iPhone 7 dominerede salget i 2017

1

iPhone 7 har i 2017 været et salgshit i Danmark, men den er også et hit på verdensplan. Det viser nye tal fra analysefirmaet IHS Markit.

iPhone 7 (Product Red) (Foto: MereMobil.dk)
iPhone 7 (Product Red) (Foto: MereMobil.dk)

Apple lancerede sidste år deres iPhone 7 og iPhone 7 Plus, som designmæssigt ligner forgængerne iPhone 6 og 6S. Men det har ikke gjort, at mobilkøberne ikke vælger telefonen når de skal have ny mobil.

Trods faldende styksalg så er iPhone 7 dominerende på salgslister rundt i verden. Herhjemme i Danmark går det også rigtig godt for iPhone 7. Samlet lå den fortsat nummer ét på hitlisten for mest solgte mobiler i september 2017. Dog havde iPhone 8, ved nogle selskaber, overtaget førstepladsen.

Top 10: De mest solgte mobiler i september 2017

Men det er ikke kun i Danmark, at salget af iPhone 7 er gået rigtig fint. Ifølge analysefirmaet IHS Markit så klarer iPhone 7 sig rigtigt godt globalt. Det viser deres opgørelse for første halvår i 2017.

Samsung Galaxy S8+ i Rose Pink (Kilde: GSMArena.com)
Samsung Galaxy S8+ i Rose Pink (Kilde: GSMArena.com)

Foruden iPhone 7 på førstepladsen, så er iPhone 7 Plus nummer to på salgslisten for top 10 på verdensplan. Forgængeren iPhone 6S indtager fjerdepladsen. På fjerdepladsen ligger Samsung Grand Prime Plus, som er en telefon der slet ikke er lanceret på det danske marked. Derimod hitter den på de store asiatiske markeder.

Der er dog også plads til Samsungs topmodeller, Galaxy S8 og Galaxy S8+, som kommer ind på femte- og sjettepladsen. Modsat Apples iPhones har Galaxy S8 og Galaxy S8+ ikke haft hele 2017, da de først kom til salg i ultimo april.

Apple vender faldende iPhone-salg til rekord-fremgang

Generelt er listen domineret af Apple og Samsung, der henholdsvis hver har fire og fem modeller på top 10. Den sidste plads er den kinesiske mobilproducent Oppo indehaver af.

Selvom Apple altså har flere modeller i top 10, så er styksalget dalende, hvilket også har indflydelse på Apples markedsandel på verdensplan.

De kinesiske mobilproducenter bliver mere og mere tydelige på IHS Markits opgørelse.

Mere til historien

Selvom de forskellige mobilproducenter er konkurrenter, så gør de også brug af hinandens komponenter. Eksempelvis vil Samsung også kunne se det på bundlinjen, hvis iPhone X bliver en stor succes.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
1 Kommentar
Ældste
Nyeste Flest stemmer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer