Apple og Google sætte nye standarder.

(mere…)
Dansk universitet frygter aflytning

Frygten for, at TikTok eller andre SOME-tjenester misbruger mobiltelefoner til at høste data breder sig.

(mere…)
FBI undersøger TikToks overvågning af journalister

FBI og det amerikanske justitsministerium stiller nu skarpt på TikTok-ejeren Bytedance. Det handler om overvågning af Kina-kritiske journalister.

(mere…)
Hackere kan udnytte ny version af ChatGPT

Den nye version af ChatGPT kan sætte turbo på cyberkriminalitet, da den kan udnyttes af hackere.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
21 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2023 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram