Din smartphone har et fantastisk batteri

Smartphonen holder strøm i kort tid, men det er din egen skyld. Du har en fantastisk telefon med et super-batteri.

Batterierne er i dag langt bedre end for 10-20 år siden, men i dag har vi en minicomputer i lommen - ikke en mobiltelefon.

Fra mobil til computermobil

Den gamle Nokia telefon skulle kun oplades én gang om ugen. Derfor synes mange, at nutidens smartphones har elendige batterier. Det er bare ikke rigtigt.

Batteriet i din smartphone er et fantastisk stykke elekronik, der er langt bedre end hvad Nokia 3310 bød på. Problemet er, at vi i dag bruger telefonen som en lille, men yderst kraftig, computer. Derudover er smartphonen i brug hele tiden – langt mere end den gamle mobiltelefon fra starten af nullerne.

Det skriver DR, der i en temaartikel har sat fokus på batterierne.

 - ”Vi er blevet forkælede. Vi stiller slet ikke spørgsmålstegn ved, at det overhovedet kan lade sig gøre at have en mobiltelefon, der kan holde strøm hele dagen, selvom vi bruger den til at se video, tage billeder, ringe og gå på nettet,” siger Dorthe Ravnsbæk, lektor på SDU og ekspert i batterier, til DR.

GUIDE5 råd der giver batteriet længere levetid

De seneste 10-20 år er batterierne blevet mindre. Det har kunne lade sig gøre at presse rigtigt meget ydelse ind på meget lidt plads. Telefonerne er dermed blevet tyndere.

Vores forventning er, at smartphonen i dag også har et lækkert design.

Denne smartphone skal kun oplades to gange om ugen

I forhold til de gamle batterityper kan nutidens batterier holde til langt flere op- og afladninger – og har i det hele taget bedre levetid.

Det ville være nærliggende bare at sætte et endnu større batteri i smartphonen, for at få den til at holde strøm i længere tid, men forbrugerne vil efter alt sandsynlighed vende tommelfingeren nedad.

 - ”Hvis producenterne kunne få et batteri som kunne holde længere, er jeg sikker på, at de ville putte det i deres telefoner. Men jeg tror ikke, at forbrugerne vil købe en tykkere telefon, siger Dorthe Ravnsholt til DR.

Batterierne har udviklet sig vildt

Siden datidens batteriteknologi er der sket meget. Hurtigopladning er ét eksempel. Mange telefoner kan på blot en halv time fyldes med strøm til en hel dags brug, hvis man vel at mærke har en hurtigoplader.

VIDEOLukning af apps forlænger ikke batteritiden

Trådløs opladning er også begyndt at rykke. Denne teknologi er ligeledes blevet bedre og hurtigere. Fordelen ved trådløs opladning er, at vi bare kan lægge telefonen fra os, hvorefter den lader op uden der skal bøvles med kabler. Selv holdere til bilen er begyndt at komme med denne teknologi.

Dertil kommer, at vi stort set kan få vores telefoner opladet overalt. Alle har et kabel liggende uanset hvor du kommer frem. Desuden er der i dag kun tre kabel-standarder på markedet; MicroUSB, USB-C og Lightning.

I gamle dage var der unikke stiktyper hos hver enkelt producent, og de var ikke bange for at skifte stik fra model til model.

Så inden du næste gang brokker dig over batteriet i din smartphone, så tænk på hvor vild en teknologi du har i lommen.

GUIDE10 tips der forlænger batteritiden på din iPhone

Vildt lang tid på en opladning

Motorola har en løsning til de forbrugere, som vil have endnu længere batteritid.

Mere til historien

I dag kan de moderne telefoner ligge i rigtigt lang tid, og være tændte, uden at bruge ret meget strøm fra batteriet. Prøv at tænk over hvor længe eksempelvis din iPad kan ligge i tasken, uden stort set at have brugt strøm.

Samsung har solgt langt flere mobiler end Apple

Koreanske Samsung har lagt god afstand til Apple, målt på salgstal.

(mere…)
Batteriet er det vigtigste i en smartphone

Tæt på halvdelen af danskerne er utilfredse med batteriets levetid i deres telefon.

(mere…)
Sådan tjekker du batteriet på din iPad

TIP: Læs her hvordan du tjekker om batteriet i din iPad er dårligt. Se også restkapaciteten på batteriet.

(mere…)
Rapport: Smartphones skal ud af klasseværelserne 

Smartphones skal holdes helt ude af klasseværelserne. Det mener Unesco. Hvad mener du?

(mere…)
Du skal selv kunne skifte telefonens batteri fra 2027

Det er nu vedtaget, at alle bærbare elektroniske enheder, der sælges i EU, skal have udskifteligt batteri inden 2027.

(mere…)
Advarer: Opladere kan bryde i brand og give stød

Tjek din oplader en ekstra gang. Sikkerhedsstyrelsen har offentliggjort resultaterne af en nedslående test.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
103 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2023 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram