YouSee skal måske sælges som det næste

2

De nye ejere af TDC vil gerne af med kundedelen i koncernen. Derfor kan YouSee stå overfor et frasalg.

TDC’s nyere ejere at travlt med at justere den store danske televirksomhed. Nu er det næste store tiltag på vej. YouSee, altså kundedelen af TDC, skal sælges. Tilbage står TDC så som en ren netværksvirksomhed med kabler og mobilmaster.

YouSee sidder på privatkunderne. Disse har engagementer i bredbånd, tv og mobilabonnementer. Men koncernen indeholder også Telmore og Fullrate. Ifølge ITWatch tabes der penge og kunder på tv-forretningen.

Når YouSee efter en opsplitning fra TDC ikke længere har noget netværk, men udelukkende kunder, kan virksomheden være besværlig at prissætte.

– ”Uden infrastrukturen er YouSee en ren kundeforretning med nogle medieplatforme. Den er svær at prisfastsætte, fordi vi endnu ikke ved, hvad der præcist indgår i YouSee, før opsplitningen af TDC er fuldført,” siger analytiker Peter Kurt Nielsen hos ABG Sundal Collier til ITWatch.

En oplagt dansk køber ligger ikke lige for. Elselskaberne har kastet deres kærlighed på infrastruktur. Egmont har ikke de store synergier med YouSee. Telenor og Telia vil skulle slås med konkurrencelovgisningen, og er derfor heller ikke oplagte købere.

Efter den fejlslagne fusion mellem MTG Nordics og TDC er MTG blevet splittet op. Her kunne der måske være et match. Ifølge ITWatch leder MTG efter en partner.

LÆS OGSÅ: YouSee overtager mobilselskab fra Coop

I juli frasolgte TDC sine aktiviteter i Norge til Telia.

Mere til historien

Et konsortium bestående af pensionskasserne ATP, PFA og PKA samt den australske investeringsbank Macquarie & Real Assets Europe Limited købte i foråret TDC. Dengang lovee køberne gigabit hastigheder til danskerne.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
2 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer