Mobil datatrafik ventes tidoblet i 2021

En betydelig stigning i særligt videoforbruget på smartphones betyder, at der i USA og Europa i 2021 vil blive genereret cirka seks gange mere datatrafik.

Data fiber internet

-

Resultatet fra årets Ericsson Mobility Rapport er klar og den viser, at der i 2021 vil være 150 millioner 5G-mobilabonnementer.

Det er Sydkorea, Japan, Kina og USA der ventes, at blive de lande der vil være først med de hurtigste 5G-abonnementsordninger.

Der vil ske en betydelig stigning i mobilt videoforbrug, hvilket forventes at betyde trafikken per smartphone vil stige omkring seks gange fra 2015 til 2021.

Videobrug ventes at dominere datatrafikken og i 2021 er det forventet, at den mobile datatrafik på verdensplan er tidoblet. Det forventes også, at video vil udgøre 70 procent af den samlede mobile datatrafik.

 - Ericsson fremviser spændende 5G-teknologier

Alene i USA vil datatrafik per aktiv smartphone vokse fra 3,8 GB til 22 GB per måned i 2021, mens stigningen i Europa ventes at være fra 2 GB til 18 GB per måned.

Det ventes der vil aktiveres 20 nye mobile bredbåndsabonnementer hvert sekund. Der er i dag samme antal mobilabonnementer i verden, som der er mennesker på Jorden. Og i 2016 vil der være fire milliarder abonnementer for smartphones alene.

 - Galleri: Se hvordan data-forbruget vil stige mod 2020

- "Rapporten viser en voldsom stigning i antallet af smartphones, abonnementer og dataforbrug. For blot få år siden, havde ingen næppe kunnet forudse denne historiske udvikling, og det understreger, at forbrugere verden over aldrig har haft flere muligheder for at tilgå tjenester og dele deres hverdag med hinanden. Populære sociale medier, film og TV på farten samt billigere smartphones og tablets er blandt hovedårsagerne, og netop det illustrerer samtidig, at avanceret mobil- teknologi og nye tjenester repræsenterer et væld af muligheder for både teleoperatørerne, men også for mange andre industrier. Men det forudsætter, at man hele tiden fornyer sig og tilpasser forbrugernes stigende krav om kvalitet, udvalg og tilgængelighed," Jørgen Alsing, adm. direktør i Ericsson Danmark.

Rapporten viser også, at Kina vil overhale USA og blive det største LTE-marked på verdensplan med omkring 35 procent af verdens samlede antal LTE-abonnementer – ved udgangen af 2015 ventes cirka 350 millioner LTE-abonnementer i Kina, mens der ventes at være hele 1,2 milliarder i 2021.

Du kan læse den fulde rapport her.

Mere til historien

Også i Afrika vil antallet af mobilabonnementer stige og det ventes ved udgangen af 2015 at nå en milliard mobilabonnementer.

Er du bange for et angreb mod dine data?

Hvor bekymret er du for at miste data ved et angreb fra IT-kriminelle?

(mere…)
Deling af Netflix-login er et stort IT-problem

En ny rapport viser, at det kan være et stort problem for IT-sikkerheden, at dele koder til diverse steamingtjenester.

(mere…)
TDC tvinger Fastspeed til prisstigninger

Fastspeed har netop sendt et brev ud til deres kunder, hvor de oplyser, prisen stiger på 1000/100 Mbit/s bredbåndsforbindelsen.

(mere…)
Første kig på Nighthawk RAXE500 - WiFi 6E gaming- og streamingrouter

VIDEO: En kraftig router med WIFi 6E til entusiasterne. Her er mit første kig på Netgear Nighthawk RAXE500.

(mere…)
Waoo er endnu engang kåret for bedst internet

Waoo sætter rekord igen. Waoo er nemlig for 11. år i træk blevet kåret til "bedste internet" i Loyality Groups årlige undersøgelse Branche Index Internet 2022.

(mere…)
Corona har fremmet digitaliseringen

En ny rapport fra Danmarks Statistik viser, at perioden med coronanedlukninger m.m. har fremmet digitaliseringen hos danskerne.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2022 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram