Nu gør Apple noget ved batteritiden

I den kommende opdatering til iPhone indføres en batterisparefunktion, der forlænger driftstiden på en opladning.

Screenshot fra iOS 9 beta 1 Her ses batterisparefunktionen

Screenshot fra iOS 9 beta 1 Her ses batterisparefunktionen (Foto: MereMobil.dk)

Til efteråret frigiver Apple den næste store version af styresystemet til iPhone og iPad kaldet iOS 9.

Systemet ligner sig selv, men byder alligevel på en lang række interessante nyheder. En af dem som med garanti vil vække meget glæde, hos særligt iPhone-brugerne, er en batterispare-funktion.

Det er endnu for tidligt, at sige noget om, hvor meget ekstra batteritid der kan trækkes ud af telefonen, men alene det funktionen er tilstede, giver håb om lidt ekstra.

Generelt er iPhone nok den smartphone, som holder strøm i kortest tid. Ud over at batteriets kapacitet er mindre, end hos konkurrenterne, så er iPhone-folket også kendt for, at være mere aktive med deres smartphone. Den er ganske simpelt mere i hånden, og jo mere den bruges, jo mere strøm tappes der fra batteriet.

- Her er iOS 9 – alt om den nye opdatering

Ved præsentationen af iOS 9 fortalte Apple, at en iPad får tre timers ekstra batteritid, når den er ved at løbe tør, ved aktivering af funktionen. Om det så er mere eller mindre på iPhone får vi svaret på til efteråret.

Når lowpower, der på dansk i betaversionen, hedder lavt spændingsniveau, er aktiveret, nedsættes ydeevnen og netværksaktiviteten, for at forlænge batteritiden. Desuden bliver automatisk hentning af mails, opdatering af apps i baggrunden samt bevægelseseffekter og animerede baggrunde deaktiveret.

Screenshot fra iOS 9 beta 1 , batteri

Screenshot fra iOS 9 beta 1. Bemærk batteriikonet skifter til gul når batterisparer er aktiveret . (Foto: MereMobil.dk)

Apple har også nedsat tiden hvor skærmen er tændt, uden aktivitet, når brugeren har aktiveret sparefunktionen.

Hvilken batteritilstand telefonen aktuelt kører i vises på batterisymbolet i højre hjørne, der skifter fra grøn til gul.

Måden batterispare-funktionen arbejder på, minder lidt om Stamina tilstand i Sonys telefoner. Her er der også batterigevinster ved at drosle ned for netværksaktiviteten. Eksempelvis samler Sony noget af netværkskommunikationen i pakker som sendes samlet, fremfor at sende alle enkeltvis. Læs eventuelt mere om det i anmeldelsen af Sony Xperia Z3+.

- Du kan prøve iOS 9 i juli

Mere til historien

For at begrænse strømforbruget gives altid køb på et eller andet, uanset hvilken telefon vi taler om. Og netop stækning af ydeevne, skærmtid og netværk, er nogle af de mest brugte metoder til at få mere driftstid ud af batteriet.

Salget af iPhone 14-modellerne skuffer

Apple har angiveligt bedt leverandører om at sænke hastigheden på produktionen.

(mere…)
iPhone 14 test | rigtig god men overflødig

TEST: iPhone 14 er en rigtig god , men prisen er simpelthen for høj og nyhederne mangler. Læs min iPhone 14 test her.

(mere…)
Sådan fortryder du afsendelse af en iMessage

TIP: Du kan fortryde afsendelse af en iMessage på iPhone og iPad. Læs her hvordan du redigerer og fortryder en iMessage-besked.

(mere…)
iPhone 14 Pro test | den største nyhed længe

TEST: Nyhedsværdien er reel på iPhone 14 Pro og iPhone 14 Pro Max, men prisen er høj. Læs min iPhone 14 Pro test her.

(mere…)
Apple Watch Ultra og nye AirPods Pro er i butikkerne

I dag har Apple salgsstart på den længe ventede anden generation af deres populære AirPods Pro, samt deres helt nye Apple Watch Ultra.

(mere…)
Apple frigiver iOS 16-opdatering – retter kamerafejl

Kamerafejlen på iPhone 14-modellerne rettes med iOS 16.0.2, som nu er klar til download.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
1 Kommentar
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2022 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram