Ericsson står for massiv sparerunde – 14.000 kan miste job

Mobilgiganten Ericsson ser ud til, at måtte skære en masse arbejdspladser væk grundet manglende investeringer. Op mod 14.000 jobs er i fare.

Ericsson 5G mobilsite

Ericsson 5G mobilmast

Den svenske mobilgigant Ericsson står overfor en massiv sparerunde. Op mod 14.000 ansatte risikerer at blive fyret i Europa og Latinamerika, mens det på verdensplan kan ende med hele 25.000 ansatte. Det svarer til omkring halvdelen af alle ansatte. Det skriver Business.dk.

 - Mobil datatrafik ventes tidoblet i 2021

Europa og Latinamerika skulle være det hårdest ramte område i forhold til fald i omsætning.

Kilder, som har indsigt i nedskæringsplanerne, oplyser til Svenska Dagbladet, at det er uvist hvornår fyringsrunden skal foregå er uvist, men der tales om at lukke i flere lande. Lande hvor salget er forsvundet.

Ericsson er verdens største leverandør af mobiludstyr – alt fra master til bagvedliggende teknologi. Men manglende investeringer har altså ramt selskabet. De fleste teleselskaber har efterhånden, hvad de skal bruge til 4G-netværkene. Dermed vil næste store runde af investeringer nok først ske i forbindelse med 5G udbredelsen.

Derfor håber Ericsson også, at der igen vil komme gang i salget med udbygningen af 5G-nettet. Dog ventes 5G først klar til brug i 2020.

 - Ericsson klar med nyt udstyr til hurtigere 5G-implementering

Mere til historien

Ericsson har hovedsæde i Kista (Stockholm) og har i alt cirka 53.000 ansatte.

Læs også:
- 10 facts om smartphones og netværk i Danmark

Ville sælge udgåede telefoner: Nuuday mister millionkontrakt

Stor erhvervsforhandler undrede sig over, at Nuuday vandt millionkontrakt med tilbud som ikke opfyldte udbudsbetingelsers mindstekrav.

(mere…)
LG overvejer exit fra smartphone-markedet

Smartphone-afdelingen trækker blodrøde spor i regnskabet hos LG, der nu overvejer en drastisk beslutning.

(mere…)
Millionaftale vundet af udbryder fra TDC

Den mindre fynske televirksomhed Mobitel vinder millionaftale med Energinet, der strækker sig i fire år.

(mere…)
Apple lukker aktiemarkedet med rekord

Gårsdagen aktiemarked blev lukket med en ny rekord fra Apple. Apple Car kan have en finger med i spillet.

(mere…)
Nokia-telefoner er topscorer på sikkerhed og holdbarhed

Bedst på sikkerhed, holdbarhed og i toppen på antallet af opdateringer til Android 10. Vil du have den bedste sikkerhed, skal der stå Nokia på telefonen.

(mere…)
Sådan får du bedre lyd på dine onlinemøder

GUIDE: 4 ting du selv kan gøre, når onlinemøder via Teams, Zoom og Skype plages af dårlig lyd. Læs hvordan du får bedre lyd på dine møder.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2023 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram