Apple Pay kan koste din bank penge

Danske Bank er i gang med Apple Pay. Det er uvist, hvor store udgifter de danske banker bliver pålagt, når Apple Pay kommer til Danmark.

Apple Pay iPhone 6

Apple Pay på iPhone 6

I kølvandet på de seneste dages skriverier om Apples indtog på det danske betalingsmarked, mener Computerworld, at de danske banker meget vel kan komme til at betale gildet for den amerikanske it-gigant.

 – Apple Pay kommer til Danmark senere i år, bekræfter Apple

Apple Pay ventes til Danmark som en konkurrent til MobilePay og Nets Dankort-app inden årets udgang. Og hverken forbrugerne eller butikkerne vil blive pålagt et gebyr for at tage Apple Pay til sig og anvende det som betalingsmiddel.

– “Der har været forskellige tal fremme i pressen, men der har aldrig været offentliggjort nogen pris, og vi ved ret beset ikke noget om, hvilke vilkår bankerne bliver tilbudt,” siger Henning N. Jensen. Han er seniorkonsulent i virksomheden Pluscon, som rådgiver om betalingsløsninger.

Det er således uvist, hvor store udgifter bankerne bliver pålagt. Men da Apple Pay blev lanceret i USA for tre år siden kostede det bankerne et transaktionsgebyr på 0,15 procent af beløbet. Det gebyr skulle britiske banker dog have presset længere ned, skriver Computerworld.

Omkostning ad omveje

Og selvom Apple ikke pålægger butikkerne gebyr for at tage imod Apple Pay, så kan det meget vel koste butikkerne penge alligevel, at kunderne betaler med Apple Pay.

Henning N. Jensen mener nemlig, at Apple Pay kan flytte transaktioner fra Dankortet, der er kendetegnet ved lave transaktionsomkostninger, til Mastercard og Visakortet, der er mere omkostningstunge for butikkerne.

 – Humac: Vi er klar til at modtage Apple Pay

Banker tager forbehold

Men det kan meget vel også ende med ikke, at koste de danske banker gebyrer. For da nyheden om Apple Pays indtog i Danmark slap ud først i august ville hverken Nordea, Jyske Bank eller Danske Bank garantere et samarbejde med Apple.

 – Apple Pay modtages ikke med åbne arme af bankerne

Blandt andre tog Leif Flemming Larsen, direktør og medlem af Jyske Banks ledelse ledelse, forbehold for, hvad der vil ske og sagde til Computerworld, at banken “følger slagets gang og ser, hvad der sker”:

– “Vi er med i MobilePay og dækker vores behov for mobilbetalinger ad den vej. Når det gælder Apple Pay, har vi ikke taget konkret stilling endnu.”

Noget tyder dog på, at Danske Bank er i gang med at høste erfaringer af at samarbejde med Apple. Danske Banks nordirske afdeling begyndte nemlig at tilbyde sine kunder Apple Pay i slutningen af juli.

Mere til historien

Apple Pay bliver efter al sandsynlighed ikke den eneste betalingsløsning af sin slags i Danmark. Tjenester som Samsung Pay og Android Pay ventes også at blive lanceret i Danmark. Apple Pay, Android Pay og Samsung Pay er baseret på den en trådløse netværksteknologi NFC, mens MobilePay og Dankort-appen gør brug af bluetooth.

Nye gebyrer kan betyde MobilePay-stop

Mange erhvervsdrivende har frygtet oktober, som betyder nyt gebyr hos MobilePay. I sidste ende kan det betyde et MobilePay-stop i nogle butikker.

(mere…)
Nordea åbner for dankortet i Apple Pay

Presset fra kunder og Nets gør, at Nordea vil åbne for betaling med Dankort i Apple Pay - men først om LANG tid.

(mere…)
Raser over nyt MobilePay-gebyr!

MobilePay udnytter monopollignende tilstand og sætter priserne voldsomt op. Mange er rasende over den nye prisstruktur.

(mere…)
Dankort til mobilbetaling har LANGE udsigter

Flere banker lover, at de vil åbne for brugen af Dankort i Apple Pay. Det har dog LAAAAANGE udsigter.

(mere…)
Gebyrer for kortbetalinger hæves

Mastercard og Visa hæver gebyrerne og gør det dyrere for butikkerne at modtage betalinger. Forbrugerne kan rammes af stigende priser.

(mere…)
Frygt for at Dankort forsvinder – danske banker skal tvinges

En stiller af et borgerforslag frygter at dankortet forsvinder, hvis ikke Apple Pay og Google Pay kan anvende Dankort til betaling.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
8 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2023 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram