Android P er klar til udviklerne - her er de første nyheder

Google er klar med første udgave af Android P - den næste store Android-opdatering.  Se de første nyheder her.

Android P logo

Android P får sit rigtige navn senere på året  (Foto: Google)

Google er klar med første udgave af den næste store Android-version, som i skrivende stund hedder Android P. Der er tale om en såkaldt ”developer preview”. Der er altså stadig langt til den endelige udgave.

Det endelige navn er heller ikke offentliggjort, men det ventes at også denne version vil blive opkaldt efter nogle ”søde sager”. Indtil videre er arbejdsnavnet så blot "Android P".

Selvom versionen langt fra er endelig både når det kommer til stabilitet og funktioner. Ja, så giver det en indikation af, hvad vi kan forvente af den næste store Android-opdatering.

Visuelt kommer der til at ske lidt. Der kommer nemlig et redesign af notifikationer, hurtig-indstillinger og app-drawer.

Android er også klar til at understøtte de gode kameraer, der er i mobilerne i dag og som hele tiden bliver bedre. Det bedste kamera netop nu findes i Samsung Galaxy S9’erne. Dette kan du læse mere om i vores dybdegående test.

LÆS TESTEN: Samsung Galaxy S9 og Galaxy S9 – kameraet er en vinder

Det betyder blandt andet, at Android P understøtter flere streams fra to kameramoduler samtidigt. Ligesom portrætfunktioner (bokeh) kan tages med andet end den foto-app, som producenten selv har udviklet.

Android P vil også understøtte de nye filformater, som VP9 og HDR videoer og så vil også HEIF-filformatet være tilgængeligt. HEIF blev sidste år introduceret som en mulighed på iPhone, iPad og Mac. Men nu følger Android altså med. Adobe har også implementeret HEIF formatet.

Sikkerheden får et løft

Foruden synlige nyheder så vil Android P også komme med nogle ændringer, der øger brugernes datasikkerhed.

Eksempelvis vil Google ikke lade applikationer få mulighed for, at få adgang til sensorer, som kameraet, og disse altså kan køre i baggrunden.

Google plejer at lancere deres Android-opdateringer i efteråret, så det ventes de vil frigive Android P i løbet af tredje kvartal 2018. Sikkert er det dog, at de kommende betaversioner vil komme i maj (Developer preview 2), start juni (Developer preview 3), slut juni (Developer preview 4) og slutningen af juli kommer Developer Preview 5.

VIDSTE DU: MereMobil.dk udgiver et teknologiprogram som podcast. Få spændende techhistorier direkte i ørerne. Lyt via web, Android eller Apple Podcast.


Synes du denne artikel var interessant? Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få hver uge de bedste artikler, så du altid er opdateret. Ved tilmeldingen får du med det samme 10 af vores bedste guides og tips tilsendt.


Mere til historien

Selvom Android P bliver frigivet hen mod slutningen af i år skal du ikke forvente, at se den bredere udrullet før i 2019.

Samsung måske på vej med Galaxy S23 FE

Samsung droppede sidste år modellen, Galaxy S22 FE, men måske Fan Edition-modellen returnerer med Galaxy S23.

(mere…)
Toneangivende Android-telefoner fra Kina er proppet med spyware

UNDERSØGELSE: Kinesiske top-mobiler med Android er et mareridt ud i privatliv, konkluderer undersøgelse. Angiveligt er Europa ikke ramt.

(mere…)
Android 14 vil blokere ældre apps 

Google skærper sikkerheden omkring Android-apps. 

(mere…)
Så få enheder har Android 13

Android 13 blev frigivet i august, men det er fortsat ganske få, som har den seneste Android-version installeret.

(mere…)
Samsung Galaxy S23 – Unpacked event lækket

Samsung holder angiveligt Unpacked event for den kommende Galaxy S23-serie tidligere end ventet. Se datoen for Unpacked 2023 her.

(mere…)
Oppo lover opdateringer i længere tid

Oppo-telefonerne opdateres fra 2023 i længere tid.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2023 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram