Konkurrenterne overhaler iPhones på internethastighed

Speedtest.net har lavet en opgørelse, der viser iPhone X, iPhone 8, iPhone 8 Plus alle er efter flere Android-topmodeller når det kommer til internethastighed.

Hastighed, speedtest, 3G, 4G

Speedtest (Foto: MereMobil.dk)

Går du op i internethastigheder, så bør du gå udenom de seneste iPhones. I hvert fald hvis man skal tro opgørelsen fra firmaet Ookla, der står bag hjemmesiden og appen Speedtest. Her kan man teste ens internethastighed.

Det er Bloomberg, som har fået adgang til en mængde data, der altså viser Apples telefoner ikke klarer sig nær så godt, som eksempelvis Samsung Galaxy S9 og Google Pixel 2.

BAGGRUND: Hvilken hastighed må teleselskaberne markedsføre?

Hurtigere internethastighed betyder, at brugerne kan loade hjemmesider og starte videoer hurtigere. Lyd og billede på videoopkald bliver desuden i bedre kvalitet.

Opgørelsen er lavet ud fra hastighedstests, der er foretaget i USA i løbet af de seneste tre måneder. 102.000 målinger på Samsung Galaxy S9 viser, at det er den topmodel, som altså klarer sig bedst, med en gennemsnitlig downloadhastighed på 38,9 Mbps i sekundet. Lige efter følger Galaxy S9+ med 38,4 Mbps i sekunder – dog også ud fra 169.000 målinger.

Efterfølgende kommer Google Pixel 2 med 33,9 megabit i sekundet i gennemsnit, mens Google Pixel 2 XL har 34,4 Mbps i sekundet.

Opgørelsen viser også, at iPhone X har en gennemsnitlig downloadhastighed på 29,7 megabit i sekundet. Dette er målt ud fra 603.000 målinger, så altså en del flere målinger end på Samsung Galaxy S9’erne. iPhone 8 og iPhone 8 Plus har en gennemsnitshastighed på 28,6 og 29,4 megabit i sekundet.

 – Samsung håner iPhone i nye sjove reklamefilm for Galaxy S9

Langsommere end Apples iPhone var Huawei Mate 10 Pro, som kun opnåede en gennemsnitshastighed på 22 megabit i sekundet. Dette er også kun målt på 884 målinger.

Mere til historien

Det vurderes, at der ikke er lavet flere målinger på Huawei Mate 10 Pro end tilfældet er, da Huawei endnu ikke sælger så mange eksemplarer af deres modeller på det amerikanske marked.

Læs også:
iOS 12 gør din gamle iPhone markant hurtigere

Nu er der 30 dages prøvetid på 5G-internet

Virker 5G-internet godt nok? Teleselskaberne er klar med gode tilbud og nogle lader dig endda afprøve 5G-internet i 30 dage.

(mere…)
Alt det du ikke vidste om 5G-internet til hjemmet

PODCAST: Er 5G lige så godt som fiber? Lyt med når jeg fortæller de fascinerede detaljer om 5G-mobilnettet.

(mere…)
Er TDC’s 10 Gbit/s forbindelse til private nødvendigt?

KOMMENTAR: Nu bliver jeg småsur! 10 Gbit/s er unødvendigt og udbyderen ikke fortæller kunderne hele historien om deres forbindelse.

(mere…)
Disse børnespil stjæler dine data – se listen

En ny dansk undersøgelse af mobilspil viser hvilke populære børnespil, der videregiver børn og unges data. Se listen her.

(mere…)
5G vs fiber – mine oplevelser

PODCAST: Internet i hjemmet. Skal det være 5G eller fiber? Og virker 5G-internet ordentligt? Hør om mine erfaringer.

(mere…)
Nyt Wi-Fi 7 system er på vej i butikkerne

Den nyeste trådløs teknologi, WiFi 7, bliver tilgængelig i et nyt Orbi-system fra Netgear.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
14 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram