Nu gør Apple noget ved batteritiden

1

I den kommende opdatering til iPhone indføres en batterisparefunktion, der forlænger driftstiden på en opladning.

Screenshot fra iOS 9 beta 1 Her ses batterisparefunktionen
Screenshot fra iOS 9 beta 1 Her ses batterisparefunktionen (Foto: MereMobil.dk)

Til efteråret frigiver Apple den næste store version af styresystemet til iPhone og iPad kaldet iOS 9.

Systemet ligner sig selv, men byder alligevel på en lang række interessante nyheder. En af dem som med garanti vil vække meget glæde, hos særligt iPhone-brugerne, er en batterispare-funktion.

Det er endnu for tidligt, at sige noget om, hvor meget ekstra batteritid der kan trækkes ud af telefonen, men alene det funktionen er tilstede, giver håb om lidt ekstra.

Generelt er iPhone nok den smartphone, som holder strøm i kortest tid. Ud over at batteriets kapacitet er mindre, end hos konkurrenterne, så er iPhone-folket også kendt for, at være mere aktive med deres smartphone. Den er ganske simpelt mere i hånden, og jo mere den bruges, jo mere strøm tappes der fra batteriet.

Her er iOS 9 – alt om den nye opdatering

Ved præsentationen af iOS 9 fortalte Apple, at en iPad får tre timers ekstra batteritid, når den er ved at løbe tør, ved aktivering af funktionen. Om det så er mere eller mindre på iPhone får vi svaret på til efteråret.

Når lowpower, der på dansk i betaversionen, hedder lavt spændingsniveau, er aktiveret, nedsættes ydeevnen og netværksaktiviteten, for at forlænge batteritiden. Desuden bliver automatisk hentning af mails, opdatering af apps i baggrunden samt bevægelseseffekter og animerede baggrunde deaktiveret.

Screenshot fra iOS 9 beta 1 , batteri
Screenshot fra iOS 9 beta 1. Bemærk batteriikonet skifter til gul når batterisparer er aktiveret . (Foto: MereMobil.dk)

Apple har også nedsat tiden hvor skærmen er tændt, uden aktivitet, når brugeren har aktiveret sparefunktionen.

Hvilken batteritilstand telefonen aktuelt kører i vises på batterisymbolet i højre hjørne, der skifter fra grøn til gul.

Måden batterispare-funktionen arbejder på, minder lidt om Stamina tilstand i Sonys telefoner. Her er der også batterigevinster ved at drosle ned for netværksaktiviteten. Eksempelvis samler Sony noget af netværkskommunikationen i pakker som sendes samlet, fremfor at sende alle enkeltvis. Læs eventuelt mere om det i anmeldelsen af Sony Xperia Z3+.

Du kan prøve iOS 9 i juli

Mere til historien

For at begrænse strømforbruget gives altid køb på et eller andet, uanset hvilken telefon vi taler om. Og netop stækning af ydeevne, skærmtid og netværk, er nogle af de mest brugte metoder til at få mere driftstid ud af batteriet.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
1 Kommentar
Ældste
Nyeste Flest stemmer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer