TT-netværket er klar med IoT over hele landet

Telia og Telenor har nu landsdækkende NB-IoT og LTE-M.

Det er kun nogle måneder siden vi på MereMobil.dk fortalte, at Telenor var langt med udrulningen af IoT på selskabets 4G LTE netværk. Nu har Telenor færdiggjort udrulningen af NB-IoT og LTE-M i hele Danmark. Det fortæller Telenor i en pressemeddelelse.

Sammen med 5G kalder Telenor NB-IoT og LTE-M for grundstenene i fremtidens datadrevne samfund, hvor vi kan forvente at se et væld af nye Internet of Things tjenester.

- "IoT skaber muligheder for helt nye typer af produkter, såvel som nye tjenester og forretningsmodeller. Den rigtige IoT-løsning kan skabe nye fantastiske og kosteffektive løsninger for virksomheder - det kan være alt fra tilsluttede enheder, der deler slutbrugerdata, eller løsninger der muliggør førerløse køretøjer og maskiner. Allerede i 2020 forudsiges det, at 25 milliarder "ting" vil være forbundet med hinanden. En landsdækkende udrulning af NB-IoT i radionetværket er et af fundamenterne for at kunne tilbyde IoT, og derfor er et landsdækkende NB-IOT et super vigtigt skridt på vejen mod at understøtte fremtidens IoT-løsninger," forklarer udviklingsdirektør i Telenor Peter Ditlev Nødbak.

KORT OM BRUG AF IOT: Narrow Band IoT (NB-IoT) er velegnet til stationær brug. Det kan f.eks. være en vindmølle, der løbende rapporterer, hvor meget strøm den producerer. NB-IoT kan også være velegnet til styring af enheder – f.eks. hvis man skal tænde eller slukke for en pumpe. Det kunne også være postkassen, som fortæller, at der er blevet smidt breve i den. LTE-M er velegnet til mobile enheder, der f.eks. kan være sporingsudstyr i biler. I en lidt mere avanceret udgave, kan man opsætte LTE-M i en lastbil. Via Bluetooth kan man f.eks. checke hvilke varer lastbilen kører rundt med, og hvornår de bliver læsset af og på.

Flere virksomheder tester allerede i dag Telenors IoT netværk, og ifølge Telenor giver disse tests virksomhederne et forspring i udviklingen.

- Telenor lancerer eSIM, NB-IoT og LTE-M

Udrulning på meget kort tid

Selve udrulningen af IoT på TT-netværket er sket over de sidste 3-4 måneder. Over 2.000 mobilmaster over hele Danmark er opgraderet med NB-IoT og LTE-M.

- TDC udruller landsdækkende Narrow Band IoT

- "Vi har testet i omkring 3-4 måneder, og brugt ca. 1 måned på selve udrulningen. Når det tager 1 måned at rulle ud, så er det fordi, at vi tager det i områder og regioner ad gangen, så vi hele tiden kan følger op på at kvaliteten er i orden - både for de nye IoT-teknologierne, men også for at sikre på, at de nye teknologier ikke påvirker de allerede eksisterende teknologier i netværket negativt," fortæller Peter Ditlev Nødbak.

Mere til historien

Både TDC og 3 arbejder også på landsdækkende IoT netværk.

Prisen stiger på mobilabonnementerne

Inflationen og de stigende energipriser får nu betydning for prisen på mobilabonnenterne. Prisen sættes nu op hos Telia. Måske flere følger trop?

(mere…)
Teleselskab lancerer sikkerhedsfilter

Telenor går nu ind i kampen mod internetsvindel og tilbyder privatkunderne et filter mod phishing og smishing.

(mere…)
Telia: Voksende omsætning – men mister mobilkunder

Den danske afdeling af Telia har i det seneste år mistet 16.000 mobilkunder, det viser det seneste årsregnskab.

(mere…)
Danskerne satte igen data-rekord

Nye tal viser, at danskerne endnu engang har sat nye rekorder i brugen af mobildata. Nyhedsbegivenheder og sport trækker.

(mere…)
Telia klar med ubegrænset adgang til C More

Eksisterende og nye kunder hos Telia kan glæde sig over, at de nu kan få ubegrænset adgang til C More - uden det koster ekstra.

(mere…)
Anders And & Co. skal lære ungerne at være online

En ny særlig udgave af Anders And & Co. sætter fokus på trivslen online og på digital dannelse. Anders er også styret af SOME-platformene!

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
1 Kommentar
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2023 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram