Apple dropper modems fra Qualcomm i dette års iPhones

Efter flere års “skænderier” har Apple afvist videre samarbejde med Qualcomm. I stedet skal Intel stå for alle modems til dette års iPhones.

Mobilantenne mast

Når de kommende iPhones skal forbinde til en mobilmast vil det ske via blandt andet et Intel-modem. (Foto: Michael Gaida)

Uenighederne mellem de to amerikanske firmaer Apple og chip-producenten Qualcomm får nu konsekvenser. Det skriver The Verge og flere andre tech-medier, der referer til en investorkonference som Qualcomm for nylig afholdte.

Her skulle chip-producentens økonomichef George Davis have fortalt, at “dette års iPhones skal bruge modems fra vores konkurrent (Intel, red.)”.

- Artiklen fortsætter efter annoncen -

Konkurrenterne overhaler iPhones på internethastighed

Historien om forholdet mellem Apple og Qualcomm går langt tilbage.

I 2017 sagsøgte Apple Qualcomm for at prissætte sine LTE-modems til smartphones for højt. Qualcomm svarede prompte igen med et søgsmål, der hævdede, at Apple havde brugt flere af chip-producentens patenter. I samme ombæring forsøgte Qualcomm at forbyde salget af iPhones i firmaernes hjemland. Det lykkedes dog ikke.

Nu tyder George Davis’ statement på, at forholdet mellem de to amerikanske virksomheder har nået et nyt lavpunkt. Og det betyder, at samtlige iPhones i år bliver udstyret med modems fra Intel.

Det er ikke første gang, at Apple bruger modems fra Intel i iPhones. 2016’s iPhone 7 fandtes med modems fra både Intel og Qualcomm. Ifølge Cult of Mac var modemmerne i Intel-iPhones dog markant langsommere end dem fra Qualcomm. Derfor valgte Apple at reducere ydeevnen på iPhones med modems fra Qualcomm.

Apple-brugere køber apps for flere penge end Android-brugere

Qualcomm er ikke blege for at fremhæve sig som “a world leader in next-generation mobile techonolgies”. Og det er måske med god grund, for Intel har ifølge The Verge indrømmet, at man først i 2019 er klar med 5G-modems. Qualcomm er klar allerede i år.

Derudover sår nye tal fra Speedtest.net tvivl om Intels seneste modems. iPhones præsterer nemlig dårligere i hastighedstest end Android-konkurrenter med Qualcomm-modems.

De nye iPhones med Intel-modems ventes præsenteret i efteråret.

Mere til historien

Qualcomm laver meget andet end modems. Chip-producenten står også bag Snapdragon-serien af SoC’er som man typisk finder i Android-telefoner.


Om Olav Fonager

Olav er freelance-journalist med en passion for mobiler dimser og gadgets. Han holder sig dagligt opdateret på de seneste nyheder indenfor teknologiverdenen.