Samsung forventer rekord-godt tredje kvartal

0

2017 tegner til at blive en regulær succes for Samsung.

80 milliarder danske kroner. Så meget regner Samsung Electronics med at tjene i løbet af tredje kvartal. Det fremgår af selskabets seneste indtjeningsvejledning.

Det er blandt andet produktion af RAM, som Samsung tidligere har tjent godt på. (Foto: Wikimedia)

Hvis profetien går i opfyldelse vil Samsung næsten have tredoblet sin profit for tredje kvartal sammenlignet med samme kvartal i 2016. Samsung gør selv opmærksom på, at der er tale om estimater.

Den forventede profit svinger derfor mellem 80 og 81 milliarder kroner. Begge værdier er dog væsentlig højere end tredje kvartal sidste år. Her tjente Samsung godt 30 milliarder kroner.

Apple forgylder Samsung med iPhone X-salg

Der er tale om tallene for Samsung Electronics. Altså den gren af Samsung, der blandt andet producerer Note-telefoner. Derudover står Samsung Electronics også bag en række andre produkter. Det tæller eksempelvis fjernsyn og hårde hvidevarer.

Samsung oplyser ikke selv, hvilke faktorer der er årsag til den markante vækst. Det har tidligere været fremme, at Samsung tjener fedt på komponenter til Apple. Og det kan være det, der smitter af. Apple er nemlig allerede i gang med produktionen af den kommende iPhone X. Og den brugere en række komponenter med Samsung-logo.

Rekord-regnskab fra Samsung

I forbindelse med præsentationen af resultatet for andet kvartal beskrev Samsung en række af de elementer, som førte til øget salg. Det var eksempelvis efterspørgslen på RAM og flash-lagring til servere, der kunne ses på bundlinjen. Derudover havde Samsung oplevet en øget efterspørgsel på skærme til premium-telefoner.

Samsung er i øjeblikket godt på vej til at slå sidste års samlede profit. Efter årets to første kvartaler havde den sydkoreanske virksomhed nemlig tjent 133 milliarder kroner. Til sammenligning lå resultatet for 2016 på 162 milliarder kroner.

Mere til historien

Det er uvist, hvornår Samsung præsenterer det endelige regnskab for tredje kvartal. Opgørelsen for andet kvartal faldt 28 dage efter kvartalets afslutning.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer