Apple Pay modtages ikke med åbne arme af bankerne

62

Apple Pay på vej til Danmark, men hverken Nordea, Jyske Bank eller Danske Bank garanterer, at man vil indgå i et samarbejde med Apple.

MobilePay i butik (Foto: MobilePay)
Apple Pay er en konkurrent til MobilPay, mener Danske Bank (Foto: MobilePay)

I sidste uge kunne den amerikanske it-virksomhed Apple fortælle, at betalingstjenesten Apple Pay kommer til Danmark inden udgangen af 2017. Men Apple er afhængig af, at bankerne er villige til at arbejde sammen med Apple selv. Og her er de danske banker indtil videre ikke klare i mælet.

– “Der sker rigtig meget på betalingsmarkedet i øjeblikket, og vi følger det tæt og med stor interesse. Det er altid spændende med nye internationale løsninger, men på nuværende tidspunkt har vi ikke yderligere kommentarer,” siger Stine Wind der er pressechef hos Nordea, til Computerworld.

Hos Jyske Bank er man heller ikke indstillet på at komme med konkrete planer for Apple Pay.

– “Vi følger slagets gang og ser, hvad der sker. Vi er med i MobilePay og dækker vores behov for mobilbetalinger af den vej. Når det gælder Apple Pay, har vi ikke taget konkret stilling endnu,” siger bankdirektør og medlem af Jyske Banks ledelse Leif Flemming Larsen ledelse til Computerworld.

Dansk Bank har Apple Pay i Nordirland

Hos Danske Bank ser man Apple Pay som en konkurrent til MobilePay, der ligesom Apple Pay byder på betalinger i butikker. Men banken har dog tidligere ikke udelukket et potentielt samarbejde med amerikanske Apple. Det afhænger nemlig af kunderne, fortalte Danske Banks direktør for Personal Banking, Jesper Nielsen, til Computerworld sidste år.

Noget tyder på, at Danske Bank allerede har snakket med Apple. For Danske Banks nordirske afdeling begyndte nemlig at tilbyde sine kunder Apple Pay i slutningen af juli.

Mere til historien

Efter to år tilbyder langt de fleste engelske banker i dag deres kunder at betale med Apple Pay.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
62 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer