Samsung og Apple kæmper førertrøjen på smartphonemarkedet

De fleste forbrugere hælder til Samsung eller Apple, der stadig sidder på langt hovedparten af mobilsalget.

iPhone 7 og iPhone 7 Plus, Product RED (Foto: Apple)

Et solidt salg af iPhone 7, betyder, at hver tredje solgte smartphone kommer fra Apple. (Foto: Apple)

34 procent. Så stor en andel af de solgte smartphones i Storbritannien i tredje kvartal 2017 kommer fra Samsungs fabrikker. Det viser en ny opgørelse ifølge Counterpoint. Dermed ligger sydkoreanerne lige bagefter Apple, der havde 34,4 procent af det samlede smartphone-salg i Storbritannien.

Men kampen mellem Apple og Samsung udspiller sig ikke kun på britiske slagmarker. I oktober var langt de fleste solgte telefoner i danske telebutikker mærket Apples eller Samsungs-logo. Det viser tal fra teleselskaberne, som MereMobil.dk har kigget nærmere på.

Top 10: De bedst sælgende mobiler i oktober 2017

Og tendensen er gennemgående. Hos både 3, TDC, Telia og Telenor var oktobers bedst sælgende telefon en iPhone eller Samsung-telefon. Det samme var tilfældet for maj måned. Her var den mest solgte telefon hos de danske teleselskaber Apples iPhone 7, mens Samsung Galaxy S8 indtog andenpladsen.

Kinesiske Huawei mener selv, at man har stor succes på det danske marked. Huawei sidder nemlig på omkring 15 procent af det samlede smartphonesalg i Danmark. Dermed ligger Huawei sig på en tredjeplads efter Samsung og Apple, der strides om henholdsvis første- og andenpladsen.

iPhone 7 dominerede salget i 2017

I Storbritannien ser man en lignende tendens. Huawei må nøjes med 13 procent af det samlede smartphonemarked. Til sammenligning sælger Apple og Samsung til sammen syv ud af ti smartphones.

Ifølge Counterpoint skyldes særligt Apples succes, at iPhone 7 fortsat sælger godt. Den samme trend ses også globalt, hvor Apples iPhone anno 2016 slår alle salgsrekorder. Modsat Apple, så sælger Samsung en lang række forskellige smartphones. Alene i Danmark tilbyder Samsung ifølge sin egen hjemmeside fire forskellige serier af smartphones. Hertil kommer, at eksempelvis Samsung Galaxy J er tilgængelige i tre variationer.

Mere til historien

Der optræder kun fire mærker på teleselskabernes lister over mest solgte telefoner. Der er tale om Samsung, Apple, Huawei og OnePlus.

iPhone 15 Pro Max er den bedste iPhone i årevis | TEST

TEST: Den bedste og vildeste iPhone lige nu er iPhone 15 Pro Max. Læs her hvorfor den skal have topkarakter.

(mere…)
Du kan få det bedste fra Samsung Galaxy S23, billigere
(mere…)
Samsung klar med nye tablets og Earbuds

Samsung har netop udvidet deres lineup, når det kommer til tablets. Mød Galaxy Tab S9 FE og Galaxy Tab S9 FE+, samt Galaxy Buds FE.

(mere…)
Billig-udgave af Galaxy S23 kommer i denne uge

Inden for få dage præsenterer Samsung en billigversion af Galaxy S23 med navnet Galaxy S23 FE.

(mere…)
Apple bekræfter overophedning af iPhone 15
(mere…)
Apple løser strålingsproblemer med opdatering

De franske myndigheder suspenderede tidligere på måneden iPhone 12 fra det franske marked, da de havde målt for høje SAR-værdier.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
4 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2023 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram