Ericsson står for massiv sparerunde – 14.000 kan miste job

0

Mobilgiganten Ericsson ser ud til, at måtte skære en masse arbejdspladser væk grundet manglende investeringer. Op mod 14.000 jobs er i fare.

Ericsson 5G mobilsite
Ericsson 5G mobilmast

Den svenske mobilgigant Ericsson står overfor en massiv sparerunde. Op mod 14.000 ansatte risikerer at blive fyret i Europa og Latinamerika, mens det på verdensplan kan ende med hele 25.000 ansatte. Det svarer til omkring halvdelen af alle ansatte. Det skriver Business.dk.

 – Mobil datatrafik ventes tidoblet i 2021

Europa og Latinamerika skulle være det hårdest ramte område i forhold til fald i omsætning.

Kilder, som har indsigt i nedskæringsplanerne, oplyser til Svenska Dagbladet, at det er uvist hvornår fyringsrunden skal foregå er uvist, men der tales om at lukke i flere lande. Lande hvor salget er forsvundet.

Ericsson er verdens største leverandør af mobiludstyr – alt fra master til bagvedliggende teknologi. Men manglende investeringer har altså ramt selskabet. De fleste teleselskaber har efterhånden, hvad de skal bruge til 4G-netværkene. Dermed vil næste store runde af investeringer nok først ske i forbindelse med 5G udbredelsen.

Derfor håber Ericsson også, at der igen vil komme gang i salget med udbygningen af 5G-nettet. Dog ventes 5G først klar til brug i 2020.

 – Ericsson klar med nyt udstyr til hurtigere 5G-implementering

Mere til historien

Ericsson har hovedsæde i Kista (Stockholm) og har i alt cirka 53.000 ansatte.

Læs også:
10 facts om smartphones og netværk i Danmark

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer