TDC dropper giant-fusion med MTG Nordic – pensionskasserne byder igen

Opkøbet af MTG Nordics, Viasat- og TV 3 ejeren, bliver ikke til noget. TDC har modtaget et nyt og bedre købstilbud fra pensionskasserne.

Den gigantiske milliardfusion mellem TDC Group og MTG Nordics er lagt i mølposen. Ifølge en fondsbørsmeddelelse til Nasdaq i Stockholm fra MTG, der ejer MTG Nordics, bliver fusionen ikke til noget.

– “Modern Times Group MTG AB er blevet informeret af TDC A/S, at dets bestyrelse har til hensigt at trække sin anbefaling af den underskrevne aftale med MTG om at kombinere sin nordiske underholdning og MTG Studios med TDC Group,” lyder det i fondsbørsmeddelelsen.

Fusionen trækkes tilbage fordi TDC har fået et bud fra en interesseret køber, der vil overtage alle aktier i TDC. Det oplyser TDC i en meddelelse til fondsbørsen.

– “I lyset heraf, og i overensstemmelse med TDC’s forpligtelser over for Modern Times Group MTG AB, har TDC konsulteret MTG og har kommunikeret, at TDC’s bestyrelse har intention om at tilbagekalde sin anbefaling af transaktionen med MTG vedrørende MTG’s Nordic Entertainment og Studios forretning, hvis et sådant overtagelsestilbud bliver fremsat,” lyder det i den officielle meddelelse fra TDC.

Meddelelserne kommer kun 12 dage etfer, at TDC og MTG offentligtgjorde en fusion hvor TDC skulle lægge 3,3 milliarder svenske kroner til MTG samt 308 millioner i TDC aktier.

I MereMobil.dk Podcast behandlede vi også emnet. Her fortalte Morten Imsgard, analytiker i Sydbank, at fusionen ikke ville give lavere priser for kunderne hos YouSee.

Pensionskasserne byder igen – bestyrelsen anbefaler

Kun 8 dage efter et stort anlagt pressemøde om fusionen mellem TDC og MTG Nordics kom det frem, at et konsortium, bestående af ATP, PKA, PFA og australske Macquarie, ville købe samtlige TDC aktiver til 48 kroner pr. aktie. Samtidigt blev det meddelt, at hvis de kunne overtage TDC, så ville de satse på gigabit internethastigheder til danskerne.

Konsortiet fremsatte angiveligt købstilbuddet før TDC og MTG offentliggjorde deres planer. Købstilbuddet blev dog afvist af TDC, og TDC valgte at gå MTG-vejen.

Mandag over middag (12. februar 2018) meddelte TDC så, at ATP, PKA, PFA og Macquarie har fremsat et nyt og bedre tilbud på en total overtagelse af TDC Group. Nu er prisen sat til 50,25 kroner pr. aktie.

Bestyrelsen i TDC anbefaler aktionærer, at acceptere tilbuddet, der er betinget af, at sammenlægningen af TDC og MTG Nordic ikke fortsætter.

Mere til historien

Denne artikel er opdateret den 12. februar 2017 klokken 14.00.

Eesy har nu eSIM til smartwatches

KORT NYT: Som det første lavprisselskab er Eesy nu klar med eSIM til smartwatches.

(mere…)
TDC slukker ADSL-forbindelserne

Hvis din internetforbindelse er baseret på ADSL-teknologi, bliver den lukket.

(mere…)
Ikke igen, YouSee!

Stopper det aldrig, YouSee? Hvor meget tror I, at kunderne vil betale for TV-pakkerne?

(mere…)
YouSee Streamer er unødvendig – læs testen

MINI TEST: Streamingtjenester og flow-TV i én brugerflade, lover YouSee. Jeg har testet YouSee Streamer.

(mere…)
Nu kommer ægte 5G til Danmark

Hidtil har danske mobilbrugere måtte nøjes med en lite-udgave af 5G, men nu er den første operatør klar med et rent 5G-netværk

(mere…)
Skal droppe Huawei-udstyr i fibernet

TDC Net må ikke længere anvende Huawei-udstyr i deres fibernet.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram