Milliard-fusion: TDC køber Viasat- og TV 3-ejer

YouSee, TV 3 og Viasat samles. TDC Group har opkøbt MTG Nordics for et milliardbeløb. TDC får adgang til en kæmpe indholdsportefølje og tv-kanaler.

TDC lægger 3,3 milliarder svenske kroner til MTG samt 308 millioner i TDC-aktier. Dermed fusionerer TDC med MTG Nordic, der hos kunderne er bedst kendt for Viasat kanalerne. Her i blandt TV 3 og Viaplay.

Tiltaget skal hente mere indhold ind til YouSee, der allerede på den digitale platform, er ved at samle et underholdningsunivers. Dette ses allerede på den digitale tv-boks, som YouSee sælger.

- TEST: Er den nye 4K tvboks fra YouSee noget værd?

Med handlen samles YouSee, Viasat, Viaplay og TV 3 i ét selskab. Også den næststørste kabel-tv-udbyder i Norge, Get, som TDC-ejer, indgår i handlen.

De to selskaber råder over tre millioner tv-abonnenter i Norden. 10 millioner husstande, har et produkt fra enten MTG Nordic eller YouSee.

Analytiker hos Sydbank, Morten Imsgard, der følger TDC tæt, vurderer handlen som et afgørende skridt for TDC. Afgørende fordi de traditionelle tv-kunder forsvinder til fordel for nye tjenester.

- ”Hvis ikke TDC havde gjort noget, så risikerede de, at blive reduceret til bare at levere internet. Og det er der ikke mange penge i,” siger Morten Imsgard til DR Nyheder.

MTG’s aktionærer vil, hvis handlen bliver godkendt, have en ejerandel på 28 procent af TDC Group. Alle MTG Nordics aktier (100 %) overføres til TDC Group

Med handlen får TDC ejerskab over en kæmpe portefølje af indhold og kanaler, og en helt ny potentiel indtægtsplatform for koncernen.

- Jyderne er i front - TDC opgraderer til 600 Mbit/s

Video fra MTG og TDC Group om fusionen

https://www.youtube.com/watch?time_continue=2&v=l-rSXcv_a7Q

Mere til historien

I forbindelse med handlen skal man holde MTG og MTG Nordics adskilt. Det er MTG Nordics, der overtages af TDC Group. Ikke hovedkoncernen MTG, der hidtil har ejet MTG Nordics.

Prisen stiger igen! Så dyrt er fastnet-telefoni

TDC hæver endnu engang priserne på fastnettelefoni. Så meget koster det nu at have kabel i telefonen.

(mere…)
ADSL-internet og kobber lukker inden 2030

Fastnet-telefoner og ADSL-internet er vej i historiebøgerne. TDC forventer, at det er slut inden 2030.

(mere…)
Viaplay varsler prisstigninger i år

I 2023 bliver det dyrere at være kunde hos Viaplay. 

(mere…)
Viaplay: Der er ikke behov for indgreb mod gratister

Selvom over halvdelen af danskerne under 40 år deler deres login til streamingtjenester, så er det ifølge Viaplay "en lille gruppe".

(mere…)
De fleste har trukket stikket til fastnettelefonen

Du kan ikke længere kræve at få en fastnettelefon-linje i Danmark.

(mere…)
YouSee mister igen TV-kunder – er du en af dem?

Endnu engang mistede kabel-TV forretningen i Nuuday kunder.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
11 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2023 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram