Coop fraråder Apple Pay

Dankort er ifølge koncernen både billigere og enklere.

Coop anbefaler, at kunderne bruger det fysiske Dankort. (Foto: Apple)

Coop fortalte tidligere, at man var klar til at tage imod Apple Pay. Men det betyder ikke, at man er glad for Apples betalingsløsning. Det skriver Computerworld med henvisning til en historie i Børsen.

– “Man kan godt bruge Apple Pay i vores butikker, men vi vil sådan set hellere have, at kunderne bruger Dankort, fordi det er enklere og billigere, og kunderne har en lang historik med kortet”, fortæller Jan Madsen, koncerndirektør hos Coop, til Børsen. Coop specificerer ikke over for Børsen, hvorfor kortet er enklere

Alt, du skal vide om Apple Pay

Og det er med god grund, at Coop anbefaler de fysiske kort. For indtil videre understøtter Apple Pay udelukkende VISA og Mastercard. Og de to betalingskort har højere gebyrer end køb med Dankort bliver pålagt. I sidste ende vil de ekstra-udgifter formodentlig ende hos forbrugeren i form af dyrere varer eller gebyr ved kassen.

Apple Pay kan koste din bank penge

I starten af oktober hed det fra Coop: ”Når der er kundeinteresse for at betale med Apple Pay, vil vi tilbyde det”. Det sagde Jens Juul Nielsen, kommunikationsdirektør i COOP.

Apple Pay er tilgængelig i langt de fleste Faktaer, Super Brugser og andre Coop-butikker. Det kræver kun, at butikken kan tage imod kontaktløs betaling. Ifølge Nets, der er ansvarlig for blandt andet Dankortet, er knap hver tredje Dankort-transaktion i dag kontaktløs. Det svarer til 250 millioner kontaktløse betalinger på de seneste to år.

Apple Pay i fysiske butikker er tilgængelig for kunder i Nordea og Jyske Bank med iPhone 6 og nyere eller et Apple Watch. Tjenesten er også tilgængelig for nethandel.

Mere til historien

Google har sin egen konkurrerende løsning til Apple Pay. Den hedder Android Pay og virker hovedsagligt på enheder med Android. Dertil kommer Samsung Pay, der udelukkende virker på Samsung-apparater. Begge tjenester er ikke tilgængelige i Danmark.

iPhone-brugere SKAL kunne vælge Dankort i Apple Pay

Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen minder banker og kortudbydere om de danske regler for betalinger.

(mere…)
Apple Pay presser prisen på Dankort i vejret

Dankort bliver dyrere for butikkerne. Endnu et skridt i den forkerte retning.

(mere…)
Pas nu på dit Apple Pay

Du skal lægge mærke til denne mail, hvis du bruger Apple Pay. Jeg har efterprøvet mailen.

(mere…)
Apple Cash kommer med virtuelle kortnumre

Der introduceres snart nye funktioner i Apple Cash, der udvider brugen til flere onlinebutikker.

(mere…)
Apple Pay sætter Dankort under pres

Brugen af Dankort er faldet med 27 procent siden sidste år. Kun én dansk bank har tilknyttet Dankort til Apple Pay.

(mere…)
Nordea åbner for dankortet i Apple Pay

Presset fra kunder og Nets gør, at Nordea vil åbne for betaling med Dankort i Apple Pay - men først om LANG tid.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
37 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram