Lukning af apps forkorter batteritiden, forklaret med frugt

WEB-TV: Med frugtpædagogik forklarer jeg her, hvorfor lukning af apps på iPhone eller Android, giver kortere batteritid.

Der er undtagelser

Når du hele tiden lukker dine apps via multitasking-oversigterne sparer du ikke strøm, og dit batteri holder ikke i længere tid. Det ligger fast efter både Apple og Google har svaret på spørgsmål om hvordan hukommelsen håndteres i telefonerne.

Læs vores historie: Hold nu op med at lukke apps for at få flere detaljer om udtalelserne fra de to store producenter af styresystemer.

Det er for mange ikke logisk hvorfor det ikke gavner på batteritiden, at lukke applikationerne på telefonen. Formodentlig stammer det fra de gamle Windows-dage, hvor det for stabiliteten af en computer var utrolig vigtigt, at have så meget fri RAM-hukommelse som muligt. Sådan er det bare ikke på smartphones.

I ovenstående web-TV indslag tager vi ”frugtpædagogik” i anvendelse, for at forklare principperne i, hvad der sker i telefonen, når brugeren hele tiden lukker apps.

Naturligvis er der undtagelser. Det er f.eks. apps som konstant er aktive, og hvor det er en nødvendighed, for funktionaliteten. Eksempelvis en musikafspiller eller et løbeprogram som Endomondo. "Fryser en applikation", så kan det også være en fordel at lukke applikationen helt ned.

Du skal desuden huske, at på f.eks. iPhone giver funktionen ”Opdater apps i baggrunden” lov til, at en applikation udfører forskellige opgaver, også selvom den umiddelbart er lukket ned.

I korte træk: På en iPhone får du mere batteritid ved at forhindre apps i at opdatere i baggrunden, end ved at lukke alle de åbne apps fra multitasking-view.

Baggrundsopgaverne finder du på iPhone i Disse apps findes under Indstillinger > Generelt > Opdater apps i baggrunden.

- 10 tips der forlænger batteritiden på din iPhone

Mere til historien

Da Apple udsendte iOS 9 blev en batterisparefunktion tilføjet. En tilsvarende funktion har i lang tid eksisteret på Android-systemet.

Se dette før du køber OnePlus Nord 2T

VIDEO: Kom tæt på OnePlus Nord 2T og alt det du skal vide, hvis du overvejer at købe den nye OnePlus Nord 2T.

(mere…)
Mindst én af iPhone 14-modellerne bliver forsinket

Mindst en af de kommende iPhone 14-modeller skulle netop nu være forsinket pga. coronanedlukninger. Det er uvist om det påvirker salgsstarten.

(mere…)
Disse iPhones forventes at få iOS 16

En ny stor iOS-opdatering er på vej til iPhone. Se her hvilke telefoner, der ventes at blive opdateret til iOS 16.

(mere…)
Lanceringsdatoen for iPhone 14-serien er måske afsløret

RYGTE: Der er længe til, men rygterne svirrer allerede om, hvornår Apple vil annoncere den kommende iPhone 14-serie.

(mere…)
Mindre opdatering til iPhone

Du kan nu hente iOS 15.5 til iPhone. Der er også opdateringer til iPad, Apple Watch, Apple TV og Mac.

(mere…)
Google sletter næsten 900.000 forsømte apps

Der er gang i "forårsrengøringen" hos både Google og Apple. Nu er Google i gang med en oprydning af forsømte apps - præcis som Apple.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
6 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2022 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram