Plenti kan droppe EU-pakke og taksere for forbruget i udlandet

10

Plenti er midlertidigt fritaget for at tilbyde “gratis” roaming i EU-lande. Dermed kan Plenti afskaffe EU-pakken og taksere kunderne for forbruget i udlandet.

“Ét abonnement – alt inkluderet”.

Sådan lød Plentis reklameslogan, da teleselskabet fik sin debut i 2016. Men den 15. juni i år trådte som bekendt nye EU-roaming-regler i kraft. Det fik konsekvens for Plentis kunder. For nu skulle de tage stilling til, om de ville betale 149 kroner i måneden for 5 GB data i EU-lande. Penge, der vel og mærke ikke blev refunderet, selvom man ikke er udrejst fra Danmark.

Danskerne har taget ny EU-roaming til sig

Nye abonnementer hos Plenti i forbindelse med de nye EU-regler, som træder i kraft den 15. juni 2017 (Kilde: Plenti)
Nye abonnementer hos Plenti i forbindelse med de nye EU-regler, som trådte i kraft den 15. juni 2017 (Kilde: Plenti)

Men nu har Plenti fået svar på en ansøgning, som selskabet sendte til Energistyrelsen i juni. Dermed får Plenti mulighed til at pålægge et roamingtillæg. Det oplyser selskabet i en pressemeddelelse. I første omgang gælder den nye afgørelse dog kun til udgangen af juni 2018.

Nye EU-takster

For kunderne betyder den nye afgørelse, at kunderne kan droppe en EU-tillægspakke, som giver data i EU-lande. Men abonnementet vil ikke kun være gældende i Danmark som det kendes med nogle af de nuværende abonnementer. For mod relativt små beløb kan man nemlig bruge telefonen i udlandet.

– “Det gør det igen nemt at være mobilkunde i Danmark, og vi glæder os over, at vi hermed kan afskaffe de rene nationale abonnementer, der kun virkede i Danmark”, siger Peter Mægbæk, medstifter og direktør i Plenti.

Vælger man et abonnement uden inkluderet EU-roaming vil prisen på data i EU-lande lyde på 0,073 kroner per MB. SMS’er står i 0,093 kroner per styk, mens udgående opkald koster 0,297 kroner per minut. Indgående opkald vil koste 0,400 kroner per minut.

Plenti oplyser, at ovenstående priser er et udgangspunkt. De kan altså ændre sig, når Plenti får sammensat nye abonnementer.

Plenti har rundet 90.000 kunder

Mere til historien

Plenti er ikke det eneste teleselskab som har søgt om dispensation for EU’s roaming-regler. Det andet selskab er dog indtil videre unavngivet.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
10 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer