Plenti kan droppe EU-pakke og taksere for forbruget i udlandet

Plenti er midlertidigt fritaget for at tilbyde “gratis” roaming i EU-lande. Dermed kan Plenti afskaffe EU-pakken og taksere kunderne for forbruget i udlandet.

“Ét abonnement – alt inkluderet”.

Sådan lød Plentis reklameslogan, da teleselskabet fik sin debut i 2016. Men den 15. juni i år trådte som bekendt nye EU-roaming-regler i kraft. Det fik konsekvens for Plentis kunder. For nu skulle de tage stilling til, om de ville betale 149 kroner i måneden for 5 GB data i EU-lande. Penge, der vel og mærke ikke blev refunderet, selvom man ikke er udrejst fra Danmark.

Danskerne har taget ny EU-roaming til sig

Nye abonnementer hos Plenti i forbindelse med de nye EU-regler, som træder i kraft den 15. juni 2017 (Kilde: Plenti)

Nye abonnementer hos Plenti i forbindelse med de nye EU-regler, som trådte i kraft den 15. juni 2017 (Kilde: Plenti)

Men nu har Plenti fået svar på en ansøgning, som selskabet sendte til Energistyrelsen i juni. Dermed får Plenti mulighed til at pålægge et roamingtillæg. Det oplyser selskabet i en pressemeddelelse. I første omgang gælder den nye afgørelse dog kun til udgangen af juni 2018.

Nye EU-takster

For kunderne betyder den nye afgørelse, at kunderne kan droppe en EU-tillægspakke, som giver data i EU-lande. Men abonnementet vil ikke kun være gældende i Danmark som det kendes med nogle af de nuværende abonnementer. For mod relativt små beløb kan man nemlig bruge telefonen i udlandet.

– “Det gør det igen nemt at være mobilkunde i Danmark, og vi glæder os over, at vi hermed kan afskaffe de rene nationale abonnementer, der kun virkede i Danmark”, siger Peter Mægbæk, medstifter og direktør i Plenti.

Vælger man et abonnement uden inkluderet EU-roaming vil prisen på data i EU-lande lyde på 0,073 kroner per MB. SMS’er står i 0,093 kroner per styk, mens udgående opkald koster 0,297 kroner per minut. Indgående opkald vil koste 0,400 kroner per minut.

Plenti oplyser, at ovenstående priser er et udgangspunkt. De kan altså ændre sig, når Plenti får sammensat nye abonnementer.

Plenti har rundet 90.000 kunder

Mere til historien

Plenti er ikke det eneste teleselskab som har søgt om dispensation for EU’s roaming-regler. Det andet selskab er dog indtil videre unavngivet.

Vigtigt! Dette skal du vide om Oister Travel

Oister Travel har et par huller, som er vigtige at kende, før du rejser på ferie.

(mere…)
Oister er ferieklar med billig 3LikeHome lignende løsning

3LikeHome er kommet til Oister i en lille, men vigtig, version med 20 GB udlandsdata.

(mere…)
Advarsel: Mobilbrug på færger er urimeligt dyrt

Operatørerne kan frit sætte vanvittige priser for mobilbrug på færger - og det gør de. Se priserne på maritim roaming her.

(mere…)
Danskerne flokkes atter til Europa efter ”corona”

Nye tal fra mobilnettene viser, at danskerne for alvor er taget afsted på sommerferie og det sydlige Europa igen en favorit.

(mere…)
Gratis tale og data i EU er forlænget til 2032

Du kan fortsat bruge data, ringe og sende SMS, når du rejser i EU-landene. Roamingaftalen er forlænget.

(mere…)
Brexit-gyser om roamninggebyrer – danskerne slipper – indtil videre

Du skal fortsat ikke betale roamingafgift, når du besøger Storbritannien.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
10 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram