Nokia 8 går all-in i mobilkampen – topspecs til god pris

Høj ydelse fra Snapdragon 835, ren Android og dual-kamera med Zeiss optik skal sælge Nokia 8. Topmodellen er prissat aggressivt.

Nokia 8

FAKTA: Det finske firma HMD Global står bag Nokia telefonerne, der produceres via licens fra NOKIA. Der arbejder flere tidligere medarbejdere fra det gamle NOKIA i HMD Global, og NOKIA har aktuelt én plads i bestyrelsen. Du kan få mere viden om HMD Global og de nye planer for Nokia i vores podcast om Nokia. (Foto: HMD Global)

Nokia 8 er det første flagskib i Nokias nye æra. Telefonen er tydeligt et statement om, at nu går Nokia for alvor ind i kampen mod Samsung, Huawei, Sony og alle de andre producenter på Android-platformen.

Nokia 8 kommer med Qualcomm Snapdragon 835 processor (4 GB RAM) og det første samarbejde med optikproducenten Zeiss på Android-platformen.

Snapdragon 835 er jo ikke en nyhed, men i forhold til konkurrenterne har Nokia ét vigtigt kort; ren Android. Dertil kommer en tydelig udmelding om, at Nokia 8 vil følge Googles månedlige sikkerhedsopdateringer til Android.

Når man kombinerer et lækkert design med god hardware samt en utilsmudset Android-platform, er fundamentet til en god telefon lagt. Elementerne betyder ikke nødvendigvis succes hos køberne, men alting starter jo med grundlaget. Og det ser godt ud.

Afbalanceret skærmstørrelse med høj opløsning

Nokia 8

Nokia 8 (Foto: HMD Global)

Nokia 8 er ikke stor og klodset. Telefonen er med en tykkelse på kun 7,9 mm til den tynde side, og skærmstørrelsen skræmmer ikke folk væk. I stedet for at gå op på 5,5 tommer eller mere så holder Nokia 8 sig nede på 5,3 tommer. Til sammenligning har Nokia 6, der allerede er på markedet, en skærm på 5,5 tommer. Det virker som et afbalanceret kompromis på topmodellen.

Nokia 8 er i øvrigt både smallere, tyndere og kortere end Nokia 6.

Skærmen på Nokia 8 har QHD-opløsning (2560 x 1440 pixels) samt en overflade der er belagt med Gorilla Glass 8 fra Corning. Lysstyrken er op til 700nts.

Nokia 3, 5 og 6, der allerede kan købes, benytter MicroUSB stik til opladning På Nokia 8 er stikket af den nye type USB Type-C (USB 3.1). Headsets kan tilsluttes via 3,5 mm jackstik eller trådløst md Bluetooth.

Nokia 8 går direkte efter struben på OnePlus 5

Et interessant kamera

Nokia 8 bliver den første telefon på Android-platformen med kameraoptik fra Zeiss Optics. I gamle dage var Nokia kendt og rost for Zeiss i deres telefoner. Nu skal den endelige test så vise, om det er andet end et marketingsstunt.

Hovedkameraet har en opløsning på 13 megapixels (f/2.0) med optisk billedestabilisering. Der er tale om et dual-kamera. Den ene optik bruges til indsamling af farve-informationer, mens den anden er en monokrom linse, der også har 13 megapixels opløsning. Opbygningen er altså som vi har set det på blandt andet Huaweis telefoner. Også OnePlus bruger dual-kamera.

Frontkameraet har ligeledes 13 megapixels opløsning.

Via kamerasoftwaren kan billeder fra både front- og hovedkamera kombineres til ét billede. Hvilken glæde det udløser i praksis er for tidligt at sige noget om.

Billederne gemmes på Google Fotos i fuld opløsning. For dem der ikke har opgraderet til betalingsudgaven af Google Fotos, vil der dog stadig være brugt billedekomprimering på billeder der uploades til tjenesten. Det er altså ikke, som på Googles Pixel telefoner, tale om ubegrænset plads i ukomprimeret form.

Der kan optages video i op til 4K-opløsning på Nokia 8. Dertil kommer en særlig Nokia OZO lydteknologi, der skal kunne give en særlig 360 graders lydoptagelse.

Hurtig opladning og stort batteri

Nokia 8

FAKTA: Nokia benytter ren Android på deres telefoner, men der er alligevel små modifikationer. F.eks. er kamerasoftwaren ikke den samme som i stock Android, der indeholder en virkelig ringe kameraapp. Derfor har Nokia-telefonerne deres egen app på dette punkt. Selv Google bruger en egenudviklet kamera-app på Pixel og Pixel XL.(Foto: HMD Global)

Set i forhold til den lidt mindre skærmstørrelse, når vi taler topmodeller, har batteriet rimelig høj kapacitet. Vi taler om 3.090 mAh. Dertil kommer understøttelse af hurtigopladning via Qualcomm Quick Charge. Opladeren der medfølger i salgspakken fungerer med hurtigopladningen.

Nokias kommende flagskib understøtter naturligvis 4G LTE forbindelser, og kommer i vores marked med plads til to SIM-kort (dual-SIM), samt mulighed for at udvide den interne hukommelse på 64 GB med yderligere 256 GB på MicroSD-kort.

Som Nokias lavprismodeller, Nokia 5 og Nokia 6, kan intern og MicroSD-kort hukommelse kombineres til ét stort lager.

Prissat aggressivt

Nokia 8 er prissat til 4.299 kroner uden abonnement. Den hører altså til i den dyre ende af produktudvalget i butikkerne. Telefonen er dermed i direkte konkurrence med OnePlus 5.

Pris og tilgængelighed: Her er de danske priser og forhandlere

Mobilen bliver tilgængelig på verdensplan i farverne Polished Blue, Polished Copper, Tempered Blue og Steel.

Telefonen er født med Android Nougat 7.1.1, men vil senere kunne opgraderes til den kommende Android O. Hvornår en opgradering finder sted vides ikke på nuværende tidspunkt. Tidligere blev det meldt ud, at også Nokia 3,5 og 6 får Android O.

Nokia 8 er for dem, der ønsker en smartphone med høj ydelse og godt kamera til en fornuftig pris. Fordi den løbende opdateres, kan det også være en mobil, som køberne måske vil beholde i længere tid.

Nokia 8 specifikationer

 • Skærm: 5,3 tommer (IPS LCD)
 • Opløsning: 2560 x 1440 (QHD)
 • Chipset: Qualcomm Snapdragon 835
 • MSM8998 (4* 2.45 GHz Qualcmm Kryo + 4* 1.8 GHz Kryo)
 • Hukommelse: 64 GB intern
 • Udvidelse: Op til 256 GB via MicroSD
 • RAM: 4 GB
 • Dualkamera: 13 megapixels (farve) + 13 megapixels (monokrom)
 • Frontkamera: 13 megapixels (f/2.0)
 • Batteri: 3.090 mAh
 • Qualcomm Quick Charge 3.0
 • Dual-SIM: Ja
 • Splashproof: IP54
 • Mål: 151.5 x 73.7 x 7.9 mm (kamera bump 0.4 mm)
 • Vægt: 160 gram
 • System: Android 7.1.1 Nougat

Mere til historien

Overvejer du en af Nokias nye telefoner har du to valg lige nu. Nokia 6 er til dem, der vil have en rimelig god telefon, til en afbalanceret pris. Nokia 8 er kronjuvelen, som samtidigt er den bedste telefon i porteføljen lige nu.

Nokia-mobil får flot anerkendelse

Som den eneste mobiltelefon er bæredygtig Nokia-model landet på prestigefyldt liste.

(mere…)
Produktion af mobiltelefoner er tilbage i Europa

Der garanteres at hverken hardware, software eller data har været i berøring med USA eller Asien.

(mere…)
HMD Global vil lancere telefoner i eget navn

Det er HMD Global, som står bag Nokia-telefoner, men de vil også lancere telefoner i eget navn.

(mere…)
Nokia G42 5G klar i ny farve

Den reparationsvenlige smartphone, Nokia G42 5G, er kommet i en ny smart farve. Se pris og tilgængelighed her.

(mere…)
Skift batteri, skærm og ladeport selv på Nokia G42 5G

HMD Global har lanceret den meget reparationsvenlige smartphone Nokia G42 5G er nu klar på hylderne hos de danske mobilforhandlere. Se pris og tilgængelighed her.

(mere…)
Nokia klar med nye farver af deres Flip-telefon

Der findes en del foldbare smartphones – enten flip- eller fold-modeller, men Nokia 2660 Flip er meget anderledes end de fleste andre konkurrenter.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
17 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2023 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram