Apple Pay er ofte dyrest til mobilbetalinger

MobilePay og Dankort på mobilen er tit de billigste løsninger til mobilbetaling. Apple Pay er ofte dyrest.

MobilePay i butik (Foto: MobilePay)

MobilePay er ofte den billigste løsning for butikkerne. (Foto: MobilePay)

Apple Pay er ofte den dyreste løsning for butikkerne, når det kommer til at tage imod kundernes mobilbetaling. Sådan lyder konklusionen i en artikel fra Finans.

Finans har kigget på tal fra Nets og MobilePay. De afslører, hvilke gebyrer, transaktionerne bliver pålagt. Og der er store forskelle.

Coop fraråder Apple Pay

Når man opretter sig som bruger hos Apple Pay indtastes oplysninger for et Visa-kort eller et Mastercard. Og det gør man også selvom man har Visa/Dankort. Det betyder, at samtlige transaktioner med Apple Pay bliver pålagt Visas, procentmæssige gebyr. Det ligger på 1 procent. Derfor ryger der 1 krone til Visa, hvis man gennemfører en transaktion på 100 kroner.

Dankort på mobilen – sådan fungerer det

MobilePay opererer med noget lavere gebyrer. De svinger mellem 0,3 og 0,75 kroner per transaktion afhængig af butikken. Og så er der Dankortet på mobilen. Her afhænger priserne af, hvor mange transaktioner butikken har. Det fremgår af tal fra dankortets hjemmeside.

Finans har også kigget på en række tænkte eksempler. Og her er Apple Pay den dyreste løsning i to ud af tre eksempler. MobilePay er modsat den billigste betalingsløsning. I hvert fald når det kommer til mobilbetalinger.

Den første januar træder ny EU-lovgivning i kraft. Det betyder, at butikkerne ikke længere må lægge gebyret over til kunden. I stedet bliver det butikken, der skal betale gebyret. Men i sidste ende kan det alligevel blive kunden, der skal betale. Det vurderer kommunikationskonsulent hos Dansk Supermarked, Kasper Reggelsen:

- “Det kan sagtens være, at en app er gratis for kunden at hente, men hvis hele strukturen omkring den er dyr, vil det i sidste ende også være dyrere for kunden at handle”, siger han til Finans.

Mere til historien

VISA arbejder på sin helt egen mobilbetalingsløsning. Den hedder “Visa Direct”. Det skriver Business Wire.

Europæisk ”MobilePay” er på vej i år

Det forlyder at en pendant til MobilePay er på vej i løbet af i år. Tjenesten kan håndtere betalinger på tværs af lande.

(mere…)
MobilePay-direktør stopper

Den danske direktør stopper nu hos MobilePay, hvilket oplyses dagen efter han udtalte, at der kan komme brugerbetaling på tale.

(mere…)
MobilePay får måske brugerbetaling

Det er måske snart slut med at bruge MobilePay gratis. Nye indtægtsmodeller overvejes.

(mere…)
Betaling med MobilePay er i fare

EU er nøglen til at bryde Apples dominans på markedet for mobilbetaling i fysiske butikker. Sker det ikke er MobilePay i fare.

(mere…)
WeShare er lukket - her er dine muligheder

TIP: WeShare er lukket. Vi giver dig her to andre muligheder for at dele og afregne udgifter med andre.

(mere…)
Farvel til WeShare-appen

Når januar bliver til februar er det slut med at bruge WeShare. Uafsluttede mellemværender kan dog reddes lidt endnu…

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
12 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2023 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram