TT-netværket er klar med IoT over hele landet

1

Telia og Telenor har nu landsdækkende NB-IoT og LTE-M.

Det er kun nogle måneder siden vi på MereMobil.dk fortalte, at Telenor var langt med udrulningen af IoT på selskabets 4G LTE netværk. Nu har Telenor færdiggjort udrulningen af NB-IoT og LTE-M i hele Danmark. Det fortæller Telenor i en pressemeddelelse.

Sammen med 5G kalder Telenor NB-IoT og LTE-M for grundstenene i fremtidens datadrevne samfund, hvor vi kan forvente at se et væld af nye Internet of Things tjenester.

– “IoT skaber muligheder for helt nye typer af produkter, såvel som nye tjenester og forretningsmodeller. Den rigtige IoT-løsning kan skabe nye fantastiske og kosteffektive løsninger for virksomheder – det kan være alt fra tilsluttede enheder, der deler slutbrugerdata, eller løsninger der muliggør førerløse køretøjer og maskiner. Allerede i 2020 forudsiges det, at 25 milliarder “ting” vil være forbundet med hinanden. En landsdækkende udrulning af NB-IoT i radionetværket er et af fundamenterne for at kunne tilbyde IoT, og derfor er et landsdækkende NB-IOT et super vigtigt skridt på vejen mod at understøtte fremtidens IoT-løsninger,” forklarer udviklingsdirektør i Telenor Peter Ditlev Nødbak.

KORT OM BRUG AF IOT: Narrow Band IoT (NB-IoT) er velegnet til stationær brug. Det kan f.eks. være en vindmølle, der løbende rapporterer, hvor meget strøm den producerer. NB-IoT kan også være velegnet til styring af enheder – f.eks. hvis man skal tænde eller slukke for en pumpe. Det kunne også være postkassen, som fortæller, at der er blevet smidt breve i den. LTE-M er velegnet til mobile enheder, der f.eks. kan være sporingsudstyr i biler. I en lidt mere avanceret udgave, kan man opsætte LTE-M i en lastbil. Via Bluetooth kan man f.eks. checke hvilke varer lastbilen kører rundt med, og hvornår de bliver læsset af og på.

Flere virksomheder tester allerede i dag Telenors IoT netværk, og ifølge Telenor giver disse tests virksomhederne et forspring i udviklingen.

– Telenor lancerer eSIM, NB-IoT og LTE-M

Udrulning på meget kort tid

Selve udrulningen af IoT på TT-netværket er sket over de sidste 3-4 måneder. Over 2.000 mobilmaster over hele Danmark er opgraderet med NB-IoT og LTE-M.

– TDC udruller landsdækkende Narrow Band IoT

– “Vi har testet i omkring 3-4 måneder, og brugt ca. 1 måned på selve udrulningen. Når det tager 1 måned at rulle ud, så er det fordi, at vi tager det i områder og regioner ad gangen, så vi hele tiden kan følger op på at kvaliteten er i orden – både for de nye IoT-teknologierne, men også for at sikre på, at de nye teknologier ikke påvirker de allerede eksisterende teknologier i netværket negativt,” fortæller Peter Ditlev Nødbak.

Mere til historien

Både TDC og 3 arbejder også på landsdækkende IoT netværk.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
1 Kommentar
Ældste
Nyeste Flest stemmer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer