Ekspert: Store medie- og telefusioner på vej

Indholdet er kongen i fremtidens tele- og mediebillede. En ekspert forudser flere store fusioner mellem mediehus og teleselskaber.

I fremtiden er det nødvendigvis ikke nok blot at være et teleselskab eller et mediehus. Vi skal snart lære, at teleselskaber og mediehuse kan være ét og samme foretagende. Det mener Leif Ulbæk Jensen, medie- og teleekspert hos PWC, skriver Finans.

Begge brancher er pressede på hver sin måde. Ved fusioner kan der skabes ny vitalitet.

Udbydere som Netflix, Facebook og YouTube har sat sig tungt på medieforbruget, hvilke tvinger gamle kæmper til at tænke i nye baner. Tiden er ved at løbe fra de gamle tv-distributører, og kunderne vender ryggen til blandt andet tv-pakkerne. Alt i mens at priserne på kanalerne stiger.

I dag handler det for forbrugerne i nogen grad om medieindholdet mere end den enkelte tv-kanal. Det ødelægger de gamle forretningsmodeller. Nu er det rigtige indhold kommet i meget høj kurs. Læg mærke til hvordan særligt Netflix har kunne markedsføre egne serier, film og underholdning – uden adgang til en traditionel flowtv-kanal.

Vi har allerede set de første træk i retning af fusioner. Telia i Sverige har købt Bonnier Broadcasting, der sidder på TV4, C More og MTV i Finland.

Lokalt i Danmark husker mange nok den kulsejlede fusion mellem MTG Nordics og TDC tilbage i februar. AT&T i USA har købt Time Warner, som ejer eksempelvis HBO. Sky har solgt 30 procent af foretagendet til bredbånds- og kabel-tvselskabet Comcast.

En anden stor ændring er, hvordan forbrugernes måde at konsumere indhold på. Fremtidens forbruger sidder ikke udelukkende i sofaen og ser en ny serie eller film. Smartphones og tablets spiller her en meget stor rolle.

MereMobil.dk talte i sommer med Todd Yelling, Vice president of Product hos Netflix. I episode 49 af vores tech-podcast kan du høre Netflix chefen fortælle om deres tilgang til fremtidens forbruger.

Ifølge eksperten fra PWC handler udviklingen om, at teleoperatørerne vil have en større del af værdikæden, for at blive mindre sårbare. Værdikæden indbefatter blandt andet produktion, indkøb og i sidste ende distribution. På toppen kommer streamingtjenester, der lige nu oplever stor succes i forskellige former.

Tele- og mobilkunderne kan altså se frem til en fremtid hvor teleselskaberne ændrer form, hvis man skal tro eksperten fra PWC.

Mere til historien

YouSee har allerede i dag en del indhold på den digitale platform, som kun udbydes hos YouSee og som de selv har købt.

IDC: Smartphone-salget vil falde i hele 2023

Nye tal viser, at den økonomiske krise har ramt mobilbranchen. Salgstallene vil falde og køberne vil betale mindre end tidligere for telefonerne.

(mere…)
Oppo har ramt plet med nye foldbare smartphones

I slutningen af 2022 sendte Oppo nye foldbare mobiler i handlen på det kinesiske marked. Disse har ramt plet hos mobilkøberne. Europa venter.

(mere…)
Så sjældent udskifter vi vores mobiltelefon

Vi beholder samme mobiltelefon længere end tidligere. Det viser ny undersøgelse fra analysefirmaet IDC.

(mere…)
Salget af smartphones faldt markant i slutningen af 2022

I fjerde kvartal 2022 faldt salget af iPhones med 14,9 procent, men andre producenter oplevede endnu større fald i salget.

(mere…)
Hurtigere levering af iPhone 14 Pro

Det er blevet hurtigere at få en iPhone 14 Pro i hånden.

(mere…)
Analysefirma forventer bedre tider for mobilsalget

2022 var et år hvor smartphone-salget gik dårligt, men skal man tro Canalys Research kommer der fremgang i år.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2023 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram