Samsung og Apple kæmper førertrøjen på smartphonemarkedet

De fleste forbrugere hælder til Samsung eller Apple, der stadig sidder på langt hovedparten af mobilsalget.

iPhone 7 og iPhone 7 Plus, Product RED (Foto: Apple)

Et solidt salg af iPhone 7, betyder, at hver tredje solgte smartphone kommer fra Apple. (Foto: Apple)

34 procent. Så stor en andel af de solgte smartphones i Storbritannien i tredje kvartal 2017 kommer fra Samsungs fabrikker. Det viser en ny opgørelse ifølge Counterpoint. Dermed ligger sydkoreanerne lige bagefter Apple, der havde 34,4 procent af det samlede smartphone-salg i Storbritannien.

Men kampen mellem Apple og Samsung udspiller sig ikke kun på britiske slagmarker. I oktober var langt de fleste solgte telefoner i danske telebutikker mærket Apples eller Samsungs-logo. Det viser tal fra teleselskaberne, som MereMobil.dk har kigget nærmere på.

Top 10: De bedst sælgende mobiler i oktober 2017

Og tendensen er gennemgående. Hos både 3, TDC, Telia og Telenor var oktobers bedst sælgende telefon en iPhone eller Samsung-telefon. Det samme var tilfældet for maj måned. Her var den mest solgte telefon hos de danske teleselskaber Apples iPhone 7, mens Samsung Galaxy S8 indtog andenpladsen.

Kinesiske Huawei mener selv, at man har stor succes på det danske marked. Huawei sidder nemlig på omkring 15 procent af det samlede smartphonesalg i Danmark. Dermed ligger Huawei sig på en tredjeplads efter Samsung og Apple, der strides om henholdsvis første- og andenpladsen.

iPhone 7 dominerede salget i 2017

I Storbritannien ser man en lignende tendens. Huawei må nøjes med 13 procent af det samlede smartphonemarked. Til sammenligning sælger Apple og Samsung til sammen syv ud af ti smartphones.

Ifølge Counterpoint skyldes særligt Apples succes, at iPhone 7 fortsat sælger godt. Den samme trend ses også globalt, hvor Apples iPhone anno 2016 slår alle salgsrekorder. Modsat Apple, så sælger Samsung en lang række forskellige smartphones. Alene i Danmark tilbyder Samsung ifølge sin egen hjemmeside fire forskellige serier af smartphones. Hertil kommer, at eksempelvis Samsung Galaxy J er tilgængelige i tre variationer.

Mere til historien

Der optræder kun fire mærker på teleselskabernes lister over mest solgte telefoner. Der er tale om Samsung, Apple, Huawei og OnePlus.

Brugt iPhone – den store guide

GUIDE: En billig iPhone kan være en brugt iPhone. Læs her hvad du skal tænke over, før du køber en brugt iPhone.

(mere…)
Apple watchOS 9.4 løser ”vækkeur”-fejl

Apple har netop frigivet nye software til Apple Watch, som løser en træls fejl på vækkeurs-funktionen.

(mere…)
Samsung Galaxy A54 test | ualmindelig vellykket

TEST: Prisen er fornuftig og kvaliteten god. Læs min Samsung Galaxy A54 test her. Måske er A54 den eneste mobil, du behøver.

(mere…)
iOS 16.4 med forbedret lyd er klar til download

Apple har netop udsendt nye softwareopdateringer. Tjek din iPhone, Apple Watch og dine andre Apple-dimser.

(mere…)
Rygterne svirrer om datoen for Apple WWDC 2023

RYGTE: Apple har endnu ikke sendt invitationerne ud, men rygterne svirrer om, hvornår Apple vil afholde deres årlige udviklerkonference.

(mere…)
Så godt sælger iPhone i Kina

Det går godt for Apple på det kinesiske marked, hvor særligt iPhone 13-serien klarede sig flot i 2022.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
4 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2023 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram