Nu bliver mobilt bredbånd et reelt alternativ til kablet internet

En bredbåndsrouter med ekstern antenne og en 1000 GB datapakke, tilbyder YouSee nu i jagten på internetkunder i Udkantsdanmark.

Nu kan du sætte en mobil bredbåndsrouter i vindueskarmen, tilkoble en udendørs antenne, og trække hele husstandens internetforbindelse ind via de nærliggende mobilmaster.

Et nyt mobilt bredbåndsprodukt fra YouSee er interessant for dem, som ikke har kablede alternativer. Det kan være internetforbrugere med langsomme netforbindelser, i områder hvor de små uafhængige bredbåndsselskaber ikke dækker med mobilt internet.

Det der adskiller det nye YouSee produkt fra konkurrenterne er datamængden, der medfølger. For 449 kroner om måneden fås nu 1 TB (1.000 GB) datatrafik. Dette burde dække langt de flestes behov.

Nogle steder i Udkantsdanmark kan der ikke leveres tilfredsstillende hastigheder på kablet bredbånd. En løsning med en bredbåndsrouter (indeholdende SIM-kort), der kan kommunikere med mobilnettet, har indtil nu ikke været en holdbar løsning.

Årsagen er ikke teknologien, hastigheder eller dækning. Den primære udfordring for mange er databegrænsningen. Hidtil har YouSee haft 500 GB til 399 kroner som den største løsning. Generelt tilbydes der lige nu 300-500 GB i markedet på sådanne pakker.

YouSee leverer en ekstern antenne sammen med bredbåndsrouteren. Der kan vælges imellem en rundstrålet eller retningsbestemt. Kunder med lidt teknisk snilde kan dermed rette modtageantennen direkte mod den nærmeste mobilmast.

LÆS OGSÅ: Fiber får konkurrence: Trådløst gigabit bredbånd inden for et år

YouSee: Vi lover ikke, at du kan spille CounterStrike

YouSee priser mobilt bredbånd 110218

Priser på mobilt bredbånd hos YouSse pr. 11. februar 2018 (Foto: MereMobil.dk)

Hvor god forbindelse den mobile løsning leverer, afhænger af hvor i landet kunden befinder sig, antallet af brugere på masten, afstanden til masten og andre forhold.

Alligevel mener YouSee, at forbindelsen kan fungere til både CounterStrike og streaming.

- ”Rigtigt mange steder vil du kunne spille CounterStrike på forbindelsen, men det afhænger af de lokale forhold. Det er ikke sådan, at vi lover, at kunderne kan spille CounterStrike på forbindelsen. Vi tilbyder 14 dages fortrydelsesret,” fortæller Kasper Ørtvig, mobildirektør i YouSee, til MereMobil.dk.

Fortrydelsesretten betyder, at kunderne der ikke synes forbindelsen er tilfredsstillende, kan returnere produktet.

Kasper Ørtvig lægger vægt på, at TDC’s netværk har et stort overskud, også når mange kunder benytter mobilmasten samtidigt.

I slutningen af 2017 lancerede Telia et 4G-produkt, hvor netforbindelsen i hjemmet leveres over mobilmasten. Datapakken indeholder her 2.000 GB (2 TB) data. Hastighedsgrænsen er 50 mbit.

På MereMobil.dk har vi løbende fulgt udviklingen inden for mobilt bredbånd til Udkantsdanmark. Du kan finde mere inspiration i artiklen: Gør-det-selv: Mobilt bredbånd til Udkantsdanmark.

LÆS OGSÅ: Glem kabler og sats på mobilt internet, siger topchef hos 3

SE OGSÅ: Se de aktuelle priser på bredbånd hos Telia %%%%

Mere til historien

Hen over foråret forventer YouSee, at kunne tilbyde montering af den mobile bredbåndsmodem med ekstern antenne. Men i første omgang, skal kunderne selv udføre opsætningen.

Læs også:
- Faktatjek: Har 15 procent af danskerne langsomt bredbånd?
- TEST: Google Wifi dækker hele hjemmet trådløst uden huller
- YouSee fylder nu 100 GB data i mobilpakken

Dette skal du vide om YouSee Play

YouSee Play koster fra 299 til 599 kroner om måneden. Se her hvad du får for pengene.

(mere…)
YouSee sætter igen prisen op på TV

Igen! Igen! Igen! Priserne stiger hos YouSee på TV og bredbånd.

(mere…)
Nu kommer ’Telmore Play’ til dit TV

YouSee Play er et nyt alternativ til flow-tv-løsningen. Traditionelle tv-kanaler og streamingtjenester kombineres.

(mere…)
TDC afliver gammel bekendt - så hurtigt går det

TDC slukker for 3G for at gøre plads til 4G og 5G.

(mere…)
YouSee lukker app - sådan berører det dig

YouSee lukker voicemail-appen og sletter gemte beskeder. Her får du en guide til, hvordan du undgår at miste gemte beskeder.

(mere…)
Stabilt mobilnetværk er det vigtigste

Mobilbrugerne går ikke længere efter den skarpeste pris, men i højere grad efter et stabilt mobilnetværk. Det viser en ny undersøgelse.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2022 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram