Milliard-fusion: TDC køber Viasat- og TV 3-ejer

YouSee, TV 3 og Viasat samles. TDC Group har opkøbt MTG Nordics for et milliardbeløb. TDC får adgang til en kæmpe indholdsportefølje og tv-kanaler.

TDC lægger 3,3 milliarder svenske kroner til MTG samt 308 millioner i TDC-aktier. Dermed fusionerer TDC med MTG Nordic, der hos kunderne er bedst kendt for Viasat kanalerne. Her i blandt TV 3 og Viaplay.

Tiltaget skal hente mere indhold ind til YouSee, der allerede på den digitale platform, er ved at samle et underholdningsunivers. Dette ses allerede på den digitale tv-boks, som YouSee sælger.

TEST: Er den nye 4K tvboks fra YouSee noget værd?

Med handlen samles YouSee, Viasat, Viaplay og TV 3 i ét selskab. Også den næststørste kabel-tv-udbyder i Norge, Get, som TDC-ejer, indgår i handlen.

De to selskaber råder over tre millioner tv-abonnenter i Norden. 10 millioner husstande, har et produkt fra enten MTG Nordic eller YouSee.

Analytiker hos Sydbank, Morten Imsgard, der følger TDC tæt, vurderer handlen som et afgørende skridt for TDC. Afgørende fordi de traditionelle tv-kunder forsvinder til fordel for nye tjenester.

– ”Hvis ikke TDC havde gjort noget, så risikerede de, at blive reduceret til bare at levere internet. Og det er der ikke mange penge i,” siger Morten Imsgard til DR Nyheder.

MTG’s aktionærer vil, hvis handlen bliver godkendt, have en ejerandel på 28 procent af TDC Group. Alle MTG Nordics aktier (100 %) overføres til TDC Group

Med handlen får TDC ejerskab over en kæmpe portefølje af indhold og kanaler, og en helt ny potentiel indtægtsplatform for koncernen.

Jyderne er i front – TDC opgraderer til 600 Mbit/s

Video fra MTG og TDC Group om fusionen

https://www.youtube.com/watch?time_continue=2&v=l-rSXcv_a7Q

Mere til historien

I forbindelse med handlen skal man holde MTG og MTG Nordics adskilt. Det er MTG Nordics, der overtages af TDC Group. Ikke hovedkoncernen MTG, der hidtil har ejet MTG Nordics.

Eesy har nu eSIM til smartwatches

KORT NYT: Som det første lavprisselskab er Eesy nu klar med eSIM til smartwatches.

(mere…)
Viaplay hæver prisen markant

En stor prisstigning er en realitet i dag hos Viaplay. Begrundelsen lyder, at oplevelser generelt er blevet dyrere. 

(mere…)
Igen! Igen! Viaplay sætter prisen op

For anden gang i år sætter Viaplay prisen op. Det sker i dag.

(mere…)
TDC slukker ADSL-forbindelserne

Hvis din internetforbindelse er baseret på ADSL-teknologi, bliver den lukket.

(mere…)
Ikke igen, YouSee!

Stopper det aldrig, YouSee? Hvor meget tror I, at kunderne vil betale for TV-pakkerne?

(mere…)
YouSee Streamer er unødvendig – læs testen

MINI TEST: Streamingtjenester og flow-TV i én brugerflade, lover YouSee. Jeg har testet YouSee Streamer.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
11 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram