Dankort på mobilen – sådan fungerer det

BAGGRUND: Det skal du vide om det digitale mobile Dankort, der bliver tilgængelig på smartphonen.

Dankort (Foto: Nets)

Dankort (Foto: Nets)

Danskernes foretrukne betalingskort kommer ud på smartphonen i løbet af foråret 2017, oplyser Nets til MereMobil.dk. Her ser vi på, hvordan det mobile Dankort bruges.

Forbrugerne skal først og fremmest hente en app i henholdsvis App Store (iPhone) og Google Play (Android-telefoner).

Når Dankort-applikationen startes første gang vil der være en tilmeldingsprocedure, som opretter en sikker digital version af det fysiske Dankort. Undervejs i oprettelsen skal man verificere sig med NemID.

- Danske Bank dropper mobilt Dankort fra Nets

Selvom man har et Dankort inde i en app på smartphonen kan ens fysiske Dankort stadig bruges som man plejer.

Sådan bruges mobilt Dankort i butikkerne

Et langt stykke hen ad vejen fungerer Dankort på mobilen ligesom MobilePay.

Ved kassen i forretningen åbner du en app (Dankort app) og holder den hen over en Bluetooth-aflæserplade, eller en betalingsterminal der har teknologien indbygget. Når dette sker, udveksler betalingssystemet og telefonen informationerne, der skal bruges i forbindelse med betalingen.

Ved køb op til 200 kroner, med mobilt Dankort, bliver man ikke afkrævet en pin-kode. For beløb over 200 kroner skal en pin-kode indtastes på mobilskærmen.

Tre måder at betale på

Aflæserpladen i butikkerne, eller understøttede terminaler, fungerer via Bluetooth (LE). Altså Bluetooth Low Energy.

iPhone kan ikke bruge NFC-teknologi. Derfor sættes betalingen udelukkende op via Bluetooth-kommunikation.

Android-telefoner med NFC (eller hvor NFC er aktiveret) kan denne teknologi bruges i forbindelse med betalingen.

Som det kendes fra MobilePay bliver det også muligt at påbegynde en betaling ved at scanne en QR-kode.

I løbet af foråret

Nets er lige nu (medio februar) i fuld gang med udviklingen af en app til Dankort.

Aktuelt køres der pilottests i udvalgte forretninger. Ifølge Nets indsamles erfaringerne og bruges til justeringer i den endelige app, når denne udsendes officielt senere på året. En specifik dato er ikke offentliggjort, men Nets kommunikerer ”i løbet af foråret” som den mest præcise dato.

Dansk Supermarked Group (Bilka, Føtex, Netto) og Coop (Brugsen, Kvickly m.fl) har meldt sig klar til at implementere løsningen fra Nets. De to kæder sidder på 65 procent af dagligvarehandlen i Danmark.

- Coop åbner døren på klem for MobilePay

Mere til historien

Meny, Spar, Kiwi og Rema 1000 har erklæret deres støtte til MobilePay. Dansk Supermarked Group begyndte derimod 2017 med at fjerne MobilePay fra deres forretninger.

Læs også:

- Dansk Supermarked: Vi har ikke valgt side

Teknologierne bag selvkørende biler - så vilde er de

BAGGRUND: Hvornår får vi ægte selvkørende biler som KITT fra Knight Rider? Vi graver os ned i de selvkørende teknologier.

(mere…)
Her slutter livet for din iPhone

BAGGRUND: Jeg har besøgt en robot, der kan adskille og sortere iPhones til genanvendelse. Går fremtiden mod mere miljørigtig genanvendelse?

(mere…)
Apple Pay er det foretrukne mobilbetalingsmiddel

Danskerne er blevet glade for mobilbetaling og Apple har førertrøjen. Hver femte betaling i butikkerne i de større danske byer sker med Apple Pay.

(mere…)
20 procent af alle betalinger sker fra mobilen

En ny undersøgelse fra Danmarks Nationalbank viser, at 1 ud af 5 betalinger i de fysiske butikker nu sker fra telefonen.

(mere…)
Danskerne vilde med mobilbetaling

MobilePay er uden sammenligning den mobilbetalingsløsning, som flest danskere har på mobilen. Det er dog Apple Pay, som står for flest transaktioner i de fysiske butikker.

(mere…)
MobilePay sætter rekorder på nethandel

Julemåneden sætter ingen rekorder i 2021, som det ser ud lige nu. Men det gør hele 2021, hvor der i gennemsnit har været over en millioner daglige betalinger.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
19 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2022 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram