Apple-brugere køber apps for flere penge end Android-brugere

App Store har cirka dobbelt så stor indtjening på apps i forhold til konkurrenten Google Play Store, der dog har flest downloads. Det viser en undersøgelse.

Sensor Tower står bag en ny undersøgelse, der viser at iOS-brugere i første halvdel af 2018 har brugt cirka dobbelt så meget på at downloade apps, som der er brugt af Android-brugere i Google Play Store.

Samlet set har mobilbrugerne på tværs af iOS- og Android-platformen brugt 34,4 milliarder dollars på at downloade applikationer indtil nu i 2018. Apple brugerne har brugt 22,6 milliarder af disse. Det er altså næsten to gange så meget som Android-brugere. Der er ”kun” downloadet apps for 11,8 milliarder dollars i Google Play Store.

Selvom indtjeningen altså er størst hos Apple, så er det overraskende nok i Google Play Store, at der er downloadet flest apps. Mere end dobbelt så mange applikationer er der nemlig hentet fra Google Play. I alt er det blevet til 36 milliarder downloads, mens der kun er downloadet 15 milliarder i Apples App Store.

Flere smartphone-brugere på verdensplan har en Android-telefon end en iPhone.

Undersøgelsen viser altså, at Android-brugerne ikke er ligeså villige til at betale for applikationer, som iPhone-brugere er.

Det er ikke første gang, at der har været flest downloads i Google Play, men større indtjening i Apples App Store.

Vil antallet af downloads stige i fremtiden?

Google afslørede i øvrigt ved Google I/O 2017, at der i 2016 blev downloadet mere end 82 milliarder applikationer og spil fra Google Play. Det tal er der altså noget vej til endnu, hvis det skal nås i år.

Analysefirmaet App Annie mente ellers i 2016, at tallet ville fortsætte med at stige og nå 284 milliarder downloads i 2020. Men måske tallet i stedet er på vej ned.

Tror du, at antallet af app-downloads har toppet? Skriv gerne i kommentarfeltet herunder.

 - 82 milliarder apps installeret fra Google Play

Sensor Tower oplyser også, at de endnu ikke har en liste over hvilke applikationer, spil osv. der er de mest hentede.

Mere til historien

Et af de mere populære spil er det danskudviklede Subway Surfers, der tidligere i år rundede én milliard downloads i Google Play Store. Og samlet set er spillet hentet mere end 1,8 milliarder gange på iOS og Android.

Spilbaserede apps hjælper elever og lærerne

I skoleklasser er der stor forskel på læseniveauet. Spilbaserede læseapps kan hjælpe lærerne.

(mere…)
Skattesmæk eller ... Sådan får du et bud på årsopgørelsen

Kan du ikke vente til Skattestyrelsen officielt åbner for adgangen til årsopgørelsen, så er der her en mulighed for at få et estimat.

(mere…)
Digitalt EU-kørekort måske på vej

Europa-Kommissionen ønsker et digitalt EU-kørekort, som en del af et nyt udspil, der skal styrke trafiksikkerheden i EU.

(mere…)
Call of Duty: Warzone kommer til iOS

Det blev teaset ved Apples gaming-event - og nu er Call of Duty snart klar med Warzone til iOS.

(mere…)
Her er alternativerne til lukket fartkontrol-app

TIP: Her er 3 alternativer til Fartkontrol.nu fra Saphe. De to af dem er uden løbende abonnement.

(mere…)
Afstemnings-app droppes til børne-MGP

MGP bliver uden DR's afstemnings-app, som følge af stemmekaos ved Dansk Melodi Grand Prix.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
9 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2023 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram