Apple står for halvdelen af den globale smartphone-omsætning

Nye estimater dokumenterer, at Apple fortsat har førertrøjen på, når det kommer til omsætning af smartphones.

61,4 milliarder amerikanske dollars eller godt 370 milliarder danske kroner. Så stor var Apples omsætning af iPhones i fjerde kvartal 2017. Det skriver Computerworld, der refererer til analysebureauet Strategy Analyst og dets seneste analyse.

Selvom Apple langt fra sidder på størstedelen af smartphone-salget, så formår de alligevel at sikre sig over halvdelen af den samlede smartphone-omsætning i fjerde kvartal 2017. Den lå nemlig på 120 milliarder dollars eller det, der svarer til 722 milliarder i kroner og ører.

Analytiker: Samsung solgte flest smartphones i 2017

Målt på omsætning ligger Apple et godt stykke foran konkurrenter som Samsung og Huawei. Førstnævnte måtte nøjes med en omsætning på 18,9 milliarder dollars i fjerde kvartal sidste år. Og det er selvom Samsung sælger flere smartphones end Apple. Også kinesiske Huawei må se sig slået af Apple. Kineserne havde i samme periode en omstæning på 8,4 milliarder dollars i smartphone-salg.

Fælles for de tre producenter er stigende markedsandele målt på omsætning. På ét år er Apple gået fra 48,5 procent til 51 procent. Også Samsung har oplevet en pæn fremgang. Her er væksten på 1,2 procent, så den i fjerde kvartal 2017 lå på 15,7 procent. Huawei har også oplevet en fremgang, når man kigger på markedsandele målt på omsætning. Den er gået fra 6,5 procent i fjerde kvartal 2016 til 7 procent året efter.

Huawei er blevet 50 procent mere værd på ét år

Værre ser det dog ud for andre smartphone-producenter end Samsung, Apple og Huawei. Det har nemlig oplevet en tilbagegang i deres omsætning. Det harmonerer dog med andre analytikere, der fastslår, at flere smartphone-producenter har oplevet et fald i salget af telefoner. Det gik nemlig tilbage med fem procentpoint fra 2016 til 2017.

Mere til historien

Det samlede smartphone salg i fjerde kvartal 2017 svarer til Danmark BNP i 2016. Det viser tal fra Danmark Statistik.

Lydkvaliteten bliver bedre på din iPhone

Fra iOS 16.4 forbedres lydkvaliteten ved telefonsamtaler fra iPhone.

(mere…)
iPhone 15 får hurtigopladning - men ...

Analytikeren Ming-Chi Kuo mener, at Apple på dette års iPhone-modeller får hurtigopladning - dog med begrænsninger.

(mere…)
Se den påskegule iPhone

VIDEO: Gul er forårets farve. Kom tæt på iPhone 14 i en genopfrisket variant.

(mere…)
Ny niche: Klassisk musik som streaming

Interesserer du sig for klassisk musik? Nu kan du streame over 5 millioner værker.

(mere…)
Flere sensorer på vej til Apple Watch

Et nyt patent indikerer, at Apple kan være på vej med ny måde at integrere sensorer i Apple Watch.

(mere…)
Apple klar med en masse nyt tilbehør

KORT NYT: Apple har sendt en masse nyt tilbehør på markedet til både iPhone, Apple Watch og AirTag.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
5 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2023 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram