Apple-brugere køber apps for flere penge end Android-brugere

App Store har cirka dobbelt så stor indtjening på apps i forhold til konkurrenten Google Play Store, der dog har flest downloads. Det viser en undersøgelse.

Sensor Tower står bag en ny undersøgelse, der viser at iOS-brugere i første halvdel af 2018 har brugt cirka dobbelt så meget på at downloade apps, som der er brugt af Android-brugere i Google Play Store.

Samlet set har mobilbrugerne på tværs af iOS- og Android-platformen brugt 34,4 milliarder dollars på at downloade applikationer indtil nu i 2018. Apple brugerne har brugt 22,6 milliarder af disse. Det er altså næsten to gange så meget som Android-brugere. Der er ”kun” downloadet apps for 11,8 milliarder dollars i Google Play Store.

Selvom indtjeningen altså er størst hos Apple, så er det overraskende nok i Google Play Store, at der er downloadet flest apps. Mere end dobbelt så mange applikationer er der nemlig hentet fra Google Play. I alt er det blevet til 36 milliarder downloads, mens der kun er downloadet 15 milliarder i Apples App Store.

Flere smartphone-brugere på verdensplan har en Android-telefon end en iPhone.

Undersøgelsen viser altså, at Android-brugerne ikke er ligeså villige til at betale for applikationer, som iPhone-brugere er.

Det er ikke første gang, at der har været flest downloads i Google Play, men større indtjening i Apples App Store.

Vil antallet af downloads stige i fremtiden?

Google afslørede i øvrigt ved Google I/O 2017, at der i 2016 blev downloadet mere end 82 milliarder applikationer og spil fra Google Play. Det tal er der altså noget vej til endnu, hvis det skal nås i år.

Analysefirmaet App Annie mente ellers i 2016, at tallet ville fortsætte med at stige og nå 284 milliarder downloads i 2020. Men måske tallet i stedet er på vej ned.

Tror du, at antallet af app-downloads har toppet? Skriv gerne i kommentarfeltet herunder.

 - 82 milliarder apps installeret fra Google Play

Sensor Tower oplyser også, at de endnu ikke har en liste over hvilke applikationer, spil osv. der er de mest hentede.

Mere til historien

Et af de mere populære spil er det danskudviklede Subway Surfers, der tidligere i år rundede én milliard downloads i Google Play Store. Og samlet set er spillet hentet mere end 1,8 milliarder gange på iOS og Android.

Tjek el-priserne på smartphonen

Du kan holde styr på el-priserne direkte på din smartphone og der er penge at spare, hvis du kan "planlægge" dit brug af strøm.

(mere…)
iPhone-folket er væsentlig mere værd end Android-brugere

Nye tal kasserer tommelfingerregel som værende tæt på et regulært fejlskud.

(mere…)
RejseBillet-app klar til danskerne

Den nye app RejseBillet kan i nogen grad være et digitalt rejsekort. Appen virker i hele Danmark.

(mere…)
Nu skal du finde el-appen frem igen! Strømprisen er på det højeste niveau i år

I efteråret 2022 blev det for alvor populært at følge el-priserne på apps. Nu er det igen relevant. Strømprisen har nået det højeste niveau i år.

(mere…)
Rejsebillet-appen er forsinket

Appen Rejsebillet skulle have været frigivet tilbage i marts, men firmaet bag Rejsekort har stadig ikke appen klar.

(mere…)
Pas på falske Threads apps! Threads er ikke klar i Danmark

SVINDEL: Er du blevet interesseret i den nye Threads-app, som er blevet så populær, så pas på hvad du downloader.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
9 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2023 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram