Danske mobilbrugere slæber rundt på gamle Android-versioner

2

Danske Android-brugere har betydeligt ældre versioner af styresystemet installeret, sammenlignet med brugere i Norge og Sverige. Det viser nye tal.

Google Android Lawn
Google Android Lawn, haven på Googleplex med Android figurer (Foto: MereMobil.dk)

Android-platformen får generelt hug for, at være dårlige til at udsende opdateringer til de forskellige enheder. Nu viser det sig, at danske mobilbrugere har ældre opdateringer end vore nordiske naboer fra Norge og Sverige. Det viser tal fra Statcounter ifølge Business.dk.

Nye tal fra Statcounter viser, at cirka to tredjedele af alle Android-telefoner på det danske marked har en ældre Android-version installeret. Sammenlignes med Norge og Sverige har flere brugere langt nyere softwareversioner.

De nye tal fra analysefirmaet Statcounter stammer fra februar måned og er baseret på målinger ud fra hvilke enheder brugere har anvendt ved besøg på forskellige hjemmesider.

Tallene viser også, at der er mere end 6 ud af 10, som har Android 6 eller ældre på deres Android-enhed. Det er kun lige over en tredjedel, som har Android 7 Nougat, der blev frigivet i efteråret 2016. Mindre end 3 procent af alle danskere har Android 8 Oreo.

LÆS OGSÅ: Nu kommer Google Lens bredt ud på Android

Sammenligner vi med svenskerne har lige over 50 procent af alle aktive Android-enheder Android 7 Nougat installeret, mens 16 procent har Android 6 Marshmallow. I Norge er næsten samme fordeling tilfældet. Ifølge undersøgelsen er det her 56 procent, som har Android 7 Nougat, mens 17,5 procent har Android 6 Marshmallow.

Tallene fra Statcounter viser også, at danske iOS-brugere er gode til at opdatere deres enheder. Her har næsten 60 procent den seneste iOS-version (iOS 11.2).

Der er ingen tydelig forklaring på, hvorfor danske Android-telefoner er mindre opdaterede end telefoner i Norge og Sverige. Android-producenterne skal tilpasse softwaren til netværk og sørge for softwaren passer til dette. Så om det er de danske teleselskaber, der er for længe om at godkende softwaren er uvist.

Du kan selv se, hvilken Android-version du har på din enhed ved at vælge ”Indstillinger – Om telefonen”.

Sikkerhedsopdateringerne er vigtigst

Køber du en Android-telefon er du ikke garanteret de nyeste Android-opdateringer. Men vigtigst er også, at enhederne bliver opdateret med de månedlige sikkerhedsopdateringer.

Samsung har eksempelvis lige meldt ud, at flere af deres produkter blot vil få disse kvartalsvis. Galaxy A8+ fra 2018 er også på denne liste, så man er altså ikke sikret de månedlige sikkerhedsopdateringer, hvis ikke produktet tilhører topmodellerne.

Den ”nye” spiller på Android-markedet, Nokia, har vist sig gode til at udsende sikkerhedsopdateringer i det første år på markedet. Så det bliver spændende om de fortsætter de gode takter. Også Motorola er flittige til at opdatere.

Er det vigtigt for dig, som mobilkøber, at få Android- og sikkerhedsopdateringerne eller tænker du ikke over dette? Og ville du gerne, at du som minimum var sikker på sikkerhedsopdateringerne i en periode på eksempelvis 1-2 år fra produktet er kommet på markedet? Skriv gerne i kommentarfeltet herunder.

Køber du en smartphone med ”Android One” garanterer Google løbende opdateringer. Det officielle statement er: ”Android One phones are among the most secure since they all get regular security software updates. With Android One, your phone will receive at least two years of OS upgrades to the latest version of Android”.

Her i Danmark kan du eksempelvis købe HTC U11 Life, der er en del af Android One-programmet.

LÆS OGSÅ: Hvad er Android One? (baggrund)

Mere til historien

Har du en iPhone kan du se hvilken software du har ved, at vælge Indstillinger – Generelt – Softwareopdatering.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
2 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer