Coop fraråder Apple Pay

37

Dankort er ifølge koncernen både billigere og enklere.

Coop anbefaler, at kunderne bruger det fysiske Dankort. (Foto: Apple)

Coop fortalte tidligere, at man var klar til at tage imod Apple Pay. Men det betyder ikke, at man er glad for Apples betalingsløsning. Det skriver Computerworld med henvisning til en historie i Børsen.

– “Man kan godt bruge Apple Pay i vores butikker, men vi vil sådan set hellere have, at kunderne bruger Dankort, fordi det er enklere og billigere, og kunderne har en lang historik med kortet”, fortæller Jan Madsen, koncerndirektør hos Coop, til Børsen. Coop specificerer ikke over for Børsen, hvorfor kortet er enklere

Alt, du skal vide om Apple Pay

Og det er med god grund, at Coop anbefaler de fysiske kort. For indtil videre understøtter Apple Pay udelukkende VISA og Mastercard. Og de to betalingskort har højere gebyrer end køb med Dankort bliver pålagt. I sidste ende vil de ekstra-udgifter formodentlig ende hos forbrugeren i form af dyrere varer eller gebyr ved kassen.

Apple Pay kan koste din bank penge

I starten af oktober hed det fra Coop: ”Når der er kundeinteresse for at betale med Apple Pay, vil vi tilbyde det”. Det sagde Jens Juul Nielsen, kommunikationsdirektør i COOP.

Apple Pay er tilgængelig i langt de fleste Faktaer, Super Brugser og andre Coop-butikker. Det kræver kun, at butikken kan tage imod kontaktløs betaling. Ifølge Nets, der er ansvarlig for blandt andet Dankortet, er knap hver tredje Dankort-transaktion i dag kontaktløs. Det svarer til 250 millioner kontaktløse betalinger på de seneste to år.

Apple Pay i fysiske butikker er tilgængelig for kunder i Nordea og Jyske Bank med iPhone 6 og nyere eller et Apple Watch. Tjenesten er også tilgængelig for nethandel.

Mere til historien

Google har sin egen konkurrerende løsning til Apple Pay. Den hedder Android Pay og virker hovedsagligt på enheder med Android. Dertil kommer Samsung Pay, der udelukkende virker på Samsung-apparater. Begge tjenester er ikke tilgængelige i Danmark.

Afprøv gratis lyd- og e-bøger

Prøv e- og lydbøger gratis i 40 dage. Klik her.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
37 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer