Apple dropper modems fra Qualcomm i dette års iPhones

24

Efter flere års “skænderier” har Apple afvist videre samarbejde med Qualcomm. I stedet skal Intel stå for alle modems til dette års iPhones.

Mobilantenne mast
Når de kommende iPhones skal forbinde til en mobilmast vil det ske via blandt andet et Intel-modem. (Foto: Michael Gaida)

Uenighederne mellem de to amerikanske firmaer Apple og chip-producenten Qualcomm får nu konsekvenser. Det skriver The Verge og flere andre tech-medier, der referer til en investorkonference som Qualcomm for nylig afholdte.

Her skulle chip-producentens økonomichef George Davis have fortalt, at “dette års iPhones skal bruge modems fra vores konkurrent (Intel, red.)”.

Konkurrenterne overhaler iPhones på internethastighed

Historien om forholdet mellem Apple og Qualcomm går langt tilbage.

I 2017 sagsøgte Apple Qualcomm for at prissætte sine LTE-modems til smartphones for højt. Qualcomm svarede prompte igen med et søgsmål, der hævdede, at Apple havde brugt flere af chip-producentens patenter. I samme ombæring forsøgte Qualcomm at forbyde salget af iPhones i firmaernes hjemland. Det lykkedes dog ikke.

Nu tyder George Davis’ statement på, at forholdet mellem de to amerikanske virksomheder har nået et nyt lavpunkt. Og det betyder, at samtlige iPhones i år bliver udstyret med modems fra Intel.

Det er ikke første gang, at Apple bruger modems fra Intel i iPhones. 2016’s iPhone 7 fandtes med modems fra både Intel og Qualcomm. Ifølge Cult of Mac var modemmerne i Intel-iPhones dog markant langsommere end dem fra Qualcomm. Derfor valgte Apple at reducere ydeevnen på iPhones med modems fra Qualcomm.

Apple-brugere køber apps for flere penge end Android-brugere

Qualcomm er ikke blege for at fremhæve sig som “a world leader in next-generation mobile techonolgies”. Og det er måske med god grund, for Intel har ifølge The Verge indrømmet, at man først i 2019 er klar med 5G-modems. Qualcomm er klar allerede i år.

Derudover sår nye tal fra Speedtest.net tvivl om Intels seneste modems. iPhones præsterer nemlig dårligere i hastighedstest end Android-konkurrenter med Qualcomm-modems.

De nye iPhones med Intel-modems ventes præsenteret i efteråret.

Mere til historien

Qualcomm laver meget andet end modems. Chip-producenten står også bag Snapdragon-serien af SoC’er som man typisk finder i Android-telefoner.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
24 Kommentarer
Ældste
Nyeste Flest stemmer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer