Flest downloads i Google Play… Størst indtjening i App Store

Android-brugere downloader dobbelt så mange applikationer, som iOS-brugere, men alligevel er det iOS-applikationer, der indtjener flest penge til udviklerne.

streaming appsDer er stor forskel på mobilbrugernes adfærd og en af forskellene ses på de forskellige styresystemer, hvor Android og iOS er størst.

Analysefirmaet App Annie er klar med en årsrapport, der viser, at selvom der klart downloades flere applikationer af Android-brugere i Google Play Store end iOS-brugere gør i Apples App Store, så er indtjeningen stadigvæk størst på iOS-applikationer.

 - Prisen på apps i App Store stiger - Danmark går fri

I 2015 blev der downloadet dobbelt så mange applikationer i Google Play Store, som i Apples App Store, ifølge App Annie. I øvrigt blev der i 2013 downloadet nogenlunde samme antal applikationer i de to populære applikationsbutikker.

Men iOS-applikationerne er altså de mest indtægtsgivende for udviklerne. I 2014 var indtægten 70 procent større i App Store end i Google Play Store, mens forskellen i 2015 er steget yderligere og nu er på 75 procent. Så selvom antallet af downloads i Google Play er vækstet med 100 procent, så er det altså overraskende nok også en realitet at indtjeningen i Apples App Store er steget.

 - Dansk secondhand-app satser på udlandet

Det kinesiske marked er stort

På opgørelserne fra App Annie ses det tydeligt, at det kinesiske marked er et stort og vigtigt marked for smartphone-producenterne. Og det er også tydeligt at se, at Apple for alvor har fået fat i kineserne efter, at salget af iPhones efter længere tid kom på det kinesiske marked.

 - Tim Cook: Tag det roligt - det går godt i Kina

Dermed kan man altså konkludere, at selvom der er langt flere Android-brugere på verdensplan, så bruger de lige knap deres applikationer ligesom meget som iOS-brugere – og ellers vil de i hvert fald helt benytte de gratis applikationer.

Du kan læse mere om App Annies årlige rapport her.

Mere til historien

Det danskudviklede mobilspil, Subway Surfers, er af App Annie blevet "kåret" til årets mest downloadede mobilspil 2015 på verdensplan.

Dårligste smartphone-salg i mere end et årti

Nye tal viser, at smartphonesalget fortsætter med at falde og første kvartal 2023 var det dårligste i mere end et årti.

(mere…)
Der tales meget om kinesiske telefoner, men køber vi dem?

OnePlus, Motorola og Xiaomi er meget synlige. Kan ”larmen” omsættes til salg i butikkerne.

(mere…)
Apple klargør til side-loading af apps

En kommende EU-lovgivning har bestemt, at Apple skal åbne konkurrence app-butikker på iPhone og iPad.

(mere…)
Ældre iPhones mister adgangen til App Store

Flere af Apples tjenester vil ikke længere kunne tilgås på ældre iOS-versioner fra starten af maj. Sådan lyder det fra en oftest pålidelig Twitter-bruger.

(mere…)
IDC: Smartphone-salget vil falde i hele 2023

Nye tal viser, at den økonomiske krise har ramt mobilbranchen. Salgstallene vil falde og køberne vil betale mindre end tidligere for telefonerne.

(mere…)
Oppo har ramt plet med nye foldbare smartphones

I slutningen af 2022 sendte Oppo nye foldbare mobiler i handlen på det kinesiske marked. Disse har ramt plet hos mobilkøberne. Europa venter.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
1 Kommentar
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2023 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram