Apple forgylder Samsung med iPhone X-salg

Apple bruger mange Samsung-komponenter til produktionen af iPhone X. Blandt andet skærme. Det vil kunne mærkes på Samsungs bundlinje.

581 dollars. Så meget koster det Apple i komponenter, hver gang en iPhone X bliver samlet. Og en stor del af Apples udgifter ender som indtægter hos Samsung. Samlet set kan den sydkoreanske gigant tjene mere end 14 milliarder dollars på salget af iPhone X i 2019. Det skriver Pocketnow.

iPhone X

Samsung tjener godt på iPhone X’s OLED-skærm. (Foto: Apple)

Ifølge Pocetnow er det særligt OLED-skærme, som Samsung kommer til at tjene kassen på. Indtil videre er Samsung nemlig den eneste producent, der kan levere skærme i det antal og den kvalitet, som Apple ønsker.

iPhone X er dyr at producere

Hvor mange penge Samsung tjener på den enkelte iPhone X er usikkert, men estimater viser, at Samsung modtager omkring 80 dollars for hver OLED-skræm. Dertil kommer en række andre komponenter, som sydkoreanerne også producere. Samlet resulterer det i, at Apple skal betale Samsung omkring 110 dollars for hver iPhone X.

Noget tyder på, at Apple synes, Samsung tjener for meget. Tidligere har Apple nemlig investeret i LG og produktion af OLED-skærme. Det skrive MacRumors. Samtidigt har der også været en del usikkerhed om, hvorvidt Samsung kan følge med Apples bestillinger af OLED-skærme.

Samsung har mindre grund til at være ked af, at kunder vælger Apple fremfor dem selv, men det er alligevel en fordel for sydkoreanerne, hvis kunderne vælger Samsungs egen Galaxy S8. Her tjener Samsung omkring 500 dollars per styk, hvis man ser bort fra udgifter til produktion.

Her er fordelene og ulemperne ved LCD og OLED mobilskærme

Analytikere forventer, at Apple vil sælge omkring 130 millionger iPhone X med OLED-skærme inden sommeren 2019. Til sammenligning vil Samsung sælge 50 millioner Galaxy S8’er over en periode på samme længde. Dermed vil en stor del af Samsungs OLED-produktion være forbeholdt Apple.

Mere til historien

iPhone X er den første iPhone med OLED-skærm, mens Apple Watch var det første Apple-produkt med skærmtypen.

Apple også på vej med en smartring

Samsung er på vej med deres Galaxy Ring. Nu forlyder det, at Apple arbejder på en ”Apple Ring”.

(mere…)
Samsung klar med Galaxy Ring i juli

Det ventes, at Samsungs bud på en smartring vil være klar til offentligheden i løbet af juli.

(mere…)
Ældre Samsung Galaxy-modeller får AI-funktioner i marts

I slutningen af marts kan ejere af flere Galaxy-enheder glæde sig over, at Galaxy AI-funktionerne er klar.

(mere…)
Apple fordobler batterilevetiden på iPhone

Løftet om hvor længe et iPhone-batteri kan holde sig i topform ændres nu.

(mere…)
Nye farver til iPhone 16 Pro

Den næste generation af iPhone 16 Pro-modellerne ventes, at komme i nye farver. Se dem her.

(mere…)
Se dette før du køber Samsung Galaxy S24 Ultra

VIDEO: I denne 13-minutters gennemgang får du alt, hvad du skal vide, før du køber Samsung Galaxy S24 Ultra.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
4 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram