Dansk Supermarked: Vi har ikke valgt side

Nedtagning af MobilePay i Netto, Føtex og Bilka betyder ikke, at Dansk Supermarked har valgt side, selvom Nets’ Dankort nu implementeres, lyder det fra DSG.

Netto

Netto, Føtex og Bilka fjerner nu MobilePay fra butikkerne (Foto: Dansk Supermarked)

Dansk Supermarked kommunikerede i midten af september sidste år, at kunderne fra foråret 2017 ikke længere ville kunne betale med MobilePay i Føtex, Bilka og Netto.

Presset blev lagt på Nets og Danske Bank. Hvis ikke parterne blev enige, så ville man fjerne MobilePay boksen fra kasserne i forretningerne, lod Dansk Supermarked parterne forstå.

- ”Fra næste forår vil det ikke være muligt at betale med MobilePay i vores butikker, medmindre Danske Bank og Nets bliver enige om en fælles vej frem,” lød det i Børsen fra Jens Freiberg, direktør for IT Business Support i Dansk Supermarked.

Nets er på vej med en mobil udgave af det fysiske Dankort, og så gerne dette integreret i MobilePay, men forhandlingerne er strandet.

Nu hvor Nets og Danske Bank ikke er nået til enighed om integration af et digitalt Dankort i MobilePay, er det slut for MobilePay ved kasselinjerne i dagligvarekoncernen, men dette skal der ifølge Dansk Supermarked ikke lægges så meget i.

- MobilePay vil konkurrere mod Betalingsservice fra Nets

Dansk Supermarked har ikke taget parti

Nettos information til kunderne om MobilePay (Foto: MereMobil.dk)

Nettos information til kunderne om MobilePay (Foto: MereMobil.dk)

Selvom man på Nettos website, og via skilte i forretningerne kan læse, at ”MobilePay udgår” så er det ikke et udtryk for, at Dansk Supermarked forfordeler Nets eller ”tager parti”.

- ”Det er meget væsentligt at påpege, at vi ikke har ’valgt side’ eller ’tager parti’, som nogen udlægger det. Vi har blot valgt en løsning, som vi ser store fordele i for vores kunder. Og vi har hele tiden pointeret, at vi naturligvis gerne har set et samarbejde mellem Nets og Danske Bank,” siger Kasper Reggelsen, kommunikationskonsulent i Dansk Supermarked Group, til MereMobil.dk.

Det handler om betalingsflowet i butikkerne og at skabe enkelthed for kunderne.

- ”Det, der er afgørende for os, er, at det skal være så nemt, enkelt og hurtigt som muligt for vores kunder at betale. For at vores betalingsterminaler skal være klar til det mobile Dankort, installerer vi bluetooth-bokse på disse. Ligesom det har været tilfældet med MobilePay. For at betalingsflowet kører absolut bedst muligt, vil vi gerne undgå, at vores kassemedarbejdere skal spørge kunden, om de ønsker at betale med den ene eller anden løsning – netop med henblik på at aktivere den rigtige, kunden ønsker. Derfor har vi valgt at have én boks, så det glider bedst muligt,” forklarer Kasper Reggelsen.

- Rema 1000 vælger MobilePay fremfor Nets

Hvad det kommer til at betyde for kunderne, at Dansk Supermarked, ifølge dem selv, ikke har valgt side må tiden vise.

Senest har den anden dagligvaregigant, Coop, kommunikeret, at de ikke udelukker MobilePay i fremtiden, selvom de nu starter ud med Nets’ løsning omkring et digitalt Dankort.

- Coop åbner døren på klem for MobilePay

Mere til historien

Dankort i en mobiludgave lanceres i løbet af foråret, som en applikation. Kunderne skal så hente den fra Apples App Store og Google Play.

Apple Pay er det foretrukne mobilbetalingsmiddel

Danskerne er blevet glade for mobilbetaling og Apple har førertrøjen. Hver femte betaling i butikkerne i de større danske byer sker med Apple Pay.

(mere…)
20 procent af alle betalinger sker fra mobilen

En ny undersøgelse fra Danmarks Nationalbank viser, at 1 ud af 5 betalinger i de fysiske butikker nu sker fra telefonen.

(mere…)
Danskerne vilde med mobilbetaling

MobilePay er uden sammenligning den mobilbetalingsløsning, som flest danskere har på mobilen. Det er dog Apple Pay, som står for flest transaktioner i de fysiske butikker.

(mere…)
MobilePay sætter rekorder på nethandel

Julemåneden sætter ingen rekorder i 2021, som det ser ud lige nu. Men det gør hele 2021, hvor der i gennemsnit har været over en millioner daglige betalinger.

(mere…)
MobilePay slog atter rekorder på Black Friday 2021

Black Friday er blevet til Black Week, hvilket spreder danskernes shopping ud. Black Friday er dog fortsat størst.

(mere…)
Skattestyrelsen må tjekke MobilePay-overførsler

Skatterådet har givet Skattestyrelsen lov til at hente oplysninger om MobilePay-brugere med høje overførsler.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
2 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2022 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram