Virkede det? Se min status på mobilt bredbånd testen

0

VIDEO: Jeg afmonterer nu mobilt bredbånd og skifter igen til en kablet forbindelse. Se med her og få en kort status på testen af internet via mobilmasterne.

Over 100 mbit/s i downloadhastighed

Efter en længere testperiode hvor mobilt bredbånd fra YouSee har erstattet min primære COAX-baserede netforbindelse, skal testudstyret nu tages ned og sendes retur.

Ingen i husstanden opdagede, at hovedforbindelsen til huset ikke længere kom fra en kablet forbindelse. I mit område bestod mobilt bredbånd absolut den praktiske test.

En downloadshastighed på over 100 mbit/s det meste af døgnet samt lave ping-tider, har jeg (og resten af husstanden) sagtens kunne leve med.

Udstyret er ikke testet i et udkantsområde med dårlig dækning, eller hvor den nærmeste mast står langt væk. Som vi har beskrevet i den store guide til installation af mobilt bredbånd kan en retningsbestemt antenne på din husgavl gøre underværker.

Heldigvis er der 14 dages returret, så produktet kan afprøves i praksis, inden du for alvor slår til.

Vil du vide mere om hvordan testen af mobilt bredbånd gik, så følg linket herunder. Lyt også til min tech-podcast (episode 45). Her kan du høre en netværksekspert og en forbruger vurdere mobilt bredbånd.

ANMELDELSE: Sådan opleves mobilt bredbånd som primært internet i praksis

Fremtiden er trådløs

YouSee er ikke de eneste udbydere på markedet af trådløse bredbåndsprodukter. Generelt ser jeg et større fokus på området. Det hænger naturligvis sammen med de stadigt stærkere netværk som udbyderne i Danmark har, og så er teknologien modnet.

ANMELDELSE: Vi har prøvet langtrækkende mobilt bredbånd fra Net1

Om nogle år tror jeg ikke, at internetforbindelsen til en husstand har et kabel i enden. Rigtigt mange husstande vil uden problemer kunne få netforbindelsen via mobilmasterne, uden at opdage nogen som helst forskel.

Naturligvis er der stadig fordele i kablede forbindelser. Eksempelvis garanterede hastigheder og endnu lavere svartider. Når 5G-nettene om få år ruller ud, vil afstanden mellem kabel og trådløs blive endnu mindre. Dermed også argumentet for en kablet internetforbindelse.

Ligesom mange engang troede, at telefonsamtaler udelukkende kunne komme fra et kabel i væggen, så tror jeg vi vil se den samme udvikling på netforbindelserne. Naturligvis forsvinder kablet også her.

Mere til historien

Lige nu er mobilt bredbånd stadig udfordret af en forholdsvis høj pris, sammenlignet med kablede forbindelser, samt forbrugsloft. Det er kun et spørgsmål om tid, inden også dette punkt forbedres.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer