Apple forgylder Samsung med iPhone X-salg

Apple bruger mange Samsung-komponenter til produktionen af iPhone X. Blandt andet skærme. Det vil kunne mærkes på Samsungs bundlinje.

581 dollars. Så meget koster det Apple i komponenter, hver gang en iPhone X bliver samlet. Og en stor del af Apples udgifter ender som indtægter hos Samsung. Samlet set kan den sydkoreanske gigant tjene mere end 14 milliarder dollars på salget af iPhone X i 2019. Det skriver Pocketnow.

iPhone X

Samsung tjener godt på iPhone X's OLED-skærm. (Foto: Apple)

Ifølge Pocetnow er det særligt OLED-skærme, som Samsung kommer til at tjene kassen på. Indtil videre er Samsung nemlig den eneste producent, der kan levere skærme i det antal og den kvalitet, som Apple ønsker.

iPhone X er dyr at producere

Hvor mange penge Samsung tjener på den enkelte iPhone X er usikkert, men estimater viser, at Samsung modtager omkring 80 dollars for hver OLED-skræm. Dertil kommer en række andre komponenter, som sydkoreanerne også producere. Samlet resulterer det i, at Apple skal betale Samsung omkring 110 dollars for hver iPhone X.

Noget tyder på, at Apple synes, Samsung tjener for meget. Tidligere har Apple nemlig investeret i LG og produktion af OLED-skærme. Det skrive MacRumors. Samtidigt har der også været en del usikkerhed om, hvorvidt Samsung kan følge med Apples bestillinger af OLED-skærme.

Samsung har mindre grund til at være ked af, at kunder vælger Apple fremfor dem selv, men det er alligevel en fordel for sydkoreanerne, hvis kunderne vælger Samsungs egen Galaxy S8. Her tjener Samsung omkring 500 dollars per styk, hvis man ser bort fra udgifter til produktion.

Her er fordelene og ulemperne ved LCD og OLED mobilskærme

Analytikere forventer, at Apple vil sælge omkring 130 millionger iPhone X med OLED-skærme inden sommeren 2019. Til sammenligning vil Samsung sælge 50 millioner Galaxy S8’er over en periode på samme længde. Dermed vil en stor del af Samsungs OLED-produktion være forbeholdt Apple.

Mere til historien

iPhone X er den første iPhone med OLED-skærm, mens Apple Watch var det første Apple-produkt med skærmtypen.

Rygterne svirrer om datoen for Apple WWDC 2023

RYGTE: Apple har endnu ikke sendt invitationerne ud, men rygterne svirrer om, hvornår Apple vil afholde deres årlige udviklerkonference.

(mere…)
Så godt sælger iPhone i Kina

Det går godt for Apple på det kinesiske marked, hvor særligt iPhone 13-serien klarede sig flot i 2022.

(mere…)
Er Samsung på vej med en 3-sidet foldbar?

Samsung har sendt flere varianter af foldbare smartphones på markedet. Nu kommer der måske en 3-sidet variant.

(mere…)
Lydkvaliteten bliver bedre på din iPhone

Fra iOS 16.4 forbedres lydkvaliteten ved telefonsamtaler fra iPhone.

(mere…)
iPhone 15 får hurtigopladning - men ...

Analytikeren Ming-Chi Kuo mener, at Apple på dette års iPhone-modeller får hurtigopladning - dog med begrænsninger.

(mere…)
Se den påskegule iPhone

VIDEO: Gul er forårets farve. Kom tæt på iPhone 14 i en genopfrisket variant.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
4 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2023 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram