Telia siger farvel til 96.000 mobilkunder

Hele 96.000 mobilkunder har forladt Telia i andet kvartal. Årsagen er primært lukning af taletidskort.

Telia

Telias hovedindgang i København (Foto: MereMobil.dk)

I andet kvartal 2017 blev Telia hele 96.000 mobilkunder fattigere. Dermed er Telia nede på 1.482.000 mobilkunder.

Årsagen til det massive kundetab er nedlukningen for salget af taletidskort per 30. april 2017. Tiltaget omkring taletidskort reducerede databasen med 86.000 kunder. Dertil kommer 10.000 generelle mobilkunder, der også er forsvundet fra Telia kundedatabase i kvartalet.

Tilbage i årets første kvartal forlod 28.000 mobilkunder Telia mens der forsvandt 27.000 i fjerde kvartal 2016. I fjerde kvartal angav Telia årsagen som en oprydning blandt kunder med et minimalt forbrug samt kunder på taletidskort.

Fastnet er også gået ned. Her er tabet på 2.000 kunder. Blandt bredbåndskunderne er der blevet 3.000 færre i andet kvartal. Således har Telia nu 123.000 bredbåndskunder.

Telia kan derimod glæde sig over flere kunder på streamingtjenesten Telia TV. Her er der vundet 5.000 nye. Det bringer antallet af kunder på Telia TV op til 33.000.

Ligesom hos Telenor er kundernes gennemsnitlige månedsforbrug blevet højere, skriver Business.dk. I andet kvartal sidste år var forbruget på 123 (danske) kroner. Dette er nu steget til 131 (danske) kroner i årets andet kvartal.

Telias omsætning er gået frem med 1,7 procent, når andet kvartal 2017, sammenlignes med samme periode for et år siden. Fremgangen har været fra 1419 mio. SEK til 143 mio. SEK. ITWatch vurderer, at Telia forretning fortsat er presset. I perioden faldt ebitda fra 159 mio. SEK til 153 mio. SEK. Nedgangen er på 7,7 procent.

- 3 har vundet 37.000 kunder

- Telenor vinder igen kunder

Mere til historien

Telia har samlet markedsføring af Telia Erhverv, Telia Privat og Call Me i én enhed. Også kommunikationsafdelingen er nu smeltet sammen med denne.

Norlys’ repræsentantskab godkender Telia-køb
(mere…)
Telia skifter navn

Inden så længe vil varemærket Telia ikke længere være på det danske mobilmarked.

(mere…)
Apples tjenester vækster – mens salget af iPhones falder

I det seneste kvartalsregnskab har det været de digitale tjenester, som har hjulpet Apple, da omsætningen for iPhones.

(mere…)
Telia taber mobilkunder - Telenor køber dem

To af de store teleselskaber i Danmark har fremlagt regnskaber.

(mere…)
Så godt virker 5G internet fra Telia

TEST: Internet til hjemmet via 5G-router uden teknikerbesøg og gravearbejde. Lovende! …men virker det? Det har vi testet.

(mere…)
Apple sprøjter iPhones ud

Flagskibet iPhone trækker Apples regnskab fremad. Forsyningskæderne har løsnet sig.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2023 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram