Nu bliver TDC solgt – aktionærerne har sagt ja

Fra den 4. maj 2018 er det nye tider i landets største teleselskab. Her får TDC Group nyere ejere. Mon gigabithastigheder rammer danskerne, som lovet?

Et konsortium bestående af pensionskasserne ATP, PFA og PKA samt den australske investeringsbank Macquarie & Real Assets Europe Limited køber nu TDC. Det ligger fast efter et ja tak til købstilbuddet fra 88 procent af aktionærerne i TDC. Det oplyser TDC i en fondsbørsmeddelelse.

Allerede den 4. maj 2018 forventes handlen at være gennemført da konsortiet har fået en godkendelse fra myndighederne.

Konsortiet har tilbudt aktionærerne 50,25 kroner per aktie, hvilket der altså blev takket ja til.

KORT OM TDC SALGET:

I starten af året kom det første bud på TDC fra pensionskasserne og investeringsbanken, men dette blev blankt afvist af TDC. Alligevel sendte nyheden aktierne på himmelflugt. Senere fulgte en annoncering fra TDC om, at de indgik i en milliardfusion med Viasat– og TV 3-ejerne MTG Nordics. 11 dage senere kød konsoriet endnu engang på TDC. Det annullererede fusionen med MTG Nordics. ATP, PFA, PKA og Macquarie bliver nu ejere af TDC Group fra den 4. maj 2018.

Lovede gigabit hastigheder til danskerne

Nu bliver det i sagens natur spændende, hvordan de nye ejere vil forandre TDC. Det har tidligere været fremme, at der skal satses mere på de klassiske ydelser som eksempelvis netværk og infrastruktur – og dermed mindre på at være indholdsmaskine.

Konsortiet lovede i starten af februar hurtigere net-forbindelser til danskerne.

Fra midten af 2020’erne skulle danskerne således kunne se frem til internethastigheder på én gigabit. Et samarbejde med elselskaberne skal sikre dette, forlød det i februar.

På MereMobil.dk vil vi naturligvis følge med i hvorvidt der rent faktisk bliver lavet store investeringer i infrastruktur, eller om der blot har været tale om en “skåltale”.

LÆS OGSÅ: Nu bliver mobilt bredbånd et reelt alternativ til kablet internet

Mere til historien

De nye ejere overtager et TDC med mange utilfredse kunder. YouSee, der står for privatforretningen, skraber bunden i en tilfredsheds- og loyalitetsmåling udført af Loyalty Group.

Forbruget af mobildata stiger fortsat

Danskernes forbrug af mobildata stiger fortsat, hvilket får TDC Erhverv til at give gratis data sommeren over.

(mere…)
YouSee-kunder får igen Kanal 5 og Eurosport

Kanal 4, 5 og Eurosport er blot nogle af de Discovery-kanaler, som kommer tilbage til YouSee-kunderne.

(mere…)
Er TDC’s 10 Gbit/s forbindelse til private nødvendigt?

KOMMENTAR: Nu bliver jeg småsur! 10 Gbit/s er unødvendigt og udbyderen ikke fortæller kunderne hele historien om deres forbindelse.

(mere…)
Lukningen af fastnettet i Danmark starter til årsskiftet

TDC Net trækker ved årsskiftet de første stik til fastnettet i Danmark.

(mere…)
Eesy har nu eSIM til smartwatches

KORT NYT: Som det første lavprisselskab er Eesy nu klar med eSIM til smartwatches.

(mere…)
TDC slukker ADSL-forbindelserne

Hvis din internetforbindelse er baseret på ADSL-teknologi, bliver den lukket.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
6 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram