Nokia 8 – her er mine første indtryk

WEB-TV: Se Bothie-funktionen i brug og hør mine første indtryk af Nokia 8, der rammer Danmark i starten af september.

Benhård konkurence

Nokia 8

Nokia 8 (Foto: MereMobil.dk)

Overfor en intim samling af godt 200 udvalgte techjournalister fremviste HMD Global, onsdag den 16. august 2017, Nokia 8. Arrangementet blev afholdt i Tower Bridge lidt mere end 30 meter over Londons gader.

Jeg har gennem tiden deltaget i en del Nokia events, og der var en gigantisk forskel fra før til nu. Særligt deres attitude lagde jeg mærke til. Ydmyg, Men stadig med fornemmelse af, at denne telefon ville gæsterne synes godt om.

I mobilbranchen er det ikke længere nok bare at have ”NOKIA” på æsken. Konkurrencen er benhård, og alle konkurrenterne har glimrende produkter. Så hvis det gamle NOKIA, da iPhone blev præsenteret, og smartphonen blev folkelig, dengang synes konkurrencen blev hård, så er det ingenting imod hvordan markedet ser ud i dag.

Arrangementet i London endte med et anmeldereksemplar til hver af de fremmødte.

- Nokia 8 går all-in i mobilkampen – topspecs til god pris

Er Nokia 8 ”all that”?

Nu står jeg med Nokia 8 i hånden. Har den så været ventetiden værd? Det vil jeg mene. Telefonen har alle de elementer, der kræves for at skabe et mobilhit.

  1. Lækkert design i gode materialer
  2. Godt kamera
  3. Kraftig processor og hardware
  4. Et navn køberne kender
  5. Attraktiv pris

Jeg er ikke i tvivl om, at der vil indløbe mange positive anmeldelser fra hele verden.

Gode anmeldelser, og en god smartphone, sælger ikke nødvendigvis. Bare spørg HTC hvordan de har haft det gennem tiden. Anmeldelser til topkarakter, og mange priser, har HTCs produkter vundet, men i nyere tid, har de haft svært ved at sælge.

Det bliver absolut spændende at følge den videre færd for Nokia 8 og de andre telefoner. Men det er en god begyndelse, at både TDC (YouSee), Telenor og 3 bakker op om Nokia 8.

- Nokia 8 – de officielle videoer

Alt det jeg elsker

Nokia 8

Nokia 8 (Foto: MereMobil.dk)

Jeg er vild med designet! Det minder lidt om stilen fra HTC U11 blot tyndere, mindre og lettere. Ved produktudleveringen, i forbindelse med pressemødet, fik jeg fat på den kobberfarvede udgave (Polished Copper), som jeg synes VIRKELIG er fed.

Her skal det så bemærkes, at danske mobilkøbere er MEGET konservative. Derfor lanceres Nokia 8 i Tempered Blue og Steel i første omgang. Det vil reelt sige: Mørkeblå og sølvfarvet. Helt generelt har alle producenter gennem tiden haft svært ved at sælge de farvestrålende udgaver i Danmark. Men jeg elsker den.

Telefonen er udført i aluminium (6000 series). Jeg oplever både aludesignet, og den let afrundede 2D-kurvede glasfront, som en helstøbt flot sag. Der er ingen skarpe kanter, og 5,3 tommer skærmen giver telefonen et godt kompromis omkring den samlede fysiske størrelse.

I forbindelse med designprocessen er der lavet nye ”heat-pipes” til at lede varmen væk, så telefonen holder sig kølig under brug. Det kommer jeg til at se nærmere på i den endelige anmeldelse.

Snapdragon 835 processoren sparker bagdel, QHD-opløsningen får billedet til at stå knivskarpt og så er Android 7.1.1 med løftet om månedlige sikkerhedsopdateringer et plus for mig. Som jeg tidligere har beskrevet, halter Android voldsomt på dette punkt. HMD Global har desuden lovet, at Nokia 8 bliver opdateret til Android O.

Samarbejdet med Zeiss Optics omkring kameraet tegner også rigtigt godt.

Nokia 8 – pris og tilgængelighed i Danmark

Alt det jeg ikke elsker ved Nokia 8

Nokia 8

Nokia 8 (Foto: MereMobil.dk)

Kritikerne vil straks slå ned på, at Nokia 8 kun har 4 GB RAM. Altså samme RAM-mængde som i Samsung Galaxy S8. Jeg er enig. Det havde, om ikke andet for konkurrencens skyld, været klædeligt med 6 GB RAM.

Hvorfor skulle man købe Nokia 8, der kun har 64 GB hukommelse (og 4 GB RAM), når du til samme pris kan købe OnePlus 5 med 128 GB hukommelse og den dobbelt mængde RAM? Absolut et relevant spørgsmål. Her skal det vise sig om Nokias brand-værdi kan slå kineserne.

Jeg er efterhånden blevet afhængig af store skærme. Selvom jeg synes formfaktoren er god, så er spørgsmålet om skærmstørrelsen alligevel bliver irriterende for smartphone-køberne i highend-segmentet.

IPS LCD skærm er ikke i alles øjne det bedste, men det afhænger af øjnene der ser. Jeg havde personligt helst set en AMOLED skærm, men IPS LCD ser nu stadig godt ud på denne telefon. Også uden den store udvaskning af farverne, når indholdet ses fra siden.

”Bothie” er et udtryk for en funktion der kombinerer optagelse (og foto) fra forside og bagsidekameraet i ét billede. Det virker meget sjovt, men jeg tror ikke dette vil være en afgørende forskel i købssituationen.

Designet er vildt flot men bagsiden er mega glat. Du skal holde godt fast, hvis ikke Nokia 8 skal undslippe din hånd.

- Nokia 8 jagter OnePlus 5 – hvilken vil du købe?

Mere til historien

Nokia 8 scorer godt 500 point mere end OnePlus 5 i benchmarkprogrammet 3D Mark. Med Antutu Benchmark ligger de to telefoner relativt tæt.

Nokia klar med nye farver af deres Flip-telefon

Der findes en del foldbare smartphones – enten flip- eller fold-modeller, men Nokia 2660 Flip er meget anderledes end de fleste andre konkurrenter.

(mere…)
Stil og power i én enhed: Oplev Motorola Edge 40 Pro - anmeldelse

VIDEO: Pålidelig telefon med lynhurtig opladning. Med Motorola Edge 40 Pro siger du farvel til bekymringerne om batterilevetid.

(mere…)
Nokia XR21 – en smartphone du ikke kan 'slå ihjel'

Nokia XR21 skrives som en smartphone-version af Nokia 3310.

(mere…)
Sådan vælger du den bedste SSD

VIDEO: SSD-drev er meget hurtigere end harddiske. Jeg har målt hastighederne på en række SSD-drev og fundet det bedste.

(mere…)
Samsung Galaxy A54 vs Galaxy S23

VIDEO: Kom tæt på Samsung Galaxy A54 og se om den er værd at købe. Jeg sammenligner også Galaxy A54 med Galaxy S23-serien.

(mere…)
Se den påskegule iPhone

VIDEO: Gul er forårets farve. Kom tæt på iPhone 14 i en genopfrisket variant.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
5 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2023 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram