Her er smartphonen der kun skal oplades to gange om ugen

Denne smartphone skal du kun oplade to gange om ugen, og så er den tilmed helt vildt billig.

Motorola E5 Plus

Motorola E5 Plus (Foto: MereMobil.dk)

Opladning om natten og flere gange i løbet af dagen. Det er dagligdagen for mange smartphone-ejere, der får tics, hvis der ikke er en stikkontakt i umiddelbar nærhed.

Denne telefon er en undtagelse. Motorola Moto E5 Plus behøver du kun oplade to gange om ugen, selvom du bruger den som en normal smartphone.

Årsagen til den lange strømtid skal findes i batteriet hvor kapaciteten er hele 5.000 mAh. Udover det store batteri har telefonen en lowend-processor, der ikke bruger ret meget strøm. Skærmens opløsning er 720 x 1.440 pixels. Der skal således heller ikke ret meget energi til at holde denne del af telefonen kørende.

Noget af det mest strømkrævende i smartphones er skærmen og processoren.

Den kører stadig uden opladning

Jeg har brugt Motorola Moto E5 Plus en uges tid. Jeg kører på det tredje døgn uden opladning og har stadig 35 procents strøm tilbage. Det svarer til 1.750 mAh.

Til sammenligning har iPhone 6 en batterikapacitet på 1.715 mAh, en meget kraftigere (og mere strømforbrugende) processor samt større skærm med højere opløsning.

Jeg har altså stadig strøm tilbage svarende til et fuldt opladet batteri på en iPhone 6.

Hvis ikke du bruger telefonen lige så intenst, som jeg har gjort, så tror jeg godt du kan komme op på næsten en uge, uden du behøver en oplader.

Her er kompromiserne

Moto E5 Plus har været anvendt som min primære smartphone. Alle mine data er på telefonen; billeder, videoer, mails, opkaldslister og nogle tusinde beskeder.

Telefonen fungerer ikke dårligt. Den er faktisk meget driftsstabil. Men jeg har skulle leve med en lav ydelse. Det hele går noget langsommere end jeg er vant til. Sjovt nok så vænner man sig hurtigt til det.

Spil er ikke sagen på sådan en telefon. Heller ikke kameraet er særligt godt.

Når det er sagt, så er telefonen faktisk ganske nydelig.

LÆS OGSÅ: Motorola fokuserer hårdt på ’value-for-money’

Det koster Moto E5 Plus i Danmark

Motorola E5 Plus er ikke en satsning for Motorola i det nordiske marked, men ifølge Annoncelink Pricerunner kan du sagtens købe E5 Plus. Prisen er lige under 1.600 kroner.

E5 Plus er den største model i E5 familien. I Danmark sælges Moto E5 Play og Moto E5. Skærmstørrelsen på disse to mobiler er henholdsvis 5.2 og 5.7 tommer. På ydelsen er de ens.

Moto E5 Plus har et kamera med 12 megapixels opløsning. Her tilbyder Moto E5 Plus 8 megapixels mens Moto E5 har et kameramodul med 13 megapixels opløsning.

Uanset antallet af megapixels skal du ikke forvente ret meget af billederne.

Moto E5 Play koster omkring 800 kroner, mens Moto E5 kan købes til cirka 1.200 kroner.

Skal du købe en Moto E5?

Har du brug for LANG batteritid skal du klart gå efter Motorola E5 Plus.

Alle telefonerne i E5-serien er lavpristelefoner, som henvender sig til priskonservative mobilbrugere, der ikke vil bruge telefonen som smartphone, men heller ikke vil afskrive sig muligheden.

Jeg har fint kunne læse nyheder på nettet, svare mails og bruge Facebook. Men alt går i snegletempo.

Hvis dit smartphone-behov udvikler sig, vil hastigheden blive irriterende. Har du en fornemmelse af, at dit forbrug vil ændre sig, skal du købe en lidt dyrere telefon med en kraftigere motor.

Det svarer til, at du får nyt job og skal køre fra Odense til Aarhus hver dag i en mikrobil. Du kommer frem og tilbage. Men over tid vil du gerne have mere komfort, en bilradio, højere sikkerhed og varme i sæderne. Derfor må du opgradere.

Mit allerstørste irritationsmoment har som sådan ikke været hastigheden. Jeg har savnet et godt kamera. Men batteritiden har været mega genial.

ANMELDELSE: Derfor er Moto G6 Plus en fremragende lavprismobil

Mere til historien

Motorola har netop lanceret Motorola One, der kommer på markedet i oktober. Motorola One er prissat til 1.999 kroner uden abonnement.

Snart kommer den manglende Motorola

Der mangler en telefon i Motorolas 2024-udvalg til efterårssalget. Den kommer snart, forlyder det.

(mere…)
Her er en solid allround-telefon med mangler

VIDEO: Motorola Edge 50 Pro er en ret solid telefon, der blot mangler store rettelser via softwareopdateringer.

(mere…)
Motorola Razr 50 Ultra har kun én fejl | Test

TEST: Flipdesignet på Motorola Razr 50 Ultra er lækkert, men telefonen har én fejl, du skal kende, før du køber.

(mere…)
Motorola satser mere på det nordiske marked

Motorola opruster i Norden og satser endnu mere på det nordiske marked i de kommende år.

(mere…)
Stor forbedring af den billige Razr-model

Motorola Razr 50 ligner et rimelig kompromis, hvis toppen skal skæres af prisen på en klaptelefon med foldbar skærm.

(mere…)
Ny Moto G85 sprænger ikke budgettet

Motorola er gode til at lave telefoner, til en fornuftig pris. Nu sender de endnu en telefon i butikkerne, der ikke sprænger budgettet.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
2 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram