Nu bliver TDC solgt – aktionærerne har sagt ja

6

Fra den 4. maj 2018 er det nye tider i landets største teleselskab. Her får TDC Group nyere ejere. Mon gigabithastigheder rammer danskerne, som lovet?

Et konsortium bestående af pensionskasserne ATP, PFA og PKA samt den australske investeringsbank Macquarie & Real Assets Europe Limited køber nu TDC. Det ligger fast efter et ja tak til købstilbuddet fra 88 procent af aktionærerne i TDC. Det oplyser TDC i en fondsbørsmeddelelse.

Allerede den 4. maj 2018 forventes handlen at være gennemført da konsortiet har fået en godkendelse fra myndighederne.

Konsortiet har tilbudt aktionærerne 50,25 kroner per aktie, hvilket der altså blev takket ja til.

KORT OM TDC SALGET:

I starten af året kom det første bud på TDC fra pensionskasserne og investeringsbanken, men dette blev blankt afvist af TDC. Alligevel sendte nyheden aktierne på himmelflugt. Senere fulgte en annoncering fra TDC om, at de indgik i en milliardfusion med Viasat– og TV 3-ejerne MTG Nordics. 11 dage senere kød konsoriet endnu engang på TDC. Det annullererede fusionen med MTG Nordics. ATP, PFA, PKA og Macquarie bliver nu ejere af TDC Group fra den 4. maj 2018.

Lovede gigabit hastigheder til danskerne

Nu bliver det i sagens natur spændende, hvordan de nye ejere vil forandre TDC. Det har tidligere været fremme, at der skal satses mere på de klassiske ydelser som eksempelvis netværk og infrastruktur – og dermed mindre på at være indholdsmaskine.

Konsortiet lovede i starten af februar hurtigere net-forbindelser til danskerne.

Fra midten af 2020’erne skulle danskerne således kunne se frem til internethastigheder på én gigabit. Et samarbejde med elselskaberne skal sikre dette, forlød det i februar.

På MereMobil.dk vil vi naturligvis følge med i hvorvidt der rent faktisk bliver lavet store investeringer i infrastruktur, eller om der blot har været tale om en “skåltale”.

LÆS OGSÅ: Nu bliver mobilt bredbånd et reelt alternativ til kablet internet

Mere til historien

De nye ejere overtager et TDC med mange utilfredse kunder. YouSee, der står for privatforretningen, skraber bunden i en tilfredsheds- og loyalitetsmåling udført af Loyalty Group.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
6 Kommentarer
Ældste
Nyeste Flest stemmer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer