Huawei P10 Lite test – god og prisvenlig

TEST: Huawei P10 Lite er en god budgetvenlig telefon, som har mere tilfælles med sidste års P9 Lite end Huaweis topmodel P10.

Huawei P10 Lite byder på et flot design (Foto: MereMobil)

Hvor meget telefon kan man egentlig få for omkring 2.000 kroner? Hvis du spørger Huawei, er svaret: “temmelig meget”.

Huawei P10 Lite er en rigtig god telefon til prisen. I denne prisklasse kan du naturligvis ikke forvente, at du får den aller vildeste hardware og markedets bedste kamera. Men hvis du er på udkig efter en billig telefon, som fungerer godt i hverdagen, så er Huawei P10 Lite et rigtigt godt bud.

I denne P10 Lite test kan du læse mere om vores oplevelser med telefonen.

Enkelt og stilrent look

Huawei P10 Lite byder på et enkelt og stilrent look. Telefonen minder mere om P9 Lite i designet end topmodellen P10. Det er ikke nødvendigvis en dårlig ting, for den hvide testmodel med guldkant er ganske pæn at se på. Den virker solid, og når man holder den i hånden, tænker man ikke på, at den kun koster omkring 2.000 kroner.

Bare fordi en telefon er billig, behøver den altså ikke være grim. Her kunne Motorola godt lære noget. Selvom både Moto G5 og Moto G5 Plus er rigtigt gode prisbillige telefoner, så er de på ingen måder pæne telefoner, og Moto-designet blegner i forhold til Huawei P10 Lite.

Motorola Moto G5 Plus test – til prisen et fremragende valg

I forhold til topmodellen P10 byder på P10 Lite på et andet designmæssigt udtryk. P10 Lite har både en glas for og bagside. Dette ser rigtigt pænt ud, men en glasbagside er bare mere skrøbelig end f.eks. metalbagsiden som P10’eren har.

Det har ikke været sådan, at jeg har være bange for at ødelægge telefonen, men jeg har alligevel tænkt mig om en ekstra gang, hver gang jeg f.eks. skulle lægge telefonen på et bord eller pakke den i tasken. Jeg har ikke haft et cover på telefonen i testperioden hvilket ikke har givet problemer i forhold til ridser. Dog vil jeg alligevel råde dig til at købe et cover til den.

Hurtig fingeraftrykslæser

Fingeraftrykslæseren er hurtig og har en god placering (Foto: MereMobil)

Fingeraftrykslæseren sidder på bagsiden af telefonen – det gjorde den også på P9 Lite. Som vi er vant til med Huaweis fingeraftrykslæsere, fungerer den super hurtigt og uden problemer. Den låser stort set op i det øjeblik, du placerer fingeren på den.

Placeringen på bagsiden er fin, og jeg havde ingen problemer med at ramme den. På P10 Lite føles det hurtigt og naturligt at låse den op, og man glemmer faktisk at fingeraftrykslæseren er der.

Specifikationer på P10 Lite

Selvom telefonen hedder P10 Lite, er det mere nærliggende at sammenligne den med P9 Lite end Huawei P10.

De to Lite-udgaver minder nemlig rigtigt meget om hinanden. P10 Lite er da også en opgradering af P9 Lite. Med en bedre processor, større hukommelse, forbedringer til kameraet, glasbagside og hurtigopladning føles P10 Lite da også lidt mere helstøbt end P9 Lite.

Herunder kan du se den gamle og nye udgave side om side.

Huawei P9 LiteHuawei P10 Lite
Skærm5,2” (1080 x 1920 px)5,2” (1080 x 1920 px)
ChipsetHiSilicon Kirin 650HiSilicon Kirin 658
CPU Octa-core (4 x 2.0 GHz  + 4 x 1.7 GHz)Octa-core (4 x 2.36 GHz + 4 x 1.7 GHz
GPU Mali-T830MP2 Mali-T830MP2
Kamera 13 megapixels, f/2.0 12 megapixels, f/2.2
RAM3 GB3 GB
Intern huk.16 GB32 GB
UdvidelseMicroSD (op til 128 GB)MicroSD (op til 256 GB)
Frontkamera8 megapixels, f/2.08 megapixels, f/2.0
Dual SIMJaJa
StikMicroUSB + 3,5 mm. minijackMicroUSB + 3,5 mm. minijack
Størrelse146.8 x 72.6 x 7.5 mm 146.5 x 72 x 7.2 mm
Vægt147 gram146 gram
Batteri3.000 mAh3.000 mAh
SystemAndroid 6.0 Marshmallow (kan opgraderes til Android 7.0 Nougat)Android 7.0 Nougat

Skærmen har problemer i solskin

De runde kanter og den let buede skærm giver lidt ekstra lækkerhed (Foto: MereMobil)

Med en skærm på 5,2 tommer får du faktisk 0,1 tommer mere end på P10.

Skærmen er en LCD-skærm med fuld HD-opløsning, og den klarer sig rigtigt godt. Skærmen kan ikke måle sig med de bedste skærme på markedet hvilket da også ville være underligt prisen taget i betragtning, men P10 Lite har nu alligevel en klar skærm med god farvegengivelse.

Hvis du skruer lysstyrken helt op, leverer skærmen rigtigt meget lys. Dette brugte jeg en del, når jeg skulle bruge telefonen udendørs. Den kan være svær at se på i sollys medmindre du skruer helt op for lysstyrken. Huawei P10 Lite har overordnet set en god skærm, som leverer klare billeder med gode farver.

Telefonen fungerer godt i hverdagen, og der er ikke meget at klage over. Skærmen buer en lille smule ved kanten, og det giver lige telefonen lidt ekstra lækkerhed, når du kigger på den. Ikke at der har nogen betydning for skærmydelsen – andet end udseendet.

Huawei P10 test – lækker men ikke overraskende

Middelmådig batterilevetid

P10 Lite har et batteri på 3.000 mAh, og den kan godt klare strøm til en hel dag. Du skal dog forvente at lade den op hver aften.

Jeg kunne godt ønske mig mere batterilevetid end det, jeg kunne vriste ud af telefonen.

3.000 mAh lyder egentlig ganske fint på papiret, men de fleste dage måtte jeg nødoplade telefonen hen under aften. Jeg skal ærligt indrømme, at jeg havde forventet mere af batteriet som er middelmådigt. Hvis du sammenligner med Motorola G5 Plus, som har samme størrelse batteri, så leverer den op til to dages batteri inden en opladning er nødvendig.

Nu bruger jeg min telefon ret intenst, og derfor kan mit batteribehov være større end en gennemsnitlig bruger. Det er bare et irritationsmoment, at skulle lade den op midt på dagen eller rende rundt med en batteripack.  Det er ikke en kæmpe deal-breaker, men noget du skal være opmærksom på, hvis du overvejer denne telefon.

Telefonen har ikke en USB Type-C indgang så du må nøjes med micro-USB. Du får en QuickCharge-oplader med salgspakken, men går glip af SuperCharge opladeren, som er forbeholdt topmodellerne. På en halv time kunne jeg oplade telefonen fra 0 – 45 procent, og det er ganske pænt. En fuld opladning tager omkring 2,5 time.

Motorola Moto G5 test; klarer sig fornuftigt til prisen

God strømsparefunktion

Batteritiden kunne godt være bedre (Foto: MereMobil)

Huawei gør stadig brug af deres strømfirewall, som overvåger batteriaggressive apps. På Huawei P10 Lite er det faktisk en ganske god feature, da det gør, at du kan klemme mere strøm ud af den, ved at lukke de mest strømkrævende apps.

Du kan indstille den til selv, at lukke apps ned når du slukker skærmen. Hvis du åbner batteri-menuen under indstillinger, har du mulighed for at ændre en lang række indstillinger, som kan være med til at forlænge batteritiden på telefonen.

Headset med dårlig pasform og middelmådig lyd

Huawei P10 Lite har en bundhøjtaler, som vender nedad. Den leverer egentlig en okay lyd for en så lille højtaler. Jeg oplevede ikke, at den overstyrede ved fuld volume, og jeg kunne også fint høre opkald over højtaleren i bilen. Det er klart, at sådan en lille højtaler aldrig kommer til at levere en stor musikalsk oplevelse.

I salgspakken medfølger et middelmådigt headset. Det passede rigtigt dårligt i mine ører, og det blev ved med at falde ud. Du har ikke mulighed for at variere størrelsen ved at skifte gummipropperne til øret, som ved andre headsets. Mit bedste råd er, at skifte det til et bedre med det samme. Så får du både bedre lyd og pasform.

Huawei har heldigvis valgt at beholde 3,5 mm. jackstik, som sidder på toppen af telefonen. Det betyder, at du kan anvende dine egne hovedtelefoner uden at skal bruge en adapter. Selvom 3,5 mm. stikket er på vej ud stille og roligt, er det rart at se at Huawei stadig holder fast i det. Særligt hvis du har et par gode gamle hovedtelefoner liggende, som du hellere vil bruge. Tak for det Huawei!

God og enkel brugerflade

Huawei P10 Lite kommer med Android Nougat 7.0 med Huaweis egen EMUI 5.1 brugerflade. Det betyder bl.a. at der ikke er en app-skuffe, når du starter telefonen op. Hvis du er fan af app-skuffen, kan du let slå den til  under Indstillinger —> Startskærm-stil. Hvis du ikke kender Huaweis EMUI brugerflade, så minder den meget om iOS i designet. EMUI er let at navigere rundt i, og det hele fungerer flydende.

Ligesom på P10 må du desværre finde dig i en del bloatware, og det er irriterende. For der er en del præinstallerede apps på telefonen, og personligt vil jeg gerne selv bestemme, hvilke apps, som skal være på min telefon. Her kunne Huawei lade sig inspirere af Lenovo (Moto G5) og Nokia 5.

Huawei P10 Lite benytter Swiftkey som standardtastatur. Personligt foretrækker jeg Googles Gboard tastatur, men det er heldigvis let at installere lige præcis det keyboard, som du gerne vil have.

På P10 Lite får du samme brugerflade som på P10. P10 Lite har ingen fysiske knapper på forsiden, og derfor må du vænne dig til at benytte skærmknapper for et bruge tilbage, menu og programmer. Selvom det optager lidt skærmplads. Når knapperne er synlige, fungerer det faktisk udemærket i praksis. Hvis du er vant til at bruge en Huawei-telefon, vil du hurtigt føle dig hjemme.

Screenshots fra Huawei P10 Lite

Solid ydelse til prisen

Ydelsen på P10 Lite bliver leveret af Huaweis egen HiSilicon Kirin 658 processor. Telefonen klarer sig fint gennem hverdagen uden at føles sløv. Igen kan du ikke forvente samme ydelse, som hos flagskibstelefonerne. Du får i stedet en telefon hvor processoren leverer fornuftig ydelse til prisen. Hvis du ikke kræver det helt vilde af din telefon – såsom de allermest krævende spil, så kan Huawei P10 Lite fint dække behovet.

Hvis vi sammenligner ydelsen med Moto G5 Plus og Samsung Galaxy A3, så må P10 Lite se sig slået af Moto G5 Plus.

Testversionen havde 3 gigabyte RAM, og lige præcis her, kunne jeg godt have ønsket mig én gigabyte mere. Det vil gøre springet fra P9 Lite til P10 Lite større. Samtidigt bliver telefoner sløvere med tiden, og her kommer vil flere RAM få telefonen til at føles “friskere” i længere tid.

Huawei-chef: Ingen mobil har brug for mere end 4 GB RAM

Huawei P10 LiteMoto G5 PlusS Galaxy A3 (2017)
Antutu Benchmark 61.22664.79243.803
3D Mark 391466311

Rimeligt kamera

Du må se langt efter P10’erens dobbeltkamera og Leica-branding. P10 Lite leverer i stedet et 12 megapixels kamera, som kan tage ganske udmærkede billeder i god belysning.

Jeg brugte telefonen som mit primære kamera under en ferietur, og her var jeg ganske tilfreds med billederne. Kameraet har svært ved billeder i lav belysning, og her må du forvente, at kvaliteten dykker.Lad det være sagt med det samme, du bliver ikke blæst bagover af billedkvaliteten, men Huawei P10 Lite leverer ganske fine billeder, med god skarphed og farvegengivelse. Farverne kan godt fremstå en lille smule blegere end i virkeligheden, men det er ikke noget, som virkelig trækker billedkvaliteten ned.

Selvom telefonen er budgetvenlig, er der ikke noget billigt over Huaweis kamerasoftware. Du får et væld af funktioner og indstillinger som HDR, Slowmotion, Panorama og Professionelt foto. Den sidste indstilling bl.a. lader dig justere ISO, lukkehastighed og manuelt fokus. Det er rart at se, at selvom telefonen er en Lite-udgave, så er der ikke tale om et nedkog af kamerasoftwaren. Du kan selv bedømme mine billeder herunder.

Billeder taget med P10 Lite

Konklusion: Rigtig god til prisen

Huawei har præsteret en rigtig god telefon til en særdeles fornuftig pris. Annoncelink Prisen på P10 Lite er omkring 2.000 kroner uden abonnement, og det må siges i sig selv at være et godt argument for at overveje P10 Lite. Enkelte teleselskaber har kørt kampagne på telefonen, og her fås den helt ned til 1.100 kroner.

Med P10 Lite viser Huawei at billig ikke betyder hverken langsom eller grim. For det er en flot telefon, som hverken føles eller opleves som billig.

Jo, der er da punkter, hvor man godt kunne ønske sig lidt mere. Spørgsmålet er, om man egentlig kan tillade sig det til den pris? Huawei P10 Lite har været et overvejende positivt bekendtskab, og jeg har under min test ikke rigtigt følt, at jeg skulle nøjes. Den har tilpas premium fornemmelse, og det er da også kun, når jeg kigger på prissedlen, at jeg bliver mindet om, at det ikke er en langt dyrere telefon, som jeg har mellem hænderne. Min største anke er batterilevetiden, som til mit behov godt måtte være bedre.

Der er et stort segment af købere, som ikke er interesseret i, eller har behov for, at have en telefon med de vildeste specifikationer. Her er Huawei P10 Lite et godt bud på en rigtig fornuftig telefon.

Huawei P10 Lite får karakteren 5 ud af 6

Fordele og ulemper

Fordele

– Flot design
– God skærm
– Bundhøjtaleren leverer masser af volumen

Ulemper

– Headset med dårlig pasform og middelmådig lyd
– Middelmådig batterilevetid
– Ikke USB Type-C

Mere til historien

Huawei har heldigvis gjort det let at flytte data fra din gamle telefon til en ny Huawei-telefon. Huawei har lanceret en app’en Phone Clone, som gør det nemt at “flytte ind” i en ny telefon. Vi guider dig gennem processen i denne video.

Huawei P10 Lite
iPad Pro 2024 er fortryllende lækker

TEST: Du ønsker dig iPad Pro i 2024-modellen, men det er nok ikke den, at du køber. Læs her min 13-tommer iPad Pro test.

(mere…)
Motorola Edge 50 Ultra test | Gør næsten alt rigtigt

TEST: Denne telefon rammer alt det, som du vil elske. Læs detaljerne i min Motorola Edge 50 Ultra test.

(mere…)
Roborock S8 MaxV Ultra er vasker og støvsuger vanvittigt overbevisende

TEST: Robotstøvsuger- og gulvvaskerobotten S8 MaxV fra Roborock er en af de mest overbevisende rengøringsrobotter, som jeg har testet.

(mere…)
Skal du købe Pixel 8a? …måske!

VIDEO: Se med her hvis du vil vide, om Google Pixel 8a er værd at købe.

(mere…)
Husqvarna 410XE NERA test | trådfri robotplæneklipper med kantklipning

TEST: Dobbelte knivsæt og ingen kantråd. Men fungerer kantklipningen og hvordan er satellit- og appstyringen på Husqvarna 410XE Nera.

(mere…)
Her er en solid allround-telefon med mangler

VIDEO: Motorola Edge 50 Pro er en ret solid telefon, der blot mangler store rettelser via softwareopdateringer.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
3 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram