TT-netværket er klar med IoT over hele landet

Telia og Telenor har nu landsdækkende NB-IoT og LTE-M.

Det er kun nogle måneder siden vi på MereMobil.dk fortalte, at Telenor var langt med udrulningen af IoT på selskabets 4G LTE netværk. Nu har Telenor færdiggjort udrulningen af NB-IoT og LTE-M i hele Danmark. Det fortæller Telenor i en pressemeddelelse.

Sammen med 5G kalder Telenor NB-IoT og LTE-M for grundstenene i fremtidens datadrevne samfund, hvor vi kan forvente at se et væld af nye Internet of Things tjenester.

– “IoT skaber muligheder for helt nye typer af produkter, såvel som nye tjenester og forretningsmodeller. Den rigtige IoT-løsning kan skabe nye fantastiske og kosteffektive løsninger for virksomheder – det kan være alt fra tilsluttede enheder, der deler slutbrugerdata, eller løsninger der muliggør førerløse køretøjer og maskiner. Allerede i 2020 forudsiges det, at 25 milliarder “ting” vil være forbundet med hinanden. En landsdækkende udrulning af NB-IoT i radionetværket er et af fundamenterne for at kunne tilbyde IoT, og derfor er et landsdækkende NB-IOT et super vigtigt skridt på vejen mod at understøtte fremtidens IoT-løsninger,” forklarer udviklingsdirektør i Telenor Peter Ditlev Nødbak.

KORT OM BRUG AF IOT: Narrow Band IoT (NB-IoT) er velegnet til stationær brug. Det kan f.eks. være en vindmølle, der løbende rapporterer, hvor meget strøm den producerer. NB-IoT kan også være velegnet til styring af enheder – f.eks. hvis man skal tænde eller slukke for en pumpe. Det kunne også være postkassen, som fortæller, at der er blevet smidt breve i den. LTE-M er velegnet til mobile enheder, der f.eks. kan være sporingsudstyr i biler. I en lidt mere avanceret udgave, kan man opsætte LTE-M i en lastbil. Via Bluetooth kan man f.eks. checke hvilke varer lastbilen kører rundt med, og hvornår de bliver læsset af og på.

Flere virksomheder tester allerede i dag Telenors IoT netværk, og ifølge Telenor giver disse tests virksomhederne et forspring i udviklingen.

– Telenor lancerer eSIM, NB-IoT og LTE-M

Udrulning på meget kort tid

Selve udrulningen af IoT på TT-netværket er sket over de sidste 3-4 måneder. Over 2.000 mobilmaster over hele Danmark er opgraderet med NB-IoT og LTE-M.

– TDC udruller landsdækkende Narrow Band IoT

– “Vi har testet i omkring 3-4 måneder, og brugt ca. 1 måned på selve udrulningen. Når det tager 1 måned at rulle ud, så er det fordi, at vi tager det i områder og regioner ad gangen, så vi hele tiden kan følger op på at kvaliteten er i orden – både for de nye IoT-teknologierne, men også for at sikre på, at de nye teknologier ikke påvirker de allerede eksisterende teknologier i netværket negativt,” fortæller Peter Ditlev Nødbak.

Mere til historien

Både TDC og 3 arbejder også på landsdækkende IoT netværk.

Det nye Telia: Kunderne skal betjene sig selv

I det nye Telia, der kommer til at hedde Norlys, er kunderne mere på egen hånd.

(mere…)
Norlys’ køb af Telia er en realitet

Telia Danmark er en del af Norlys. Købet af teleforretningen er nu en realitet.

(mere…)
Grønt lys: Norlys opsluger Telia

Onsdag kom den længe ventede meddelelse om, at Norlys’ opkøb af Telias danske forretning er godkendt.

(mere…)
Teleselskaber lægger op til megafusion

De danske teleselskaber står foran store investeringer i forsyningssikkerhed og kritisk infrastruktur, mener topchef.

(mere…)
Jonas Vingegaard og “Friends”-dødsfald trak dataforbruget til nye højder

Danskerne satte igen rekord i dataforbrug. Især én dato stikker ud, skriver teleselskabet Telenor.

(mere…)
Telia klar med brugte telefoner i butikkerne

Det er nu muligt at købe brugte telefoner i Telia-butikker. Det er en del af konceptet ”Pre-loved”.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
1 Kommentar
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram