Smartphones uden MDM droppes af virksomhederne

MDM og Zero Touch er et krav for mange virksomheder. Uden MDM kan telefonen ikke sælges til erhvervslivet.

Android Enterprise Recommended

Android Enterprise Recommended har MDM så telefonen kan styres centralt i virksomhederne. (Foto: Google)

Når virksomheder indkøber smartphones til medarbejderne, er det for mange et krav, at telefonerne skal kunne håndteres fra centralt hold. Eksempelvis en IT-afdeling.

Udrulning af specielle apps, blokering for andre samt softwareopdateringer skal kunne sendes direkte ud til alle telefoner i den pågældende virksomhed. Dette kaldes MDM (Mobile Device Management).

På Android platformen ligger MDM-funktionen i det såkaldte ”Android Enterprise Recommended”. Udover at skulle understøtte MDM, er der også minimumskrav til hardwaren før en telefon kan optages i dette program.

Senest har Google (og dermed Android) optaget tre nye telefoner fra Motorola i Android Enterprise Recommended. Telefonerne er: Moto G6, Moto G6 Plus og Moto Z3 Play. Tidligere er også Moto X4 og Moto Z3 Force Edition blevet godkendt.

Blandt andet Nokia 7 Plus, Nokia 8 Sirocco samt udvalgte telefoner fra Sony og Huawei er også godkendt til at bære Android Enterprise Recommended mærket. Se hele listen her.

Adgang til det lukrative erhvervsmarked

Optagelse på listen af enheder som er anbefalet af Google til brug i erhvervslivet, kan have afgørende betydning for en producent, vurderer en af landets erhvervsforhandlere. Hvis ikke MDM og Zero Touch er understøttet, er telefonerne umulige at sælge.

- ”Hvis du tager større danske virksomheder, dem som typisk har en IT-afdeling, så er det næsten udelukkede telefoner, som understøtter MDM eller DEP, der bliver købt. De bliver købt ind alene på grund af disse funktioner,” fortæller Casper Thodsen, salgschef TDC Erhvervscenter Odense til MereMobil.dk.

Ifølge Casper Thodsen har rigtigt mange virksomheder fjernet stort set alle telefoner, som ikke understøtter disse funktioner. Det handler blandt andet om, at virksomhederne ikke vil bruge tid på at håndtere telefonerne enkeltvis.  Sikkerhed for virksomheden i alle aspekter er også et ufravigeligt parameter.

Apple og Samsung har egne systemer

Samsung er ikke en del af Android Enterprise Recommended. De bruger i stedet deres eget Samsung Knox, hvor MDM-understøttelse er indbygget.

Apple benytter DEP (Device Enrollment Program).

Efter en iPhone er solgt til en virksomhed, bliver IMEI-nummeret lagt ind i DEP. Når brugeren starter telefonen første gang, sendes den automatisk over i virksomhedens eget MDM-system, så den kan blive konfigureret efter de politikker IT-afdelingen og ledelsen har vedtaget.

Mere til historien

Rygter i markedet fortæller, at flere producent arbejder med betaudgaver af dualboot på telefoner, for at imødekomme virksomhedernes krav. Ved den første opstart kan virksomheden vælge mellem Android One eller producentens egen tilpassede Android version. Efterfølgende låses telefonen til den valgte udgave.

Forældres bekymring om barnets første mobil er muligvis overdrevet

Alder og mobil har ikke nødvendigvis sammenhæng med børns trivsel. Det handler om, hvad telefonen bliver brugt til, lyder det fra forsker.

(mere…)
5,3 milliarder mobiltelefoner bliver affald i 2022

Gamle mobiltelefoner indeholder værdifuldt materiale og bør i langt højere grad genbruges, lyder opfordringen fra organisationer der har til formål, at håndtere producentansvaret for udtjent elektronik.

(mere…)
EU vil forlænge levetiden på smartphones

EU er tæt på en lov, der vil øge levetiden på en smartphone til det dobbelte - og kræve hurtigere softwareopdateringer.

(mere…)
5 tips til dig der køber en brugt smartphone

GUIDE: Spring de billigste brugte telefoner over, og bevar din sunde fornuft. Brug disse 5 konkrete råd, når du køber em brugt smartphone.

(mere…)
3 telefoner til under 3.000 kroner

KØBSGUIDE: Hvis dit budget til en ny telefon er begrænset, så tjek disse 3 telefoner til under 3.000 kroner.

(mere…)
Stem på din mobilfavorit i Årets Mobil 2021

AFSTEMNING: Så er afstemningen til Årets Mobil 2021 i gang. Du kan stemme på din favorit fra 2021 her. 

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2023 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram