Android P får ny intelligent strømsparefunktion

3

Med udgivelsen af Android P lanceres den nye strømsparefunktion App Standby Buckets. Læs her hvordan Android P vil begrænse strømforbruget.

Android P logo
Android P (Foto: Google)

Google har som ventet løftet sløret for en række nye funktioner, som vi kommer til at se mere til i den næste udgave af Android – nemlig Android P.

Android Authority skriver, at en af de helt nye funktioner er den intelligente strømsparefunktion App Standby Buckets, som automatisk overvåger din brug af apps.

Alt efter hvor ofte du bruger en app begrænser App Standby Buckets funktionen de telefonressourcer app’en har tilgængelige. Det betyder, at apps som du bruger ofte ikke vil have restriktioner i forhold til CPU og strømforbrug, og sjældent brugte apps vil blive stærkt begrænset.

Systemet fungerer ved at dine apps deles ind i en af fem kategorier – eller buckets.  Systemet er dynamisk, hvilket betyder, at App Standby Buckets selv flytter din apps til en anden kategori, hvis dit brugsmønstret ændrer sig.

Google I/O er skudt igang

De fem kategorier, som apps inddeles i er active, working set, frequent, rare og never.

Active: Apps i denne kategori bliver ikke begrænset. Active apps vil være åbne apps eller, apps der kører processer i forgrunden.

Working set: En inaktiv app, som anvendes ofte. Disse apps vil være udsat for milde restriktioner.

Frequent: Apps som benyttes ofte men ikke dagligt. Apps i denne kategori vil have strengere restriktioner, og de vil blive begrænset i deres muligheder for at udføre funktioner eller komme med alarmer.

Rare: Dette er apps, som sjældent bliver brugt. Disse apps får strenge restriktioner, og de vil også have begrænset adgang til forbinde til nettet.

Never: Apps i denne kategori er apps, som du har installeret men aldrig åbnet. Disse udsættes for de allerstrengeste restriktioner og begrænsninger.

LÆS OGSÅHer er 5 ting du skal vide om Android P

Mere til historien  

Ifølge Google kan den enkelte mobilproducent selv sætte kriterierne for hvornår og hvordan en app kategoriseret med App Standby Buckets.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
3 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer