Danskerne har taget ny EU-roaming til sig

0

Allerede nu kan nogle danske teleselskaber fortælle om udbredt brug af mobilen i udlandet.

Bilen snegler sig afsted på den tyske motorvej.

For få år siden havde de været et mareridt for en familie med teenagebørn på bagsædet. Men sådan er det ikke længere, for takket være nye europæiske roaming-regler fra 15. juni i år, kan man side på Facebook i køen ved Hamborg – uden, at det koster ekstra.

Mobilmast på Dyrskuepladsen i Roskilde (Foto: MereMobil.dk)
Det er lige meget, hvilken telemast, din mobil har forbindelse – bare den er europæisk (Foto: MereMobil.dk)

Og det er tilsyneladende noget, som danskerne kan lide. Ifølge det seneste kvartalsregnskab fra TDC Group så er kundernes dataforbrug i EU-lande mere end syvdobbelt på bare et år. Det skriver Computerworld. Tallene dækker over kunder hos YouSee og TDC Erhverv.

 – Fri dataroaming i EU denne sommer

Men det er ikke kun kunderne hos YouSee og TDC Erhvev, som har taget godt imod EU-roaming. Til Computerworld fortæller pressechef hos Telia, Rasmus Avnskjold, at Telias kunder har fordoblet deres brug af data i EU-lande i løbet af det seneste år.

Ifølge Rasmus Avnskjold er der kun tale om en fordobling, da Telia længe har tilbudt sine kunder mulighed for billigere data i EU-lande.

– “Da vi indførte Roam Like Home for nogle år siden, var der en pæn stigning, og den er så fortsat løbende i takt med, at flere og flere kunder er kommet over på Roam Like Home,” fortæller Rasmus Avnskjold til Computerworld.

Sådan forsøger teleselskaberne at undgå dyr roaming på EU-rejsen

Hos teleselskabet 3 har man ikke oplevet nogen ekstraordinær stigning i kundernes brug af roaming i EU-lande. Det tilkendegiver selskabets pressechef, Rikke Juul Hansen, overfor Computerworld.

En del af forklaringen er ifølge Rikke Juul Hansen, at 3’s kunder siden 2014 har haft adgang til 3LikeHome. Tjenesten giver kunderne fri adgang til at roame, når de er i udlandet. Og mange der rejser vælger abonnementerne med denne service i.

Mere til historien

De nye EU-roaming-regler koster teleselskaberne dyrt. Hos TDC Group estimerer man, at selskabet har ekstraudgifter på 150 millioner kroner.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer