Nu bliver mobilt bredbånd et reelt alternativ til kablet internet

En bredbåndsrouter med ekstern antenne og en 1000 GB datapakke, tilbyder YouSee nu i jagten på internetkunder i Udkantsdanmark.

Nu kan du sætte en mobil bredbåndsrouter i vindueskarmen, tilkoble en udendørs antenne, og trække hele husstandens internetforbindelse ind via de nærliggende mobilmaster.

Et nyt mobilt bredbåndsprodukt fra YouSee er interessant for dem, som ikke har kablede alternativer. Det kan være internetforbrugere med langsomme netforbindelser, i områder hvor de små uafhængige bredbåndsselskaber ikke dækker med mobilt internet.

Det der adskiller det nye YouSee produkt fra konkurrenterne er datamængden, der medfølger. For 449 kroner om måneden fås nu 1 TB (1.000 GB) datatrafik. Dette burde dække langt de flestes behov.

Nogle steder i Udkantsdanmark kan der ikke leveres tilfredsstillende hastigheder på kablet bredbånd. En løsning med en bredbåndsrouter (indeholdende SIM-kort), der kan kommunikere med mobilnettet, har indtil nu ikke været en holdbar løsning.

Årsagen er ikke teknologien, hastigheder eller dækning. Den primære udfordring for mange er databegrænsningen. Hidtil har YouSee haft 500 GB til 399 kroner som den største løsning. Generelt tilbydes der lige nu 300-500 GB i markedet på sådanne pakker.

YouSee leverer en ekstern antenne sammen med bredbåndsrouteren. Der kan vælges imellem en rundstrålet eller retningsbestemt. Kunder med lidt teknisk snilde kan dermed rette modtageantennen direkte mod den nærmeste mobilmast.

LÆS OGSÅ: Fiber får konkurrence: Trådløst gigabit bredbånd inden for et år

YouSee: Vi lover ikke, at du kan spille CounterStrike

YouSee priser mobilt bredbånd 110218

Priser på mobilt bredbånd hos YouSse pr. 11. februar 2018 (Foto: MereMobil.dk)

Hvor god forbindelse den mobile løsning leverer, afhænger af hvor i landet kunden befinder sig, antallet af brugere på masten, afstanden til masten og andre forhold.

Alligevel mener YouSee, at forbindelsen kan fungere til både CounterStrike og streaming.

– ”Rigtigt mange steder vil du kunne spille CounterStrike på forbindelsen, men det afhænger af de lokale forhold. Det er ikke sådan, at vi lover, at kunderne kan spille CounterStrike på forbindelsen. Vi tilbyder 14 dages fortrydelsesret,” fortæller Kasper Ørtvig, mobildirektør i YouSee, til MereMobil.dk.

Fortrydelsesretten betyder, at kunderne der ikke synes forbindelsen er tilfredsstillende, kan returnere produktet.

Kasper Ørtvig lægger vægt på, at TDC’s netværk har et stort overskud, også når mange kunder benytter mobilmasten samtidigt.

I slutningen af 2017 lancerede Telia et 4G-produkt, hvor netforbindelsen i hjemmet leveres over mobilmasten. Datapakken indeholder her 2.000 GB (2 TB) data. Hastighedsgrænsen er 50 mbit.

På MereMobil.dk har vi løbende fulgt udviklingen inden for mobilt bredbånd til Udkantsdanmark. Du kan finde mere inspiration i artiklen: Gør-det-selv: Mobilt bredbånd til Udkantsdanmark.

LÆS OGSÅ: Glem kabler og sats på mobilt internet, siger topchef hos 3

SE OGSÅ: Se de aktuelle priser på bredbånd hos Telia Sponseret link

Mere til historien

Hen over foråret forventer YouSee, at kunne tilbyde montering af den mobile bredbåndsmodem med ekstern antenne. Men i første omgang, skal kunderne selv udføre opsætningen.

Læs også:
Faktatjek: Har 15 procent af danskerne langsomt bredbånd?
TEST: Google Wifi dækker hele hjemmet trådløst uden huller
YouSee fylder nu 100 GB data i mobilpakken

TDC slukker ADSL-forbindelserne

Hvis din internetforbindelse er baseret på ADSL-teknologi, bliver den lukket.

(mere…)
Hiper har åbnet for mange nye sydfynske husstande

Nu kan ca. 23.000 husstande og erhvervsadresser i og omkring Svendborg Kommune, samt på Langeland, købe fiberprodukter fra Hiper.

(mere…)
4,3 mia. mennesker ejer en smartphone

Rapport afslører store globale forskelle i udbredelsen af smartphones. Millioner bruger stadig mobiler med trykknapper.

(mere…)
Prisnedsættelse på 5G-bredbånd fra 3

En router med frit dataforbrug, hvor du blot skal sætte stikket i, er blevet billigere hos 3.

(mere…)
Ikke igen, YouSee!

Stopper det aldrig, YouSee? Hvor meget tror I, at kunderne vil betale for TV-pakkerne?

(mere…)
YouSee Streamer er unødvendig – læs testen

MINI TEST: Streamingtjenester og flow-TV i én brugerflade, lover YouSee. Jeg har testet YouSee Streamer.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2023 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram