Google I/O er skudt igang

Google har netop åbnet deres årlige udviklerkonference. Her er et overblik over nogle af nyhederne.

Google I/O 2018 er skudt igang. (Skærmbillede: MereMobil)

Så er Google I/O i gang. Her er lidt om hvad Google havde i ærmet.

Kunstig intelligens var omdrejningspunktet ved sidste års Google I/O, og fra scenen bekendtgjorde Googles topchef Sundar Pinchai, at Google fortsat vil skubbe på denne udvikling.

Googles tastatur understøtter morsekode

Indenfor sundhedssektoren giver maskinlæring og kunstig intelligens nye mulighed for patienter, læger og sundhedspersonale.

Overskriften var at gøre livet nemmere. Således fremviste Google hvordan maskinlæring kan bruges til at afkode moresekode, sådan at det kan hjælpe mennesker, som ikke kan tale, med at “få en stemme.” Det betyder f.eks., at multihandicappede kan bruge morsekode i Gboard (Googles tastatur) til at skrive med, og herefter få Google til at læse det højt.

Gmail foreslår sætninger for dig

Maskinlæring skal også hjælpe os, når vi skriver mails. Mens du skriver, vil Gmail komme med forslag til hele sætninger. Dette skal gøre det hurtige og nemmere at skrive mails.

Android P er klar til udviklerne; her er de første nyheder

Google Fotos hjælper dig med at forbedre dine billeder

Google Photos kan hjælpe dig med, at give gamle billeder nyt liv (Skærmbillede: MereMobil)

Kunstig intelligens skal også gøre Google Fotos bedre og mere intuitivt.

Med Sugesstive Actions forslår Google Fotos automatisk forbedringer til dine billeder, og det skulle gerne gøre dine billeder bedre.

Google Fotos kan også konvertere billeder til PDF. Dette gør det nemt f.eks. at affotografere en tekstside, hvorefter AI-assistenten kan konvertere den til PDF.

Seks nye stemmer til Google Assistant

Google vil også gerne have, at Google Assistant skal føles naturlig at kommunikere med. Derfor kommer der seks nye stemmer til Google Assistant, hvor én af stemmer er indtalt af sangeren og skuespilleren John Legend

Du kan nu fortsætte samtalen naturligt (Skærmbillede: MereMobil)

Naturlige samtaler

Under overskriften “naturlige samtaler” vil Google gøre det mere intuitivt at snakke med Google Assistant.

I fremtiden behøver du ikke konstant sige sætningen “Ok. Google” for at benytte Google Assistant.

Fremadrettet er det nok at sige det første gang for at aktivere Google Assistant, herefter kan du fortsætte din samtale med assistenten uden at sige “Ok. Google” hele tiden.

Google Assistant kan også afkode flere kommandoer eller forespørgsler i samme sætning. Dette skulle gerne give et bedre flow, når du bruger assistenten.

Google Assistant får også en funktion, som de kalder “pretty please.” Dette skulle hjælpe børn med at lære tale høfligt ved, at den beder dem om at sige “det magiske ord”, når de giver en kommando Google Assistant.

Google vil bekæmpe mobilafhængighed

Google Assistant i Google Maps

Google Assistant bliver en del af flere og flere funktioner.

Derfor blev det også annonceret fra scenen, at Google Assistant bliver en del af Google Maps. Det betyder, at du f.eks. kan bede Google Assistant fortælle, at du vil finde vej til et sted.

Google kan ringe og booke aftaler for dig (Skærmbillede: MereMobil)

Google kan booke aftaler for dig

Googles kunstige intelligens kan også booke aftaler for det.

Det fungerer ved, at du f.eks. beder Google Assistant booke en frisørtid til dig. Assistenten ringer selv til frisøren og aftaler en tid.

I præsentationen viste Google hvordan assistenten kan føre en samtale for dig og faktisk forstå og svare naturligt på, hvad den anden spørger om.

Hvis det kommer til at virke efter hensigten, så er det noget af en teknologisk landevinding for Google, og noget der vil forandre den måde, som vi kommunikerer på.

I eksemplet fra scenen, var det stort set umuligt at kende forskel på assistenten og et rigtigt menneske. Nu skal vi selvfølgelig se det afprøvet i den virkelige verden, og mon ikke vi skal forvente fejl i starten?

Digital velvære

Lider du af FOMO? (Skærmbillede: MereMobil)

Google vil flytte menneske fra FOMO (Fear of missing out – frygten for at misse noget) til JOMO (Joy of missing out – glæden ved at misse noget). Dette gøres bl.a. ved at YouTube giver dig løbende påmindelse om at tage en pause.

Google er klar med en række nye tiltag, som de kalder Digital Wellbeing, som skal gøre os mindre afhængige af vores digitale enheder. De er klar med en ny hjemmeside

“Det er vigtigere end nogensinde at understøtte kvalitetsjournalistik.”

Google gjorde det også klart fra scenen, at de vil sætte alle sejl ind på at fremhæve kvalitetsjournalistik. Google bruger kunstig intelligens til at sætte spot på de bedste artikler.

Google News har også fået en overhaling. Appen lærer hvilke historier du synes om, og vil herefter komme med forslag, som matcher det du allerede synes om.

Appen giver dig også mulighed for at gå i dybden med artiklerne igennem full coverage funktionen. Her får du baggrundsviden, faktatjek og meget mere, som giver dig mulighed for at gå dybere end blot en hurtig overskrift.

Google News udrulles til Android og iOS i 127 lande.

Mere til historien

Google I/O foregår fra d. 8. – 11. maj. Her på MereMobil.dk dækker vi løbende nyhederne fra Googles konference

Google Magic Editor på vej til alle – også iPhone og iPad

Googles AI-fotoværktøj, Magic Editor, er på vej til Android-telefoner, samt iPhone og iPad i løbet af maj.

(mere…)
Google overrasker: Gør betalingsfunktioner gratis

Google Fotos åbnes nu lidt mere for dem, som ikke har et Google One abonnement.

(mere…)
Ny “find min mobil” virker offline

Google er begyndt udrulningen af den nye "Find My Device". Også dine hovedtelefoner vil kunne spores.

(mere…)
Kilder: Google overvejer betaling for søgninger

Google er presset af OpenAI's ChatGPT, og kan stå foran den største omvæltning i søge-forretningen.

(mere…)
Google får styr på dit rod

Digitalt rod er et reelt problem for mange. Nu italesætter Google en håndfuld AI-værktøjer som kan rydde op for dig.

(mere…)
Troede du at inkognito i Google Chrome var privat?

Google vildledte brugere om inkognitotilstand. Data blev indsamlet trods "privat" browsing.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
3 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram