iPhone 7 dominerede salget i 2017

iPhone 7 har i 2017 været et salgshit i Danmark, men den er også et hit på verdensplan. Det viser nye tal fra analysefirmaet IHS Markit.

iPhone 7 (Product Red) (Foto: MereMobil.dk)

iPhone 7 (Product Red) (Foto: MereMobil.dk)

Apple lancerede sidste år deres iPhone 7 og iPhone 7 Plus, som designmæssigt ligner forgængerne iPhone 6 og 6S. Men det har ikke gjort, at mobilkøberne ikke vælger telefonen når de skal have ny mobil.

Trods faldende styksalg så er iPhone 7 dominerende på salgslister rundt i verden. Herhjemme i Danmark går det også rigtig godt for iPhone 7. Samlet lå den fortsat nummer ét på hitlisten for mest solgte mobiler i september 2017. Dog havde iPhone 8, ved nogle selskaber, overtaget førstepladsen.

- Top 10: De mest solgte mobiler i september 2017

Men det er ikke kun i Danmark, at salget af iPhone 7 er gået rigtig fint. Ifølge analysefirmaet IHS Markit så klarer iPhone 7 sig rigtigt godt globalt. Det viser deres opgørelse for første halvår i 2017.

Samsung Galaxy S8+ i Rose Pink (Kilde: GSMArena.com)

Samsung Galaxy S8+ i Rose Pink (Kilde: GSMArena.com)

Foruden iPhone 7 på førstepladsen, så er iPhone 7 Plus nummer to på salgslisten for top 10 på verdensplan. Forgængeren iPhone 6S indtager fjerdepladsen. På fjerdepladsen ligger Samsung Grand Prime Plus, som er en telefon der slet ikke er lanceret på det danske marked. Derimod hitter den på de store asiatiske markeder.

Der er dog også plads til Samsungs topmodeller, Galaxy S8 og Galaxy S8+, som kommer ind på femte- og sjettepladsen. Modsat Apples iPhones har Galaxy S8 og Galaxy S8+ ikke haft hele 2017, da de først kom til salg i ultimo april.

- Apple vender faldende iPhone-salg til rekord-fremgang

Generelt er listen domineret af Apple og Samsung, der henholdsvis hver har fire og fem modeller på top 10. Den sidste plads er den kinesiske mobilproducent Oppo indehaver af.

Selvom Apple altså har flere modeller i top 10, så er styksalget dalende, hvilket også har indflydelse på Apples markedsandel på verdensplan.

De kinesiske mobilproducenter bliver mere og mere tydelige på IHS Markits opgørelse.

Mere til historien

Selvom de forskellige mobilproducenter er konkurrenter, så gør de også brug af hinandens komponenter. Eksempelvis vil Samsung også kunne se det på bundlinjen, hvis iPhone X bliver en stor succes.

iPhone 15-serien overgår iPhone 14

Det har været muligt at forudbestille iPhone 15-serien siden fredag. Det tyder på, at interessen er stor for de nye modeller.

(mere…)
Samsung Galaxy Z Fold5 og Flip5 sælger godt

Forudbestillingerne har været flotte på de nye Galaxy Z Fold5 og Galaxy Z Flip5, der slår tidligere rekorder.

(mere…)
Salget af foldbare smartphones runder 100 millioner i 2027

Det ventes, at milepælen for 100 millioner solgte eksemplarer af foldbare smartphones vil blive nået i 2027, viser ny analyse.

(mere…)
PS5 har rundet stor milepæl

Salgstallene for PlayStation 5 er fortsat langt bag salgstallene for PlayStation 4, men nu bekræfter Sony en stor milepæl for PS5.

(mere…)
OnePlus oplever massiv vækst i Danmark

Det er ikke kun på verdensplan, at salget af smartphones går ned. Det gør det også i Danmark, men OnePlus oplever stor fremgang.

(mere…)
Nintendo Switch-salget runder kæmpe milepæl

Salget af Nintendo Switch har rundet en kæmpe milepæl, men der er langt op til den bedst sælgende spilkonsol.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
1 Kommentar
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2023 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram