Her er smartphonen der kun skal oplades to gange om ugen

2

Denne smartphone skal du kun oplade to gange om ugen, og så er den tilmed helt vildt billig.

Motorola E5 Plus
Motorola E5 Plus (Foto: MereMobil.dk)

Opladning om natten og flere gange i løbet af dagen. Det er dagligdagen for mange smartphone-ejere, der får tics, hvis der ikke er en stikkontakt i umiddelbar nærhed.

Denne telefon er en undtagelse. Motorola Moto E5 Plus behøver du kun oplade to gange om ugen, selvom du bruger den som en normal smartphone.

Årsagen til den lange strømtid skal findes i batteriet hvor kapaciteten er hele 5.000 mAh. Udover det store batteri har telefonen en lowend-processor, der ikke bruger ret meget strøm. Skærmens opløsning er 720 x 1.440 pixels. Der skal således heller ikke ret meget energi til at holde denne del af telefonen kørende.

Noget af det mest strømkrævende i smartphones er skærmen og processoren.

Den kører stadig uden opladning

Jeg har brugt Motorola Moto E5 Plus en uges tid. Jeg kører på det tredje døgn uden opladning og har stadig 35 procents strøm tilbage. Det svarer til 1.750 mAh.

Til sammenligning har iPhone 6 en batterikapacitet på 1.715 mAh, en meget kraftigere (og mere strømforbrugende) processor samt større skærm med højere opløsning.

Jeg har altså stadig strøm tilbage svarende til et fuldt opladet batteri på en iPhone 6.

Hvis ikke du bruger telefonen lige så intenst, som jeg har gjort, så tror jeg godt du kan komme op på næsten en uge, uden du behøver en oplader.

Her er kompromiserne

Moto E5 Plus har været anvendt som min primære smartphone. Alle mine data er på telefonen; billeder, videoer, mails, opkaldslister og nogle tusinde beskeder.

Telefonen fungerer ikke dårligt. Den er faktisk meget driftsstabil. Men jeg har skulle leve med en lav ydelse. Det hele går noget langsommere end jeg er vant til. Sjovt nok så vænner man sig hurtigt til det.

Spil er ikke sagen på sådan en telefon. Heller ikke kameraet er særligt godt.

Når det er sagt, så er telefonen faktisk ganske nydelig.

LÆS OGSÅ: Motorola fokuserer hårdt på ’value-for-money’

Det koster Moto E5 Plus i Danmark

Motorola E5 Plus er ikke en satsning for Motorola i det nordiske marked, men ifølge %%%% Pricerunner kan du sagtens købe E5 Plus. Prisen er lige under 1.600 kroner.

E5 Plus er den største model i E5 familien. I Danmark sælges Moto E5 Play og Moto E5. Skærmstørrelsen på disse to mobiler er henholdsvis 5.2 og 5.7 tommer. På ydelsen er de ens.

Moto E5 Plus har et kamera med 12 megapixels opløsning. Her tilbyder Moto E5 Plus 8 megapixels mens Moto E5 har et kameramodul med 13 megapixels opløsning.

Uanset antallet af megapixels skal du ikke forvente ret meget af billederne.

Moto E5 Play koster omkring 800 kroner, mens Moto E5 kan købes til cirka 1.200 kroner.

Skal du købe en Moto E5?

Har du brug for LANG batteritid skal du klart gå efter Motorola E5 Plus.

Alle telefonerne i E5-serien er lavpristelefoner, som henvender sig til priskonservative mobilbrugere, der ikke vil bruge telefonen som smartphone, men heller ikke vil afskrive sig muligheden.

Jeg har fint kunne læse nyheder på nettet, svare mails og bruge Facebook. Men alt går i snegletempo.

Hvis dit smartphone-behov udvikler sig, vil hastigheden blive irriterende. Har du en fornemmelse af, at dit forbrug vil ændre sig, skal du købe en lidt dyrere telefon med en kraftigere motor.

Det svarer til, at du får nyt job og skal køre fra Odense til Aarhus hver dag i en mikrobil. Du kommer frem og tilbage. Men over tid vil du gerne have mere komfort, en bilradio, højere sikkerhed og varme i sæderne. Derfor må du opgradere.

Mit allerstørste irritationsmoment har som sådan ikke været hastigheden. Jeg har savnet et godt kamera. Men batteritiden har været mega genial.

ANMELDELSE: Derfor er Moto G6 Plus en fremragende lavprismobil

Mere til historien

Motorola har netop lanceret Motorola One, der kommer på markedet i oktober. Motorola One er prissat til 1.999 kroner uden abonnement.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
2 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer