Android P er klar til udviklerne – her er de første nyheder

Google er klar med første udgave af Android P – den næste store Android-opdatering.  Se de første nyheder her.

Android P logo

Android P får sit rigtige navn senere på året  (Foto: Google)

Google er klar med første udgave af den næste store Android-version, som i skrivende stund hedder Android P. Der er tale om en såkaldt ”developer preview”. Der er altså stadig langt til den endelige udgave.

Det endelige navn er heller ikke offentliggjort, men det ventes at også denne version vil blive opkaldt efter nogle ”søde sager”. Indtil videre er arbejdsnavnet så blot “Android P”.

Selvom versionen langt fra er endelig både når det kommer til stabilitet og funktioner. Ja, så giver det en indikation af, hvad vi kan forvente af den næste store Android-opdatering.

Visuelt kommer der til at ske lidt. Der kommer nemlig et redesign af notifikationer, hurtig-indstillinger og app-drawer.

Android er også klar til at understøtte de gode kameraer, der er i mobilerne i dag og som hele tiden bliver bedre. Det bedste kamera netop nu findes i Samsung Galaxy S9’erne. Dette kan du læse mere om i vores dybdegående test.

LÆS TESTEN: Samsung Galaxy S9 og Galaxy S9 – kameraet er en vinder

Det betyder blandt andet, at Android P understøtter flere streams fra to kameramoduler samtidigt. Ligesom portrætfunktioner (bokeh) kan tages med andet end den foto-app, som producenten selv har udviklet.

Android P vil også understøtte de nye filformater, som VP9 og HDR videoer og så vil også HEIF-filformatet være tilgængeligt. HEIF blev sidste år introduceret som en mulighed på iPhone, iPad og Mac. Men nu følger Android altså med. Adobe har også implementeret HEIF formatet.

Sikkerheden får et løft

Foruden synlige nyheder så vil Android P også komme med nogle ændringer, der øger brugernes datasikkerhed.

Eksempelvis vil Google ikke lade applikationer få mulighed for, at få adgang til sensorer, som kameraet, og disse altså kan køre i baggrunden.

Google plejer at lancere deres Android-opdateringer i efteråret, så det ventes de vil frigive Android P i løbet af tredje kvartal 2018. Sikkert er det dog, at de kommende betaversioner vil komme i maj (Developer preview 2), start juni (Developer preview 3), slut juni (Developer preview 4) og slutningen af juli kommer Developer Preview 5.

VIDSTE DU: MereMobil.dk udgiver et teknologiprogram som podcast. Få spændende techhistorier direkte i ørerne. Lyt via web, Android eller Apple Podcast.


Synes du denne artikel var interessant? Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få hver uge de bedste artikler, så du altid er opdateret. Ved tilmeldingen får du med det samme 10 af vores bedste guides og tips tilsendt.


Mere til historien

Selvom Android P bliver frigivet hen mod slutningen af i år skal du ikke forvente, at se den bredere udrullet før i 2019.

Android 15 er ude i beta – se nyhederne

Google har sendt første betaversion af Android 15 ud til offentligheden. Se hvordan du får den.

(mere…)
Google I/O 2024 datoen – hvad skal du forvente?

Google har netop offentliggjort datoen for dette udviklerkonference. Her er, hvad du skal forvente.

(mere…)
Android 15 vil tillade tracking når mobilen er slukket

Når Android 15 frigives er en af nyhederne, at en enhed kan findes, selvom den er slukket.

(mere…)
Besked-appen på udvalgte Android-telefoner får chat-robot

Googles AI-værktøjer dukker op i Besked-appen på udvalgte Android-telefoner.

(mere…)
Ældre Samsung Galaxy-modeller får AI-funktioner i marts

I slutningen af marts kan ejere af flere Galaxy-enheder glæde sig over, at Galaxy AI-funktionerne er klar.

(mere…)
Få et smugkig på Android 15

Google har givet et lille smugkig på den næste store Android-opdatering, som hedder Android 15.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram