Virkede det? Se min status på mobilt bredbånd testen

VIDEO: Jeg afmonterer nu mobilt bredbånd og skifter igen til en kablet forbindelse. Se med her og få en kort status på testen af internet via mobilmasterne.

Over 100 mbit/s i downloadhastighed

Efter en længere testperiode hvor mobilt bredbånd fra YouSee har erstattet min primære COAX-baserede netforbindelse, skal testudstyret nu tages ned og sendes retur.

Ingen i husstanden opdagede, at hovedforbindelsen til huset ikke længere kom fra en kablet forbindelse. I mit område bestod mobilt bredbånd absolut den praktiske test.

En downloadshastighed på over 100 mbit/s det meste af døgnet samt lave ping-tider, har jeg (og resten af husstanden) sagtens kunne leve med.

Udstyret er ikke testet i et udkantsområde med dårlig dækning, eller hvor den nærmeste mast står langt væk. Som vi har beskrevet i den store guide til installation af mobilt bredbånd kan en retningsbestemt antenne på din husgavl gøre underværker.

Heldigvis er der 14 dages returret, så produktet kan afprøves i praksis, inden du for alvor slår til.

Vil du vide mere om hvordan testen af mobilt bredbånd gik, så følg linket herunder. Lyt også til min tech-podcast (episode 45). Her kan du høre en netværksekspert og en forbruger vurdere mobilt bredbånd.

ANMELDELSE: Sådan opleves mobilt bredbånd som primært internet i praksis

Fremtiden er trådløs

YouSee er ikke de eneste udbydere på markedet af trådløse bredbåndsprodukter. Generelt ser jeg et større fokus på området. Det hænger naturligvis sammen med de stadigt stærkere netværk som udbyderne i Danmark har, og så er teknologien modnet.

ANMELDELSE: Vi har prøvet langtrækkende mobilt bredbånd fra Net1

Om nogle år tror jeg ikke, at internetforbindelsen til en husstand har et kabel i enden. Rigtigt mange husstande vil uden problemer kunne få netforbindelsen via mobilmasterne, uden at opdage nogen som helst forskel.

Naturligvis er der stadig fordele i kablede forbindelser. Eksempelvis garanterede hastigheder og endnu lavere svartider. Når 5G-nettene om få år ruller ud, vil afstanden mellem kabel og trådløs blive endnu mindre. Dermed også argumentet for en kablet internetforbindelse.

Ligesom mange engang troede, at telefonsamtaler udelukkende kunne komme fra et kabel i væggen, så tror jeg vi vil se den samme udvikling på netforbindelserne. Naturligvis forsvinder kablet også her.

Mere til historien

Lige nu er mobilt bredbånd stadig udfordret af en forholdsvis høj pris, sammenlignet med kablede forbindelser, samt forbrugsloft. Det er kun et spørgsmål om tid, inden også dette punkt forbedres.

Du vil elske denne drone - se DJI Mini 3 Pro in action

VIDEO: Kan en drone på 249 gram være til andet end leg? Svaret er JA! DJI har dronen du vil elske.

(mere…)
Motorola Edge 30 Ultra eller OnePlus?

VIDEO: Kom tæt på Motorola Edge 30 Ultra og hør hvorfor valget står mellem Motorola og OnePlus.

(mere…)
Jeg er ret vild med Galaxy Z Fold4

VIDEO: Skærmfolden ses stadig, men billedet er enestående og foldkonceptet fedt og dyrt. Kom tæt på Galaxy Z Fold4.

(mere…)
MacBook Air (M2) vs. MacBook Air (M1) og Pro

VIDEO: Hvilken Macbook Air skal du købe? M1- eller M2-versionen? Her er mit bud.

(mere…)
Se dette før du køber MacBook Pro 13”, M2

VIDEO: Inden du køber MacBook Pro 13-tommer med M2-chip, så skal du se denne video.

(mere…)
Tæt på videokameraet i Sony Xperia 1 IV

VIDEO: Hvordan klarer videokameraet i Xperia 1 IV sig mod et DSL-kamera til over 30.000 kroner? Se med her.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2022 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram