Huawei Mate 20 Lite klar til danskerne

Huawei Mate 20 Lite er lanceret på det danske marked som den første telefon i Mate 20-serien. Se dansk pris og tilgængelighed her.

Huawei Mate 20 Lite (Foto: Huawei)

Huawei Mate 20 Lite (Foto: Huawei)

Huawei lancerede Mate 20 Lite på blandt andet det engelske marked under IFA-messen, men nu er den inden længe også klar til danskerne.

Dermed er Huawei altså klar med første telefon i Mate 20-serien, som ventes at få tilføjet mindst to modeller mere om en måned.

LÆS OGSÅ: Huawei Mate 20 lanceres medio oktober

Mate 20 Lite kommer med en 6,3 tommer skærm med 19:5:9 format. Skærmen har 2340 x 1080 pixels opløsning. Derudover kommer den med 4 AI kameraer

Processoren i Mate 20 Lite er en octa-core Kirin 710. Mens styresystemet er Android 8 med EMUI 8.2 ovenpå. Du får også ansigtsgenkendelse og fingeraftrykslæser i Mate 20 Lite.

Mate 20 Lite har to dual-kameraer – ét både for og bag. Frontkameraet har en 24 megapixels og en 2 megapixels sensor, mens telefonens primære kamera har en 20 megapixels og 2 megapixels sensor.

- "Med Huawei Mate 20 lite har vi skabt en smartphone, som imødekommer de behov, vi ser hos de prisbevidste smartphonebrugere. Huawei Mate 20 lite er en kombination af stilfuldt design og et kraftfuldt og intuitivt styresystem fyldt med kunstig intelligens, som sikrer brugeren en enestående og velfungerende mobiloplevelse, uanset hvor du befinder dig", siger Marie Dam Feldborg, Head of Marketing & Communication hos Huawei Danmark i en pressemeddelelse.

Mate 20 Lite har et indbygget smart-galleri, der benytter kunstig intelligens og identificerer og inddeler billederne automatisk i 15 store kategorier. Der er yderligere 100 små kategorier. Dette skal hjælpe dig med at finde og gennemgå dine billeder hurtigere.

Det er ligeledes muligt, at lave 3D "Qmoji", som du kan dele med dine venner på sociale medier. Ligesom du også kan udskifte baggrunden på dine egne billeder med baggrunden fra et andet billede, så du kan overraske alle og eksempelvis stå på en rumstation.

Huawei Mate 20 Lite specifikationer

 • Styresystem: Android 8 Oreo med EMUI 8.2 ovenpå
 • Skærm: 6,3 tommer Full HD+ (2340 x 1080 pixels) (19:5:9 format)
 • Processor: Huawei Kirin 710 (4xA73 – 2.2GHz + 4xA53 – 1.7GHz)
 • RAM: 4 GB
 • Hukommelse: 64 GB intern hukommelse (understøtter microSD-kort op til 256 GB)
 • Kamera: Dual-kamera – 20 megapixels sensor og 2 megapixels sensor
 • Frontkamera: Dual-kamera - 24 megapixels sensor og 2 megapixels sensor
 • Størrelse: 158.3 x 75.3 x 7.6 mm
 • WiFI: 802.11 a/b/g/n/ac, 2.4/5G, WiFi Direct
 • Vægt: 172 gram
 • Andet: Understøtter hurtigopladning med Huawei Quick Charge
 • Farver: Black, Sapphire Blue og Platinum Gold.
 • Batteri: 3.750 mAh

Pris og tilgængelighed

Huawei Mate 20 Lite kommer til salg i de danske butikker fredag den 21. september 2018. Men kan allerede nu forudbestilles flere steder. De fås i farverne Black, Sapphire Blue og Platinum Gold.

Den vejledende pris er 2.999 kroner uden abonnement.

Mere til historien

Under IFA-messen 2018 oplyste Huawei, at de har rundet 20 millioner solgte eksemplarer af Mate 10- og P20-serierne. Fordelingen er på mere end 10 millioner eksemplarer til hver af serierne.

Huawei mistænkes (igen) for overvågning

Noget tyder på, at Huawei systematisk overvågede gæsterne på deres stand ved Mobile World Congress. Arrangøren ser med alvor på sagen.

(mere…)
Huawei Mate 50-serien lanceres internationalt

En international lancering med Mate 50-serien er på vej. Det er dog uvist, hvilke lande den lanceres i.

(mere…)
Huawei overhaler Apple inden om

Når Apple i dag muligvis præsenterer en iPhone med satellitforbindelse, så har kineserne allerede taget broden af nyheden.

(mere…)
Huawei bekræfter Leica-samarbejde er slut

Xiaomi og Leica har indgået et samarbejde omkring mobilkameraet. Nu bekræfter Huawei, at de ikke længere samarbejder med Leica.

(mere…)
Huawei røg fra toppen til bunden på få år

Straffet. Ja, det var hvad Huawei blev, da amerikanerne indførte de mange forbud i handelskrigen, som for alvor tog livet af Huawei.

(mere…)
Kinesiske telefoner skal smides i skraldespanden

Forsvarsminister opfordrer til, at ejere af kinesiske telefoner, skiller sig af med dem. En dansk ekspert bakker op.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
1 Kommentar
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2023 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram