Mobil datatrafik ventes tidoblet i 2021

0

En betydelig stigning i særligt videoforbruget på smartphones betyder, at der i USA og Europa i 2021 vil blive genereret cirka seks gange mere datatrafik.

Data fiber internet

Resultatet fra årets Ericsson Mobility Rapport er klar og den viser, at der i 2021 vil være 150 millioner 5G-mobilabonnementer.

Det er Sydkorea, Japan, Kina og USA der ventes, at blive de lande der vil være først med de hurtigste 5G-abonnementsordninger.

Der vil ske en betydelig stigning i mobilt videoforbrug, hvilket forventes at betyde trafikken per smartphone vil stige omkring seks gange fra 2015 til 2021.

Videobrug ventes at dominere datatrafikken og i 2021 er det forventet, at den mobile datatrafik på verdensplan er tidoblet. Det forventes også, at video vil udgøre 70 procent af den samlede mobile datatrafik.

 – Ericsson fremviser spændende 5G-teknologier

Alene i USA vil datatrafik per aktiv smartphone vokse fra 3,8 GB til 22 GB per måned i 2021, mens stigningen i Europa ventes at være fra 2 GB til 18 GB per måned.

Det ventes der vil aktiveres 20 nye mobile bredbåndsabonnementer hvert sekund. Der er i dag samme antal mobilabonnementer i verden, som der er mennesker på Jorden. Og i 2016 vil der være fire milliarder abonnementer for smartphones alene.

 – Galleri: Se hvordan data-forbruget vil stige mod 2020

– “Rapporten viser en voldsom stigning i antallet af smartphones, abonnementer og dataforbrug. For blot få år siden, havde ingen næppe kunnet forudse denne historiske udvikling, og det understreger, at forbrugere verden over aldrig har haft flere muligheder for at tilgå tjenester og dele deres hverdag med hinanden. Populære sociale medier, film og TV på farten samt billigere smartphones og tablets er blandt hovedårsagerne, og netop det illustrerer samtidig, at avanceret mobil- teknologi og nye tjenester repræsenterer et væld af muligheder for både teleoperatørerne, men også for mange andre industrier. Men det forudsætter, at man hele tiden fornyer sig og tilpasser forbrugernes stigende krav om kvalitet, udvalg og tilgængelighed,” Jørgen Alsing, adm. direktør i Ericsson Danmark.

Rapporten viser også, at Kina vil overhale USA og blive det største LTE-marked på verdensplan med omkring 35 procent af verdens samlede antal LTE-abonnementer – ved udgangen af 2015 ventes cirka 350 millioner LTE-abonnementer i Kina, mens der ventes at være hele 1,2 milliarder i 2021.

Du kan læse den fulde rapport her.

Mere til historien

Også i Afrika vil antallet af mobilabonnementer stige og det ventes ved udgangen af 2015 at nå en milliard mobilabonnementer.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer