Lukning af apps forkorter batteritiden, forklaret med frugt

WEB-TV: Med frugtpædagogik forklarer jeg her, hvorfor lukning af apps på iPhone eller Android, giver kortere batteritid.

Der er undtagelser

Når du hele tiden lukker dine apps via multitasking-oversigterne sparer du ikke strøm, og dit batteri holder ikke i længere tid. Det ligger fast efter både Apple og Google har svaret på spørgsmål om hvordan hukommelsen håndteres i telefonerne.

Læs vores historie: Hold nu op med at lukke apps for at få flere detaljer om udtalelserne fra de to store producenter af styresystemer.

Det er for mange ikke logisk hvorfor det ikke gavner på batteritiden, at lukke applikationerne på telefonen. Formodentlig stammer det fra de gamle Windows-dage, hvor det for stabiliteten af en computer var utrolig vigtigt, at have så meget fri RAM-hukommelse som muligt. Sådan er det bare ikke på smartphones.

I ovenstående web-TV indslag tager vi ”frugtpædagogik” i anvendelse, for at forklare principperne i, hvad der sker i telefonen, når brugeren hele tiden lukker apps.

Naturligvis er der undtagelser. Det er f.eks. apps som konstant er aktive, og hvor det er en nødvendighed, for funktionaliteten. Eksempelvis en musikafspiller eller et løbeprogram som Endomondo. “Fryser en applikation”, så kan det også være en fordel at lukke applikationen helt ned.

Du skal desuden huske, at på f.eks. iPhone giver funktionen ”Opdater apps i baggrunden” lov til, at en applikation udfører forskellige opgaver, også selvom den umiddelbart er lukket ned.

I korte træk: På en iPhone får du mere batteritid ved at forhindre apps i at opdatere i baggrunden, end ved at lukke alle de åbne apps fra multitasking-view.

Baggrundsopgaverne finder du på iPhone i Disse apps findes under Indstillinger > Generelt > Opdater apps i baggrunden.

10 tips der forlænger batteritiden på din iPhone

Mere til historien

Da Apple udsendte iOS 9 blev en batterisparefunktion tilføjet. En tilsvarende funktion har i lang tid eksisteret på Android-systemet.

Den bedste smartphone i 2023

Mobilbranchen har netop kåret den bedste smartphone i 2023. Er du enig?

(mere…)
Disse iPhones kan måske opdateres til iOS 18

Apple ventes, at komme med en ny stor iOS-opdatering i efteråret. Her er listen over de iPhones der ventes at kunne opdateres til iOS 18.

(mere…)
Besked-appen på udvalgte Android-telefoner får chat-robot

Googles AI-værktøjer dukker op i Besked-appen på udvalgte Android-telefoner.

(mere…)
iPhone sidder tungt på markedet

iPhone 15 hænger lidt i bremsen på listen over de ti bedst sælgende mobiltelefoner i 2023.

(mere…)
Ældre Samsung Galaxy-modeller får AI-funktioner i marts

I slutningen af marts kan ejere af flere Galaxy-enheder glæde sig over, at Galaxy AI-funktionerne er klar.

(mere…)
Apple fordobler batterilevetiden på iPhone

Løftet om hvor længe et iPhone-batteri kan holde sig i topform ændres nu.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
6 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram