Apple er klar med en 5G iPhone i 2020

RYGTE: I 2019 vil de første smartphones med 5G se dagens lys, men Apple er først klar med en 5G iPhone i 2020.

I 2020 vil Apples første 5G iPhone lande i butikkerne. Det siger kilder med kendskab til Apples planer, skriver Fastcompany.

Angiveligt vil Apple anvende Intels 8161 5G chip i telefonerne. Intel håber, at 8161-chippen kan fremstilles ved brug af 10-nanometer teknologi.

Intel har i laboratoriet arbejdet med chippen Intel 8060, en forgænger for 8161, der vil blive anvendt som prototype for tests i kommende 5G iPhones, forlyder det.

Udviklingen af 5G-teknologi sker ikke uden udfordringer. 8060-chippen lider af varmeproblemer, siger kilderne.

Høj varmeudvikling er ikke usædvanligt ved overgang til nye teknologier. Da 4G i sin tid gjorde sit indtog på markedet skete det i første omgang som eksterne dongles. Årsagen var blandt andet varmeudviklingen, der i første omgang gjorde det svært at sætte 4G-chippen ind i smartphones. Udfordringerne blev dog hurtigt løst.

Flere operatører, blandet andet Verizon og AT&T i USA, satser på millimeterradiobølger, kendt som 5G NR, der har spektrum mellem 28 og 39 GHz. Denne radioteknologi udvikler ganske meget varme. I hvert fald i den nuværende version.

Apple overvejer ikke, ifølge kilderne, at genoptage samarbejdet med Qualcomm, der også kan levere 5G-chipsets. Qualcoms X50 chippen har ligeledes haft problemer i forhold til varmeudviklingen, men disse skulle være løst nu.

Antennemodul til 5G millimeterradiobølger er klar

Der har også været holdt møder med processorproducenten MediaTek, men dette anses af kilderne som en ”plan b” for Apple. MediaTek er primært kendt for chipsets til lowend-smartphones.

Apples nuværende chip-partner Intel leverer aktuelt modems til iPhone. Dette års iPhone lineup bruger alle Intels modems.

Operatørerne presser på for 5G lancering

AT&T forsøger at lægge pres på producenterne for at få de tekniske problemer løst, så der kan komme 5G telefoner på markedet allerede i 2019, selvom antallet af mobilmaster med 5G udstyr i 2019 vil være stærkt begrænsede.

Så snart der kommer lys i de første 5G-master vil marketingsmaskinerne hos operatører og producenter blive kørt i stilling. Så skal forbrugerne overbevises om, at 5G er en absolut nødvendighed som de ikke kan undvære.

Forløberen for 5G: 1.000 Mbit/s på 4G LTE er lanceret

Et af de steder hvor 5G kan give god mening er i fastmonterede installationer af mobilt bredbånd. I dag leveres der fornuftige svartider og gode hastigheder på 4G-nettet. 5G vil for alvor trække fra i forhold til ultra korte svartider og endnu højere down- og uploadhastigheder.

Huawei har ramt 70 Gbit/s download via 5G i Danmark

Hvis du vil endnu tættere på 5G så hør min podcast om 5G. Og tech-podcasten om fremtidens mobilnet, der bliver ultra stabilt.

TEST: Internet via 4G – virkede det?

Mere til historien

Standardiseringen af 5G er først blevet afsluttet i år. Noget af det stærke ved 5G er, at løsninger kan skræddersyes til den enkelte kunde og specifikke opgaver.

Sådan beskytter du din iPhone mod tyveri

GUIDE: Du kan gøre livet meget sværere for tyven, der har hapset din nye iPhone.

(mere…)
Den store årlige Apple-event – dette kan du forvente

Datoen for udviklerkonferencen WWDC, som Apple afholder hvert år, er offenliggjort.

(mere…)
Stort søgsmål: Apple skaber monopol

App Store, Apple Watch, og et lukket system. Nu skal Apple forholde sig til et nyt søgsmål. Denne gang er det hjemme i USA.

(mere…)
Apple klar med ny vigtig iOS-opdatering

Apple har netop frigivet nye softwareopdateringer til de forskellige platforme. Nyt til iOS, VisionOS og iPadOS. Download nu.

(mere…)
Google Pixel 8a – de seneste rygter om den billigere Pixel

Specifikationerne er afsløret på den kommende Google Pixel 8a i netop lækkede oplysninger.

(mere…)
Apple annoncerer nye iPads i næste uge

Nye iPad-modeller kan være på vej - måske allerede i næste uge. Sådan lyder de seneste rygter.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
16 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram