Samsung og Apple kæmper førertrøjen på smartphonemarkedet

4

De fleste forbrugere hælder til Samsung eller Apple, der stadig sidder på langt hovedparten af mobilsalget.

iPhone 7 og iPhone 7 Plus, Product RED (Foto: Apple)
Et solidt salg af iPhone 7, betyder, at hver tredje solgte smartphone kommer fra Apple. (Foto: Apple)

34 procent. Så stor en andel af de solgte smartphones i Storbritannien i tredje kvartal 2017 kommer fra Samsungs fabrikker. Det viser en ny opgørelse ifølge Counterpoint. Dermed ligger sydkoreanerne lige bagefter Apple, der havde 34,4 procent af det samlede smartphone-salg i Storbritannien.

Men kampen mellem Apple og Samsung udspiller sig ikke kun på britiske slagmarker. I oktober var langt de fleste solgte telefoner i danske telebutikker mærket Apples eller Samsungs-logo. Det viser tal fra teleselskaberne, som MereMobil.dk har kigget nærmere på.

Top 10: De bedst sælgende mobiler i oktober 2017

Og tendensen er gennemgående. Hos både 3, TDC, Telia og Telenor var oktobers bedst sælgende telefon en iPhone eller Samsung-telefon. Det samme var tilfældet for maj måned. Her var den mest solgte telefon hos de danske teleselskaber Apples iPhone 7, mens Samsung Galaxy S8 indtog andenpladsen.

Kinesiske Huawei mener selv, at man har stor succes på det danske marked. Huawei sidder nemlig på omkring 15 procent af det samlede smartphonesalg i Danmark. Dermed ligger Huawei sig på en tredjeplads efter Samsung og Apple, der strides om henholdsvis første- og andenpladsen.

iPhone 7 dominerede salget i 2017

I Storbritannien ser man en lignende tendens. Huawei må nøjes med 13 procent af det samlede smartphonemarked. Til sammenligning sælger Apple og Samsung til sammen syv ud af ti smartphones.

Ifølge Counterpoint skyldes særligt Apples succes, at iPhone 7 fortsat sælger godt. Den samme trend ses også globalt, hvor Apples iPhone anno 2016 slår alle salgsrekorder. Modsat Apple, så sælger Samsung en lang række forskellige smartphones. Alene i Danmark tilbyder Samsung ifølge sin egen hjemmeside fire forskellige serier af smartphones. Hertil kommer, at eksempelvis Samsung Galaxy J er tilgængelige i tre variationer.

Mere til historien

Der optræder kun fire mærker på teleselskabernes lister over mest solgte telefoner. Der er tale om Samsung, Apple, Huawei og OnePlus.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
4 Kommentarer
Ældste
Nyeste Flest stemmer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer