Ny afgørelse: Plenti skal nu følge EU’s roaming-regler

0

Plenti har tidligere fået særtilladelse fra Energistyrelsen. Men den særtilladelse er ophørt i forbindelse med TDC’s køb af Plenti.

Plenti
Plentis tidligere adm. direktør Peter Mægbæk vinkede farvel til teleselskabet, da TDC overtog Plenti. (Foto: Plenti)

Det er slut med at tilbyde abonnementer uden data til EU-roaming for så at taksere for forbrug i EU. Det står klart efter Energistyrelsen er kommet med en ny afgørelse. Det skriver Berlingske Business.

Tidligere i år fik teleselskabet lov til at taksere for kundernes dataforbrug i andre EU-lande. Men den afgørelse har Energistyrelsen nu trukket tilbage, fordi Plenti er kommet på TDC’s hænder. Tilladelsen blev i sin tid givet, fordi Plenti opererede uden egne master. Det gjorde de nye roaming-regler dyre for teleselskabet.

Plenti lukker ned for ‘all inclusive’ abonnementerne

Fordi Plenti i dag er ejet af TDC, skal de ikke længere betale for leje af telemaster. Derfor er præmissen for den oprindelige dispensation heller ikke længere gyldig. Plenti var tidligere afhængige af teleselskabet 3’s master.

Det er uvist, hvad den nye afgørelse betyder for Plentis kunder. I skrivende stund har Plenti et abonnement uden EU-roaming. Med dette abonnement kan man ikke bruge telefonen i udlandet. Det oplyser Plenti på sin hjemmeside. I stedet skal man købe et af Plentis EU-abonnementer.

Nu skal Plentis kunder have nyt SIM-kort og nyt netværk

Da Plenti annoncerede, at man var fritaget for EU’s-roamingregler lød prisen på 0,073 kroner per MB data i EU-lande mens en SMS stod i 0,093 kroner. Med Energistyrelsens nye afgørelse er disse priser fortid. I stedet skal Plenti-kunder i stedet skifte abonnement, hvis de skal besøge et andet EU-land og ønsker at bruge telefonen.

Et abonnement udelukkende til brug i Danmark koster 129 kroner i måneden. Hvis man skal have EU-roaming med, skal man af med 149 kroner per måned.

Energistyrelsens nye afgørelse har ingen betydning for udlandspriserne i ikke-EU-lande. Du kan se, hvad det koster her.

Mere til historien

Stifterne af Plenti, Morten Strunge og Peter Mægbæk, har efter salget forladt teleselskabet, skriver Berlingske Business.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer