Apple-brugere køber apps for flere penge end Android-brugere

7

App Store har cirka dobbelt så stor indtjening på apps i forhold til konkurrenten Google Play Store, der dog har flest downloads. Det viser en undersøgelse.

Sensor Tower står bag en ny undersøgelse, der viser at iOS-brugere i første halvdel af 2018 har brugt cirka dobbelt så meget på at downloade apps, som der er brugt af Android-brugere i Google Play Store.

Samlet set har mobilbrugerne på tværs af iOS- og Android-platformen brugt 34,4 milliarder dollars på at downloade applikationer indtil nu i 2018. Apple brugerne har brugt 22,6 milliarder af disse. Det er altså næsten to gange så meget som Android-brugere. Der er ”kun” downloadet apps for 11,8 milliarder dollars i Google Play Store.

Selvom indtjeningen altså er størst hos Apple, så er det overraskende nok i Google Play Store, at der er downloadet flest apps. Mere end dobbelt så mange applikationer er der nemlig hentet fra Google Play. I alt er det blevet til 36 milliarder downloads, mens der kun er downloadet 15 milliarder i Apples App Store.

Flere smartphone-brugere på verdensplan har en Android-telefon end en iPhone.

Undersøgelsen viser altså, at Android-brugerne ikke er ligeså villige til at betale for applikationer, som iPhone-brugere er.

Det er ikke første gang, at der har været flest downloads i Google Play, men større indtjening i Apples App Store.

Vil antallet af downloads stige i fremtiden?

Google afslørede i øvrigt ved Google I/O 2017, at der i 2016 blev downloadet mere end 82 milliarder applikationer og spil fra Google Play. Det tal er der altså noget vej til endnu, hvis det skal nås i år.

Analysefirmaet App Annie mente ellers i 2016, at tallet ville fortsætte med at stige og nå 284 milliarder downloads i 2020. Men måske tallet i stedet er på vej ned.

Tror du, at antallet af app-downloads har toppet? Skriv gerne i kommentarfeltet herunder.

 – 82 milliarder apps installeret fra Google Play

Sensor Tower oplyser også, at de endnu ikke har en liste over hvilke applikationer, spil osv. der er de mest hentede.

Mere til historien

Et af de mere populære spil er det danskudviklede Subway Surfers, der tidligere i år rundede én milliard downloads i Google Play Store. Og samlet set er spillet hentet mere end 1,8 milliarder gange på iOS og Android.

Afprøv gratis lyd- og e-bøger

Prøv e- og lydbøger gratis i 40 dage. Klik her.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
7 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer