Konkurrent til kablet internet: Telia lancerer 4G-abonnement til hjemmet

Telia har lanceret et 4G-produkt, som vil glæde både bønder, sommerhusejere og folk med dårlige internethastigheder. Telia Home konkurrerer med kablet internet.

Sidst opdateret 13/11-2017 kl. 10.45: Telia tilbyder højere hastigheder

Telia har uden de store fanfarer og omtale lanceret et nyt 4G-abonnement under navnet Telia Home.

Det nye produkt ser ud til at være et rigtigt godt alternativ til de mange danskere, der slås med en langsom og dårlig kobberforbindelser. Der er dog ikke tale om mobilt bredbånd, men derimod om en mere stationær udgave, hvor internetforbindelsen leveres over 4G - ligesom med mobilt bredbånd.

- Gør-det selv guide: Sådan får du bedre mobilt bredbånd i udkantsdanmark

Abonnementet er nemlig låst til de fire nærmeste mobilsites, hvilket betyder, at abonnement kun kan benyttes på kundens hjemmeadresse - eller i umiddelbar nærhed.

Et alternativ til kobbernettet

Telia Home

Eksempel på levering af produkter fra Telia Home på en given adresse (Grafik: MereMobil.dk / Telia)

Til MereMobil.dk forklarer Telias pressechef, Rasmus Avnskjold, at det er en ny måde at tænke bredbåndsløsning på. Telia Home produktet tilbyder kunderne de teknologier, som giver den bedste forbindelse på adressen.

Telia Home er eksisterende produkt i Telias katalog, hvor internettet levereres over fiber, coax, eller kobber. Men nu er 4G altså kommet med på forbindelsesmulighederne i produktet.

-"Vi kommunikerer slet ikke teknologi overfor kunden. Når kunden taster sin adresse tilbydes automatisk den mest velegnede teknologi. Kunden kan dog manuelt gå ind og vælge en anden teknologi. Prisen er den samme uanset teknologi. Selve teknologien er sekundær i forhold til produktet," forklarer Rasmus Avnskjold og uddyber:

-"Hele pointen er, at vi ikke vil gøre så meget ud af teknologi. Vores kommunikation handler om internet, og hvad man kan bruger internettet til. Hvilken teknologi, der ligger bag er mindre vigtigt – i hvert fald for kunderne."

I skærmbilledet her i artiklen kan du se hvad Telia kan levere på en af redaktionens adresser.

Ikke dyre end normal bredbånd

Telia nye abonnement leveres over Telia 4G LTE mobilnetværk og tilbyder en hastigheder på minimum 10/10 Mbit/s.

Tilføjet: Kan der leveres højere hastigheder så får man tilbudt denne hastighed. Mange steder er det f.eks. muligt at levere højere downloadhastigheder, og hvis det er muligt, så bliver man tilbudt disse højere hastigheder. Vi har på MereMobil.dk testet en række adresser, hvor man f.eks. bliver tilbudt 30 eller 50 Mbit/s download.

Prisen er på 249 kroner, og der medfølger en 4G router - som dog er Telias ejendom. Der er tale om en Huawei B525 4G router, som har tre LAN porte, Wifi 802.11b/g/n/ac 2.4G og 5G dual-band. Derudover er det muligt at tilkoble ekstern antenne til enheden så modtagelsen af mobilsignalerne kan forbedres. Telia leverer dog ikke en ekstern antenne med.

Telia tilbyder samtidig én valgfri service med i prisen. F.eks. Office 365, Telia Secure, HBO Nordic, Telia TV, Spotify, Zetland og Flipp.

Som altid skal man læse det med småt. Telia tager 9,75 kroner i administrationsgebyr ved tilmelding til betalingsservice og hele 49 kroner, hvis man ønsker at betale med girokort. Abonnementet har seks måneders binding.

Masser af data

Umiddelbart lyder abonnement som noget vi har set før, men det nye er, at Telia inkluderer hele 2 TB data i abonnementet - det er 2.000 GB data, hvilket er langt over, hvad en normal gennemsnitlig dansk familie forbruger i løbet af én måned.

Det svarer i journalist-termer til, at man kan streame både YouTube i Full-HD format samt streame DR-TV uafbrudt i døgndrift uden at overskide fair-use grænsen.

Problemet med at benytte 4G abonnementer som erstatning for en kablet forbindelse har altid været størrelsen af den inkludere datamængde - eller rettere sagt manglen på samme. Denne begrænsning har Telia nu fjernet ved at tilbyde en abnorm stor datamængde.

Nogle  få danskere ikke kan "nøjes" med 2 TB data, men for alle almindelige familier er det rigeligt med data.

Telia Home ligner et rigtigt attraktivt tilbud til de danskere, som er plaget af dårlig og langsom internet, og produktet bør specielt appellere til folk på landet, hvor TDCs kobbernet ikke kan levere varen.

Mere til historien

Telia anbefaler ikke at bruge abonnement til spil, selvom det rent teknisk sagtens kan benyttes til alle former for onlinespil. Den typiske latency (pingtid) på en 4G forbindelse er på 15-40 ms, hvilket er sammenligneligt med en xDSL kobberforbindelse.

Så godt virker 5G internet fra Telia

TEST: Internet til hjemmet via 5G-router uden teknikerbesøg og gravearbejde. Lovende! …men virker det? Det har vi testet.

(mere…)
Telia og Call Me-kunder har store problemer (LØST)

DRIFT: Hvis du har bøvl med kommunikationen, så er du ikke den eneste. (LØST)

(mere…)
Telia i Danmark opkøbes af Norlys

BREAKING: Telia i Danmark bliver solgt til Norlys, hvis de sidste detaljer falder på plads.

(mere…)
Telia og Telenor har slukket 3G – farvel til en æra

Farvel og tak. Telia og Telenor har nu slukket for de sidste dele af 3G-netværket. Hvad så nu?

(mere…)
Prisen stiger på mobilabonnementerne

Inflationen og de stigende energipriser får nu betydning for prisen på mobilabonnenterne. Prisen sættes nu op hos Telia. Måske flere følger trop?

(mere…)
Telia: Voksende omsætning – men mister mobilkunder

Den danske afdeling af Telia har i det seneste år mistet 16.000 mobilkunder, det viser det seneste årsregnskab.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
29 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2023 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram