Huawei P20 Lite – det skal du vide om den nye storsællert

Vil du spare penge er Huawei P20 Lite noget for dig. Læs her hvad du går på kompromis med, når du køber den nye lite-model.

Huawei P20 Lite

Huawei P20 Lite (Foto: Huawei)

Da Huawei ved en event i Paris præsenterede Huawei P20 og P20 Pro havde de også en ny lite-model i skuffen. Selvom de to hovedmodeller uden tvivl bliver populære, så er det lite-udgaven, der typisk havner i de fleste lommer. Årsagen er prisen.

Huawei P20 Lite en billigere version af P20-modellerne. Indtil flere steder er der kompromisser, men det må du leve med, hvis du samtidigt vil have toppen skåret af prisen.

På det ydre minder telefonerne ret meget om hinanden. I forhold til sidste års lite-model, P10 Lite, er kanterne omkring skærmen reduceret med 50 procent. Den nye model kommer med et ind-hak i toppen af skærmen. Telefonerne i den nye P20-serie har altså et tydeligt designfællesskab.

VIDEO: Kom tæt på Huawei P20 og Huawei P20 Pro

Kameraet når ikke toppen

Huawei P20 og P20 Pro fik straks efter offentliggørelsen en udmærkelse fra DxOMarks kameraeksperter. Disse modeller har netop nu det bedste smartphone-kamera. Det niveau kommer Huawei P20 Lite ikke op på.

Du får stadig et fornuftigt kamera. Opløsningen er på 16 megapixels (f/2.0 blænde) og der benyttes dual-kamera teknologi.

Huawei fortsætter med deres ”beauty”-funktion, der udjævner uren hud og rynker i ansigtet. Funktionen kan heldigvis slås fra, da resultatet (heller ikke på topmodellerne) er særligt naturligt.

Da jeg endnu ikke har anmeldt P20 Lite, kan jeg heller ikke bedømme kamerakvaliteten, men jeg tvivler på, at du skal være bekymret. Billederne bliver ganske givet helt fornuftige. De når blot ikke op i toppen af kvalitetsskalaen.

Huawei P20 Lite: Fordele og ulemper

Her får du en række af de ting, som du skal være opmærksom på, når du køber en Huawei P20 Lite. Nogle ting i listen vil være et plus for nogle og et minus for andre – andre ting har ikke en betydning for ret mange. Bedøm selv.

Fordele

 • Hurtig ansigtsgenkendelse på 800 millisekunder
 • FastCharge 2.0 hurtigopladning – 0-43 % på 30 minutter
 • Hurtigoplader medfølger
 • Android 8.1 + EMUI 8.0
 • Plads til MicroSD-kort (op til 256 GB)
 • Full HD+ opløsning (2.280 x 1.080 pixels)
 • Dual SIM
 • 3.5 mm. jackstik

Ulemper:

 • Bluetooth 4.2
 • Micro USB-tilslutning (ikke det nye USB Type-C stik)
 • SIM-kort 2 kan ikke benyttes til data (kun samtaler)
 • 64 GB intern hukommelse
 • Langsommere processor ift. topmodellerne

Det koster Huawei P20 Lite

Huawei P20 Lite har en vejledende pris på 2.799 kroner. Det er 300 mere end hvad Huawei P10 Lite kostede sidste sommer. Aktuelt koster sidste års lite-model omkring 1.500-1.800 kroner uden abonnement.

Sandsynligvis vil P20 Lite også falde forholdsvis hurtigt i pris. Du kan følge den aktuelle %%%% dagspris via Pricerunner.

LÆS OGSÅ: Det koster Huawei P20 og P20 Pro

Huawei P20 Lite ligger netop nu klar til salg i butikkerne. Farvemulighederne er blå, pink og sort.

Mere til historien

Huawei P10 Lite havde 3 GB RAM og 32 GB lagerhukommelse. P20 Lite kommer med 4 GB RAM og 64 GB lagerplads.

Huawei bekræfter Leica-samarbejde er slut

Xiaomi og Leica har indgået et samarbejde omkring mobilkameraet. Nu bekræfter Huawei, at de ikke længere samarbejder med Leica.

(mere…)
Huawei røg fra toppen til bunden på få år

Straffet. Ja, det var hvad Huawei blev, da amerikanerne indførte de mange forbud i handelskrigen, som for alvor tog livet af Huawei.

(mere…)
Kinesiske telefoner skal smides i skraldespanden

Forsvarsminister opfordrer til, at ejere af kinesiske telefoner, skiller sig af med dem. En dansk ekspert bakker op.

(mere…)
Huawei udvider samarbejde med bilgigant

Huawei har udvidet samarbejdet med bilgiganten JAC Group om at udvikle forskellige typer teknisk udstyr. 

(mere…)
Huawei giver ikke op – vi vil tilbage til toppen

Selvom det altså netop nu ikke går særlig godt for Huawei og salget af deres smartphone-modeller, så giver de ikke op. Vi vil tilbage til toppen, lyder det.

(mere…)
Verdens bedste mobilkamera

Outstanding in all areas. Sådan skriver techsitet DxOMark om kameraet den nye topscorer på kamerahitlisten.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
8 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2022 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram