Lukning af apps forkorter batteritiden, forklaret med frugt

WEB-TV: Med frugtpædagogik forklarer jeg her, hvorfor lukning af apps på iPhone eller Android, giver kortere batteritid.

Der er undtagelser

Når du hele tiden lukker dine apps via multitasking-oversigterne sparer du ikke strøm, og dit batteri holder ikke i længere tid. Det ligger fast efter både Apple og Google har svaret på spørgsmål om hvordan hukommelsen håndteres i telefonerne.

Læs vores historie: Hold nu op med at lukke apps for at få flere detaljer om udtalelserne fra de to store producenter af styresystemer.

Det er for mange ikke logisk hvorfor det ikke gavner på batteritiden, at lukke applikationerne på telefonen. Formodentlig stammer det fra de gamle Windows-dage, hvor det for stabiliteten af en computer var utrolig vigtigt, at have så meget fri RAM-hukommelse som muligt. Sådan er det bare ikke på smartphones.

I ovenstående web-TV indslag tager vi ”frugtpædagogik” i anvendelse, for at forklare principperne i, hvad der sker i telefonen, når brugeren hele tiden lukker apps.

Naturligvis er der undtagelser. Det er f.eks. apps som konstant er aktive, og hvor det er en nødvendighed, for funktionaliteten. Eksempelvis en musikafspiller eller et løbeprogram som Endomondo. "Fryser en applikation", så kan det også være en fordel at lukke applikationen helt ned.

Du skal desuden huske, at på f.eks. iPhone giver funktionen ”Opdater apps i baggrunden” lov til, at en applikation udfører forskellige opgaver, også selvom den umiddelbart er lukket ned.

I korte træk: På en iPhone får du mere batteritid ved at forhindre apps i at opdatere i baggrunden, end ved at lukke alle de åbne apps fra multitasking-view.

Baggrundsopgaverne finder du på iPhone i Disse apps findes under Indstillinger > Generelt > Opdater apps i baggrunden.

- 10 tips der forlænger batteritiden på din iPhone

Mere til historien

Da Apple udsendte iOS 9 blev en batterisparefunktion tilføjet. En tilsvarende funktion har i lang tid eksisteret på Android-systemet.

iOS 16.2 bringer disse nye features med sig

KORT NYT: Apple ventes at sende en større opdatering ud inden jul med flere nye features.

(mere…)
Apple frigiver iOS 16.1.2 opdatering

Apple har frigivet en opdatering, som blandt andet forbedrer pålideligheden af funktionen Crash Detection.

(mere…)
OnePlus garanterer nu fire store Android-opdateringer

OnePlus lover fra 2023 fire store Android-opdateringer og 5 års sikkerhedsopdateringer på udvalgte modeller.

(mere…)
Skift selv batteri på AirTags | Guide

VIDEO: Batteriudskiftning på AirTags er let. AirTag bruger batteriet CR2032. Se her hvordan du skifter batteri på AirTag.

(mere…)
Sådan sletter du automatisk apps der ikke bruges på din iPhone

TIP: Der kan frigøres hukommelse på din iPhone eller iPad ved automatisk at slette ubrugte apps. Se her hvordan du gør.

(mere…)
Samsung: Opdateringer kommer hurtigere i fremtiden

Samsung har været hurtige til udrulningen af Android 13, men tror, at de med Android 14 kan gøre det hurtigere.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
6 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2022 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram