Apple Pay er ofte dyrest til mobilbetalinger

MobilePay og Dankort på mobilen er tit de billigste løsninger til mobilbetaling. Apple Pay er ofte dyrest.

MobilePay i butik (Foto: MobilePay)

MobilePay er ofte den billigste løsning for butikkerne. (Foto: MobilePay)

Apple Pay er ofte den dyreste løsning for butikkerne, når det kommer til at tage imod kundernes mobilbetaling. Sådan lyder konklusionen i en artikel fra Finans.

Finans har kigget på tal fra Nets og MobilePay. De afslører, hvilke gebyrer, transaktionerne bliver pålagt. Og der er store forskelle.

Coop fraråder Apple Pay

Når man opretter sig som bruger hos Apple Pay indtastes oplysninger for et Visa-kort eller et Mastercard. Og det gør man også selvom man har Visa/Dankort. Det betyder, at samtlige transaktioner med Apple Pay bliver pålagt Visas, procentmæssige gebyr. Det ligger på 1 procent. Derfor ryger der 1 krone til Visa, hvis man gennemfører en transaktion på 100 kroner.

Dankort på mobilen – sådan fungerer det

MobilePay opererer med noget lavere gebyrer. De svinger mellem 0,3 og 0,75 kroner per transaktion afhængig af butikken. Og så er der Dankortet på mobilen. Her afhænger priserne af, hvor mange transaktioner butikken har. Det fremgår af tal fra dankortets hjemmeside.

Finans har også kigget på en række tænkte eksempler. Og her er Apple Pay den dyreste løsning i to ud af tre eksempler. MobilePay er modsat den billigste betalingsløsning. I hvert fald når det kommer til mobilbetalinger.

Den første januar træder ny EU-lovgivning i kraft. Det betyder, at butikkerne ikke længere må lægge gebyret over til kunden. I stedet bliver det butikken, der skal betale gebyret. Men i sidste ende kan det alligevel blive kunden, der skal betale. Det vurderer kommunikationskonsulent hos Dansk Supermarked, Kasper Reggelsen:

– “Det kan sagtens være, at en app er gratis for kunden at hente, men hvis hele strukturen omkring den er dyr, vil det i sidste ende også være dyrere for kunden at handle”, siger han til Finans.

Mere til historien

VISA arbejder på sin helt egen mobilbetalingsløsning. Den hedder “Visa Direct”. Det skriver Business Wire.

MobilePay er klar med ny betalingsfunktion

Du kan nu sende penge til venner og familie i de nordiske lande, men det er ikke gratis.

(mere…)
iPhone-brugere SKAL kunne vælge Dankort i Apple Pay

Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen minder banker og kortudbydere om de danske regler for betalinger.

(mere…)
Mobilbetaling hitter i Norden

Vi er særligt vilde med mobilbetalinger i Norden, hvor det nu er den næstmest benyttede betalingsmulighed.

(mere…)
Apple Pay presser prisen på Dankort i vejret

Dankort bliver dyrere for butikkerne. Endnu et skridt i den forkerte retning.

(mere…)
Pas nu på dit Apple Pay

Du skal lægge mærke til denne mail, hvis du bruger Apple Pay. Jeg har efterprøvet mailen.

(mere…)
MobilePay-app har fortsat problemer

Der har været meget kritik af MobilePay siden lanceringen af den nye app i sidste uge. Oveni halter appen fortsat efter fredagens nedbrud.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
12 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram