Telia klar med rigtigt TV på Apple TV

Med et Apple TV kan du nu bruge tjenesten Telia TV og se almindeligt TV via netforbindelsen.

Som den første TV-udbyder i Danmark er Telia nu tilstede med deres egen app på Apple TV (fjerde generation). Efter download via, App Store på Apple TV, og login, er man klar til at se fjernsyn.

Applikationen er simpelt og intuitivt opbygget, hvor man let kommer fra livekanaler til udsendelser i arkivet.

Jeg har prøvet løsningen, og blev overrasket over hvor hurtigt kanalskift fungerer. De fleste almindelige TV-apparater vil ikke kunne klare et kanalskift i denne hastighed. Billedkvaliteten er ligeledes god, og umiddelbart på højde med, hvad der kan leveres via en traditionel digital kabel-TV forbindelse.

Kvaliteten tilpasses løbende

Løsningen kan bruges via ens almindelige bredbåndsforbindelse, uanset udbyder. Det kræver, ifølge Telia, 4 Mbit/s downloadhastighed for at trække en kanal i standardkvalitet, men 5 Mbit/s anbefales.

Streamingkvalteten varierer mellem de forskellige kanaler, og ystemet tilpasser løbende streamingen alt efter hvilken hastighed, der er til rådighed.

YouSee endelig klar med tekst-TV på TV-boks

Nu er spørgsmålet så, om man er tilfreds med Telias kanaludvalg samt priserne, men nu er det ikke teknikken eller installationen der står i vejen.

Tvinges til pakker

Selvom Telias løsning virker rigtigt godt, kan brugerne stadig ikke tilpasse kanaludbuddet efter egne ønsker. Kunderne tvinges fortsat ned i pakker med forvalgte kanaler, men der kan tilkøbes ekstra kanaler enkeltvis.

– ”Der er nogle forpligtelser, der gælder alle tv-distributører i Danmark. Dem kommer vi heller ikke udenom. Det betyder, at der er nogle kanaler, der er must-carry. Det vil sige, de skal leveres til alle kunder. Derfor er man som tv-udbyder nødt til at have en grundpakke. Men udover Grundpakken, så tilbyder Telia samtlige af sine kanaler i udbud som enkeltkøb,” siger Rasmus Avnskjold, Telias pressechef, til MereMobil.dk.

Pakkerne koster 99, 249 eller 329 kroner om måneden. Kanaler ud over det ligger til mellem 9 og 39 kroner per styk om måneden.

Ét login til Telia TV kan bruges på maksimalt to enheder ad gangen (inden for Danmarks grænser, pga. rettigheder).

Ingen TV 2 i sommerhuset for YouSee kunder

Mere til historien

Telias app er udelukkende til konsumering af TV. Funktioner som pause, Start Forfra og optagelse af programmer, kan ikke lade sig gøre

Læs også:
Telia TV understøtter nu AirPlay

Netflix dropper understøttelse af ældre Apple TV

Har du et Apple TV af ældre dato, så skal du læse med her.

(mere…)
Slut med Netflix på udvalgte Sony-skærme

Understøttelse af Netflix forsvinder fra en række Sony-skærme.

(mere…)
Max er klar til danskerne

HBO Max og Discovery+ er nu smeltet sammen til Max, som i dag er åbnet i Danmark. Har stor OL-dækning.

(mere…)
YouSee-kunder får igen Kanal 5 og Eurosport

Kanal 4, 5 og Eurosport er blot nogle af de Discovery-kanaler, som kommer tilbage til YouSee-kunderne.

(mere…)
DRTV kræver snart login

Det bliver obligatorisk at oprette login på DRTV, hvis du vil se indhold fra arkivet.

(mere…)
Ny Chromecast 4K med Google TV på vej

Inden længe forventes Google at være på vej med en opdateret hardwarenyhed.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
16 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram