Apple dropper modems fra Qualcomm i dette års iPhones

Efter flere års “skænderier” har Apple afvist videre samarbejde med Qualcomm. I stedet skal Intel stå for alle modems til dette års iPhones.

Mobilantenne mast

Når de kommende iPhones skal forbinde til en mobilmast vil det ske via blandt andet et Intel-modem. (Foto: Michael Gaida)

Uenighederne mellem de to amerikanske firmaer Apple og chip-producenten Qualcomm får nu konsekvenser. Det skriver The Verge og flere andre tech-medier, der referer til en investorkonference som Qualcomm for nylig afholdte.

Her skulle chip-producentens økonomichef George Davis have fortalt, at “dette års iPhones skal bruge modems fra vores konkurrent (Intel, red.)”.

Konkurrenterne overhaler iPhones på internethastighed

Historien om forholdet mellem Apple og Qualcomm går langt tilbage.

I 2017 sagsøgte Apple Qualcomm for at prissætte sine LTE-modems til smartphones for højt. Qualcomm svarede prompte igen med et søgsmål, der hævdede, at Apple havde brugt flere af chip-producentens patenter. I samme ombæring forsøgte Qualcomm at forbyde salget af iPhones i firmaernes hjemland. Det lykkedes dog ikke.

Nu tyder George Davis’ statement på, at forholdet mellem de to amerikanske virksomheder har nået et nyt lavpunkt. Og det betyder, at samtlige iPhones i år bliver udstyret med modems fra Intel.

Det er ikke første gang, at Apple bruger modems fra Intel i iPhones. 2016’s iPhone 7 fandtes med modems fra både Intel og Qualcomm. Ifølge Cult of Mac var modemmerne i Intel-iPhones dog markant langsommere end dem fra Qualcomm. Derfor valgte Apple at reducere ydeevnen på iPhones med modems fra Qualcomm.

Apple-brugere køber apps for flere penge end Android-brugere

Qualcomm er ikke blege for at fremhæve sig som “a world leader in next-generation mobile techonolgies”. Og det er måske med god grund, for Intel har ifølge The Verge indrømmet, at man først i 2019 er klar med 5G-modems. Qualcomm er klar allerede i år.

Derudover sår nye tal fra Speedtest.net tvivl om Intels seneste modems. iPhones præsterer nemlig dårligere i hastighedstest end Android-konkurrenter med Qualcomm-modems.

De nye iPhones med Intel-modems ventes præsenteret i efteråret.

Mere til historien

Qualcomm laver meget andet end modems. Chip-producenten står også bag Snapdragon-serien af SoC’er som man typisk finder i Android-telefoner.

Disse AI-funktioner kan du glæde dig til på iPhone

Den næste store iOS-version ventes, at indeholde en masse nye AI-funktioner. Her er nogle af de AI-tiltag, som forventes.

(mere…)
Anden generation af Apples AirTag måske klar i 2025

Apples AirTag har efterhånden flere år på bagen, men nu skulle en ny generation være på vej.

(mere…)
Apple har frigivet iOS 17.5

iOS 17.5 opdateringen er ude til iPhone, mens Apple også har frigivet nye softwareopdateringer til andre enheder.

(mere…)
Har Apple ikke opgivet elbilen alligevel?

Apples planer om en elbil var droppet, lød det tidligere i år. Nu er et nyt samarbejde måske ved at opstå.

(mere…)
Denne iPad udgår

Apple har fjernet en meget populær, og prisbillig, iPad fra deres sortiment. Skarpere priser på restlagerne på vej?

(mere…)
iPad får markant prisdyk

Apple har sat prisen på deres iPad (10. generation) markant ned. Prisjusteringen sker i forbindelse med introduktionen af nye iPads.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
26 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram