Flest downloads i Google Play… Størst indtjening i App Store

Android-brugere downloader dobbelt så mange applikationer, som iOS-brugere, men alligevel er det iOS-applikationer, der indtjener flest penge til udviklerne.

streaming appsDer er stor forskel på mobilbrugernes adfærd og en af forskellene ses på de forskellige styresystemer, hvor Android og iOS er størst.

Analysefirmaet App Annie er klar med en årsrapport, der viser, at selvom der klart downloades flere applikationer af Android-brugere i Google Play Store end iOS-brugere gør i Apples App Store, så er indtjeningen stadigvæk størst på iOS-applikationer.

 - Prisen på apps i App Store stiger - Danmark går fri

I 2015 blev der downloadet dobbelt så mange applikationer i Google Play Store, som i Apples App Store, ifølge App Annie. I øvrigt blev der i 2013 downloadet nogenlunde samme antal applikationer i de to populære applikationsbutikker.

Men iOS-applikationerne er altså de mest indtægtsgivende for udviklerne. I 2014 var indtægten 70 procent større i App Store end i Google Play Store, mens forskellen i 2015 er steget yderligere og nu er på 75 procent. Så selvom antallet af downloads i Google Play er vækstet med 100 procent, så er det altså overraskende nok også en realitet at indtjeningen i Apples App Store er steget.

 - Dansk secondhand-app satser på udlandet

Det kinesiske marked er stort

På opgørelserne fra App Annie ses det tydeligt, at det kinesiske marked er et stort og vigtigt marked for smartphone-producenterne. Og det er også tydeligt at se, at Apple for alvor har fået fat i kineserne efter, at salget af iPhones efter længere tid kom på det kinesiske marked.

 - Tim Cook: Tag det roligt - det går godt i Kina

Dermed kan man altså konkludere, at selvom der er langt flere Android-brugere på verdensplan, så bruger de lige knap deres applikationer ligesom meget som iOS-brugere – og ellers vil de i hvert fald helt benytte de gratis applikationer.

Du kan læse mere om App Annies årlige rapport her.

Mere til historien

Det danskudviklede mobilspil, Subway Surfers, er af App Annie blevet "kåret" til årets mest downloadede mobilspil 2015 på verdensplan.

Stjernerne har et fast greb om danskernes streaming

Store begivenheder med danske stjerner er det store trækdyr i ny stigning af danskernes streamingforbrug.

(mere…)
iPhone-folket er væsentlig mere værd end Android-brugere

Nye tal kasserer tommelfingerregel som værende tæt på et regulært fejlskud.

(mere…)
Samsung har solgt langt flere mobiler end Apple

Koreanske Samsung har lagt god afstand til Apple, målt på salgstal.

(mere…)
Apple Watch runder kæmpe milepæl

I 2015 kom det første Apple Watch i handlen og havde svært ved at indfri forventningerne. Nu har Apple Watch rundet en kæmpe milepæl.

(mere…)
Dårligste smartphone-salg i mere end et årti

Nye tal viser, at smartphonesalget fortsætter med at falde og første kvartal 2023 var det dårligste i mere end et årti.

(mere…)
Der tales meget om kinesiske telefoner, men køber vi dem?

OnePlus, Motorola og Xiaomi er meget synlige. Kan ”larmen” omsættes til salg i butikkerne.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
1 Kommentar
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2023 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram